Red Tasmanian 21013

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

drakal

Red Tasmanian 21013

Post by drakal »

Evo da i ovdje postavim koju sliku...

Image

Image

Image

Image

SERZAS

Post by SERZAS »

ma super :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

drakal

Post by drakal »

Imam malih problema sa sjedistima.Zadnja su originalna,braon boje a prednja su crna skinuta sa neke 2101. Prilicno su propala i mislio sam da ih presvucem pa me interesuje koji materijal predlazete?

SERZAS

Post by SERZAS »

Ako imas para onda kvalitetna koza, nesto jeftinije bi bilo sa eko kozom sigurno.

Meni original sedista nisu nikako po visini i nikako po udobnosti. Dok su bila stara sedista klizao sam se na njima samo tako u krinini. Sada sam stavijo sedista od mazde 626 i sve sredijo po svojoj visini i t.d. to je samo za neko vreme, pripremam se za kupovinu ozbiljnih sportskih sedista. Naravno to tebi nije potrebno jer imas fino odrzanu ladu u original stilu, ako ti sve odgovara i neosecas se neudobno onda samo sedista od lade.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

Goxxy

Post by Goxxy »

Lično preporučujem kožna sedišta pre nego skaj (iliti kako se to popularno sada zove eko-koža). Jeste da ćeš neku kravu ili svinju da staviš na sedište, i jeste da materijal košta duplo u odnosu na skaj ali pogledaj šta dobijaš...

- Koža se bolje ponaša pri ekstremnim temperaturama u odnosu na skaj (ne usija se toliko koliko skaj i ne ohladi se toliko koliko skaj) - ipaj je skaj neka vrsta gumastog materijala
- Dugotrajnija je koža više puta u odnosu na skaj - koža možda i popuca na nekim mestima, ali dok ona popuca, skaj će odavno popucati
- O estetici da i ne govorim... 100 puta lepše, udobnije, zvuk "prdenja" kože kada sedneš na sedište je neverovatan :)
- I na kraju - isto imaš izbor boja za kožu, kao i za skaj. Tako da ne verujem da bi sa tim imao problema.

Ja u svom Sputniku radim enterijer u kombinaciji koža - skaj. Tapaciri i zadnja tabla od skaja, ostalo u koži. A kod tebe, samo da se presvuče sve u koži, mislim da bi te sva 4 sedišta u Pančevu koštala oko 200-250e. Možda najviše 300e, zavisi od majstora.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

SERZAS

Post by SERZAS »

I naravno nezaboravite da koza treba da se odrzava specijalnom hemijom...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

drakal

Post by drakal »

Hvala narode, tako sam i pretpostavljao. Da li oni ponovo mogu da izvedu one nabore na sjedistima (mislim na reljef) ili to bude samo ravna koza?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Mogu da se naprave, da ne mozes da prepoznas da nije original. Cak se uvuce u ivice ona plasticna traka, pa izgleda fenomenalno.

major

Post by major »

wow lada je za 5,sacuvana i odrzavana

kazes da je 21013,koja je razlika u odnosu na obicni 2101 :?:

gume si farbao :?: da li se neljusti boja od kamencica,uvijanja gume itd.
kako to da imas oba retrovizora,sto je to onda bila dodatna oprema :?

drakal

Post by drakal »

Hvala majore!
Razlika izmedju 21013, cini mi se najuocljivija je sto nazad izmedju stop svijetla i zmigavca postoji i jedno macije oko. Oznaka LADA L se nalazi sa lijeve strane dok kod 2101 pise LADA i nalazi se sa desne strane. Takodje su drugacijeg oblika prednji zmigavci. Enterijer je malo drugaciji (nijanse boja), pa i sama instrument tabla je za nijansu drugacija. Naravno nekome je to potpuno isto ali ipak postoje male razlike. Oblik znaka na masci naprijed je drugaciji takodje itd. ne mogu sada tacno da se sjetim jos razlika. Takodje (mada nisam potpuno siguran u to) 21013 je za trziste SFRJ a mislim i da se nesto sklapalo u Zastavi. Meni na nekoliko djelova originalnih pise da su napravljeni u Jugoslaviji. Gume sam farbao i odlicno ispadne. Naravno da vremenom ispuca ali se to primjeti tek kada se dobro priblizis.
Dobro bi bilo da se na svakih par mjeseci ponovo osvjezi boja. Postoje i oni prstenovi koji se stavljaju ali ih je tesko nabaviti pa sam se odlucio za farbu. Drugi retrovizor sam sam stavio :) nije fabricki. Mislim da je ljepse sa dva retrovizora. Takodje 21013 je LADA L sto vjerovatno oznacava LUX varijantu.I jos nesto, mislim da su sve 21013 proizvedene 1979 godine i da je to ustvari zadnja serija srodna ladi 2101.

SERZAS

Post by SERZAS »

Hmm :) ovako, razlika izmedju 2101, 21011, 21013.

21011/21013- prednji branici (ide gumeni kajsh po sredini i na prednjem i na zadnjem...), prednji migavci (razlika je samo u poklopcima 2101 su beli 21011/13 zuti, mogu se menjati mestima bez problema), prednji "grill", retrovizor (original 2101 je okrugao), kontrolna tabla (2101 ima srebrnu traku, 21011/13 drvenu imitaciju), speedometar (2101 srebrne boje, 21011/13 crne), volan (2101 ima prsten po sredini), pojasi i fiksacije, (2101- nemogu da vam opisem) , zadnja svetla (2101 nema macije oko po sredini), 21011/13 imaju rikverc svetlo, orvori za vazduh na zadnjim stubovima.

Ako sam nesto propustijo izvinite, ali zurim se :)

A pa da osnovno :), razlika u kvalitetu i motorima...
Last edited by SERZAS on Tue Jun 05, 2007 10:13 am, edited 1 time in total.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

drakal

Post by drakal »

Ovo su neke stvari koje sam ja primjetio. Ne znam, mozda nisam u pravu. :? :)

major

Post by major »

nebi htio ovdje ici u OT pa mozete ovdje raspravljati o 2101 i ekipi...

http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=504

drakal

Post by drakal »

Mogu ti reci samo da nije 21013. Stvari koje sam nabrojao su one koje sam ja primjetio da se razlikuju u odnosu na druge 2101. Ne mogu ti tacno reci koja jos oznaka ide uz tvoj automobil sem da je sigurno 2101! :)

Djole2103

Post by Djole2103 »

Dobro izgleda lada. Posvetio si joj dosta pažnje, to cenim. Stvarno je ok. Ovaj Tasmanijski đavo unutra, čini mi se nepotreban detalj, ali kad je ti već zoveš tako neka stoji. Sve u svemu auto super izgleda. Pozdrav.

Post Reply