Alat za odrzavanje i pppravku Lada
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Alat za odrzavanje i pppravku Lada
Posto ovde na forumu vecinom svi pokusavamo da sami otklonimo problrme i kvarove na nasim ladama,koji nam je alat potreban za male i velike intervencije koje su poput otvaranja i rasklapanja celokupnog motora menjaca i ostalog.Koji oznake kljuceva idu mislim na viljuskaste okaste nasadne(kako mi kazemo gesore) torex i inbus.Od alata imam sve vrste kljuceva marke unior,tang,gedore,usag,plitke i duboke nasafne kljuceve.Od 8 do 32.Ostalo je jos da kupim garnituru dobrih nasadnih torex za racvu.Znam da je standard i vecina matica i safova za kljuc 8,10,13,17,19,24 ima 15 za skidanje alnasera.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Alat za odrzavanje i pppravku Lada
8-10-13-17 završio si 80% posla 
pored svega ovoga sta bi jos zrebalo za serije 112.Znam da ide torex kod menjaca i moment kljuc mi fali ali to cu ga nabaviti (pozajmiti) da stoji kod mene.Imam u planu da sam odrzavam motor sve ima na net youtub kako se rastura i sklapa mozor kod lade 1.5 16v snimak traje 120min.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Za 20e imas komplet toreksa
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Bas dobar sajt sad sam video da takoreci sve imam osim onog alata za menjanje kugli,alat za karike i mikrometra ostalo imam i dosta vise od ovoga.Torex-e sam kupovao na komad preprosle godime sam kupio torex t10 t25 i t40 polobne unior na komad placao sam ih po 250din i nidu osteceni.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Obrati pažnju na sliku 24 - ključ za skidanje šolje amortizera. Imaš i to?
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
nemam taj kljuc sa 24 slike ali cu gledati da ga nabavim ili se mozda moze napraviti od matice ili zavrtnja.
Danas sam kupio torex kljuceve sa rupicom u sredini proizvodjac je FESTA - ceska republika cena je 670din.Danas sam trazio nasadni torex za racvu t25 i nigde ga nema kuci medju alatom od 9 torex nasadnih unior hazet i gedore nema nijednog kao da ih je neko poplasio.Tako ako nenadjem moracu da kupim na komad ili celu garnituru nekih krstenih imena.