Dakle, Lada Samara 1300, 1990g, 3v, 5b, kupljena pre tri godine od prvog vlasnika. Orginal motor, menjac, lamela pa cak i komutator, presla 80000 km, ne trosi ulje a "poteze" kao prvog dana. Ugradio sam tng, gradska potrosnja varira ali je zato na otvorenom potrosnja oko 8 litara. Auto se koristi svakodnevno i do sada nije bilo kvarova... ...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Limarija je takodje u orginalnom stanju, ima malo korozije sa unutrasnje strane zadnjih koseva ( u gepeku ) i na krajevima prednjih krila kod stuba ali sve je to u pocetnoj fazi pa nije opasno. Sajtne, patos i sve ostalo je kao novo i prvi slobodni dan cu iskoristiti za slikanje unutrasnjosti koja izgleda kao nova, kada se skine tepih unutrasnji deo patosa i sajtni se bukvalno sija ali posto sve to zvuci malo neverovatno, sve cu lepo slikati jer i onako cekam lepo vreme pa da je u kompletu operem. Sasvim slucajno sam dosao do nje, Samara je drugi auto i sluzi za voznju po gradu i za od kuce do posla pa joj je u trenutku kupovine namena bila samo da se sa njom prezimi a da se narednog prolece proda ali obzirom da je se dokazala i pokazala, evo je vec treca godina kako verno sluzi i nije u planu da se menja. Boja je matirala mada se na slikama sija jer je bila oprana i stajala na suncu.
Za Samaru, generalno kao auto, sve pohvale. Pre nje sam 7 god vozio Golf.a 3 1.9 GTD, i ako zanemarimo performanse motora slobodno mogu reci da je ocuvana Samara kao polovnjak bolji i kompletniji auto. Znam, zvuci nelogicno ali ...
Verujem da su se mnogi nasmejali kada sam pre par godina u postu iznad napisao da je Samara kao polovnjak bolji izbor od golfa 2 a danas mogu da potvrdim da i dalje stojim iza toga.
Koliko sam bio srecan u temi gde sam predstavio "novu" Samaru, toliko sam ovde smoren sto se rastajem od dosadasnje Samare. Za 6 god i predjenih 40000km, nisam imao ni jedan jedini kvar. Redovno sam menjao ulje i filtere na svakih 5000 km a od vanrednih troskova je bilo samo sledece:
gume 2 kom
svecice 2 kompleta
zadnji lonac 1
manzetna homokin 1
termostat 1
zadnji kocioni cilinder levog tocka 1
podizac prozora 1
plastika stop svetla 1
To je sve, probleme sa komutatorom i osigurackom kutijom nisam imao, veliki servis nisam radio jer sam je uvek vozio od jeseni do proleca i od proleca do jeseni nadajuci se da ce se nesto pokvariti pa da cu morati da kupim drugi i bolji auto. Motor odlican, prva lamela i svi ostali orginalni delovi. Malo sam je limarijski zapustio jer nisam planirao da je ovoliko dugo vozim ali mi to nije smetalo da sa njom obidjem 8 evropskih zemalja gde su me uvek svi pitali jedno te isto - "kako si sa ovim smeo da krenes na tako dalek put". Par njih me je cak i pitalo koji je to auto. Od rezervnih delova nikada nista nisam nosio jer sam uvek bio siguran u nju a jedanput sam cak sa njom i postavio jedan svoj licni rekord. Za 35 dana sam presao 5200km bez ijednog trokiranja.
Auto nije za prodaju, trzisnu vrednost nema nikakvu a za mene ima sentimentalnu tako da ce u svojoj punoj snazi zavrsiti svoju karijeru i posluziti kao donor rezervnih delova ako to bude bilo potrebno "novoj" Samari.
Ja te podrzavam sto se tice golfa
Oce rodjak da menja pasata b5 kluc za kljuc za pezoa 406, onda znas koliko je sati, kad je seo u pezoa da ga proba nismo ga mogli izvuci napolje, kaze sta je ovo ovako udobno i tiho
Last edited by aleko-2141 on Mon Feb 24, 2014 11:57 pm, edited 1 time in total.
steta za ovu samaricu
al sta da se radi kad ne mozes istovremeno da registrujes i vozis sve svoje automobile, a ova tvoja "nova" samarica je perfektna
zao mi je samo sto ova crvena maltene potpuno ispravna ide da miruje u hladovinu
Samara je prodata, bilo mi je zao da jedan ovako ocuvan primerak zavrsi kao donor delova drugim Samarama od kojih je bar u 90% slucajeva ona bolja i ocuvanija od njih.
Cena simbolicna ... ali mi je draze to sto ce i dalje biti vozena. Novi vlasnik je takodje vlasnik jedne Samare sto znaci da je otisla u prave ruke.
Dobro nismo videli slike u kakvom je stanju sad lada ali to ti je ta cena za nasa vozila. Evo ti moja, limarija u vrlo dobrom stanju (hvali joj samo farbanje), motor menjac odlicni sve josuvek fabricko. Da je ofarbam i promenim one sjajne okvire oko soferke i pozadi bila bi ko nova. Plin sa atestom prosle godine uradjen komplet. I ko bi mi sad za nju dao 500 e. I zato cemo se ja i moja riva druziti i voziti.