Treća sreća :D

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

capriccio

Treća sreća :D

Post by capriccio »

Pozz društvo,ae da krenemo od naslova.....Zašto treća sreća? Zato što sam prvo imao 2107,pa za njom 21011,i juče je konačno stigla 2103. E sad malo detalja o njoj.......Enterijer je odličan,sem volana koji planiram da zamenim. Na motoru je odrađena generalna (sve sem pumpe za ulje,ne znam zašto predhodni vlasnik to nije dirao,kad je već rasturao motor,e da li je ok videćemo) pre 2 god,a od tad je prešla nekih 5,6 hiljada km....Inače motor je stvarno super,čak mu je i crevo od iberlaufa u kućištu filtera vazduha.......pod je odličan. Gume su malo lošije i školjka je malo trula,ali se isplati ulagati......Potrudiću se da okačim slike ovih dana,trenutno je sređujem......danas tj juče sam imao početno ulaganje od nekih 17,18 hiljada din.....i odradio za sad deo stvari koje imam u planu......
Ako ubijesh sve moje demone,mozhda sa njima umru i svi moji andjeli

spasoje

Post by spasoje »

Zdravo komšija! Eto još jedne Trojke u klubu! :D
Ваз 2103, 1979.

capriccio

Post by capriccio »

Društvo,samo da vas obavestim,da za slike morate još malo da se strpite,dok ne ugrabim vremena da odem do brata i pustim ih sa kompa......jer forum posećujem telefonom...Zaboravio sam da napišem da je Lada 1978 god.,i prešla je 136500 km. E sad od kad sam je uzeo zamenio sam ulje,filtere,častio je novim akumulatorom,promenio glavini kočioni cilindar.Pre dva dana sam prebacio i "plin" iz 21011 i čekaju me muke sa atestom,jer sam to kao i sve ostalo odradio sam......pri prebacivanju instalacije,sam morao da prebacim i zastavin jednogrlni karburator,jer je bio razbušen,a planiram da vratim original dvogrlni i da to lepo razbuše u nekom servisu,čim skupim pare.....

Aksentije

Post by Aksentije »

.....jer forum poseæujem telefonom
hard core Lada fan :D

Iscekujemo slike.. 8)

capriccio

Post by capriccio »

Počeo je da me zeza bendex na alnaseru,hoće da prokliza.....Srećom pa imam rezervni,tako da je danas to na dnevnom redu,a ako stignem,zameniću i doboše i gurtne....

djape1977

Post by djape1977 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

pazi kad je dobra lajka a i lepo joj stoji teget boja. :cool
koliko si je platio?
ugradi plasticna podkrila obavezno i sto pre! dolazi zima, sneg i so. ako je ne zastitis procvetace rubovi i sajtne na prolece. :D
uzmi deterdzent za sudove, fairy ili tako nesto , rastvor 50%, ne treba ti puno, i sunder i navali na taj enterijer. skaj ces tako najbrze ocistiti a da ne natopis sedista vodom. ne pokusavaj sa jacim sredstvima za ciscenje, moze da se osteti.
i da ti nadjemo neki lepsi volan, u skladu sa dizajnom auta. znaci neki stari italijanski, 70-80 godine...
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Sumnjam da će neko poput mene, truditi se da sve bude original. Ali, ako vlasnik to poželi, neće imati mnogo problema. Sve stoji od detalja. :)
Ваз 2103, 1979.

capriccio

Post by capriccio »

Peđo hvala još jednom na postavljanju slika. 8)
Cena je stvarno bila prava sitnica 210 €.....
A što se volana tiče,što da ne,inače imam njen originalni,ali sam ga izbacio i stavio ovaj zbog veličine,voleo bih da nađem upravo to što si napisao,znači neka kombinacija drveta i plastike,ali da ne bude previše veliki....
Za rubove i sajtne ne brinem ni malo,jer na proleće planiram da odradim komplet limariju i farbanje.....
Spasoje u pravu si,odstupaću malo od originala,ali ne previše....samom ugradnjom plina sam već krenuo tim putem......u planu mi je i centralna brava,ali posle farbanja..... :twisted:

capriccio

Post by capriccio »

Uzeo sam set brava za 850 din.,i gumeni nosač kardana za 900 din,tako da je to na dnevnom redu danas za zamenu.....

Pera

Post by Pera »

I ja se pridruzujem cestitkama,stvarno ima dobru osnovu za rad 8)
Ali ne mogu da verujem koji saban je onako montirao punjenje za plin,stvarno svaka mu cast :roll: :mrgreen:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

capriccio

Post by capriccio »

Pero taj "šaban" sam ja! Kaži mi zašto ti se ne sviđa gde stoji priključak za punjenje? Da bušim rupu da bih ga postavio ne želim,a dok je bio ispod branika,neko od pametnjakovića iz komšiluka mi je presekekao crevo za punjenje,od tad sam ga premestio u gepek i stoji tu... :!:

Pera

Post by Pera »

Prvo nije bezbedno,drugo sumnjam da imas atest za tako nesto,trece mozes imati problema zimi da ne mozes da otvoris vrata ili sl,cetvrto mozes ga ostetiti pri nekom transportu,peto ako curi bije direkt u kabinu.Mozes da ga montiras iza branika da stoji vertikalno i nece se videti.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

capriccio

Post by capriccio »

Atest nemam uopšte....Što se tiče transporta vodim računa....a da curi (što kod mene nije slučaj) nije opasno jer ti je to jednosmeran ventili i u crevu od priključka do boce može da se zadrži samo neznatno mala količina gasa,tako i da izvetri brzo.... A ni jedne zime do sad nisam imao problema sa otvaranjem gepeka..tako da ni to ne predstavlja problem.....

capriccio

Post by capriccio »

Riknuo mi je kontakt na ablenderu za kratko svetlo,prvo sam ga izveo na prekidač,da bi radilo,pa sam kad uključim duga svetla njeg gasio ručno. Rešim da odem do električara da se posavetujem šta da radim da bih izbegao kupovinu novog ablendera koji je inače 30 €. I problem je rešen tako što sam kupio jedan relej (inače košta 220 din),koji sam vezao tako da se kratka svetla pale čim dam kontakt,a kad upalim duga rade i jedna i druga,što inače sme i neće napraviti nikakav problem,tako da sad em ne brinem zbog novog zakona o stalnim upaljenim oborenim svetlima u toku vožnje,em su mi duga svetla još bolja.

Post Reply