ukidanje viza

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

jeste momci,sve je to tacno,ali bice sigurno lakse nego da se prvo zakazuje,pa se ceka,pa juris dokumentaciju,pa je pitanje da li ces dobiti.... videcemo,vreme ce svoje pokazati.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

da li neko zna i mozda ima preporuku gde odsesti u Budimpesti,neki hostel? unapred hvala

sale89bre

Post by sale89bre »

ja potpisujem da svako domacinstvo moze nadje (sacuva) 150-200e godisnje i da sedne u kola i zapali 5-6 dana na more... kod mene u kuci (ima nas 4) radi samo keva za 500e mesecno i opet preleti neki dinar za nedelju dana na moru...

sa ovim vizama ce biti lakse jer ce dosta papirologije biti nepotrebno i tu ce se ustedeti 15-20e po osobi...
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

altinjanin

Post by altinjanin »

jeste,tacno tako,evo gledam 4 dana u Budimpesti je 90 e za dvoje,u hostelu.... sve se moze samo treba imati volju i zeleti,a kad nesto resis onda ima da ima.... zna Sale,ja i klinca imam pa sve se moze......

altinjanin

Post by altinjanin »

da, i to naravno sto se tice cekanja i prikupljanja dokumenata,pa da li radis,da li si student...100 cuda,ja se secam pre 2 god u Prag kad sam isao,pa to je ludilo sta sam morao da skupim od papira.... :x

kosta978

Post by kosta978 »

LJudi, ajd neka prvo ukinu te vize, pa ćemo posle da vidimo gdi će da putujemo. Ja ovim političarima ne verujem ama baš ništa, al ajd neka me prijatno iznenade.

altinjanin

Post by altinjanin »

pa da se ponapijamo i poizvrcemo ko golubovi!!!! :kez

Iggy

Post by Iggy »

Tema je prava.
Jedan sam od sretnika što do sada nije imao problema sa vizom, jer mi supruga ima kontakte sa strancima pa smo bez problema dobijali šengen na pola godine ili godinu. Međutim naša realnost je takva da jednostavno iako imaš vizu nije lako pronaći lovu za putovanja. Dok nisam imao kredite za stan, auto, ... i prije nego sam dobio dječicu, moglo se odvojiti za put u inostranstvo (Pariz, Beč,...). Tagedija je samo što se imalo samo za jedan odlazak na kojem obično ode sva lova koju si uštedio i onda ti viza, iako je imaš na godinu dana, "trune" jer nemaš love da opet odeš negdje. Papirologija jeste problem, 35€ šengen, osiguranje za godinu dana 90€ po osobi, plus minimum dva puta odlazak u Sarajevo u ambasdu (jednom da predaš dokumenta, drugi put da podigneš)... Tako da će ukidanje vize dobro doći da se izbiju ovi troškovi što nije zanemarivo
Primjerice, supruga i ja smo do 2007. redovno išli u Grčku ven sezone, gdje nas je kompletan smještaj za 10 dana izlazio manje od 100€ po osobi + prevoz autobusom agencije 100€ za oboje, što izađe oko 300€, a troškovi dobijana vize 250€ + 50€ troškovi puta do Beograda odakle se polazi u Grčku sa autobusima agencije, opet dođe 300€ koliko i ljetovanje.

Po meni, normalnom čovijeku ukidanje vize neće donijeti ništa novo osim smanjenja troškova oko dobijanja vize. Ko bude u prilici putovaće kao što je i do sada putovao, a većini će i dalje to da bude misaona imenica.

:sad:

Komrad Sasa

Post by Komrad Sasa »

Moj rezime:
Sve je to lepo i fino,i drago mi je zbog toga,ali...
Necu da idem kao zadnji slepac ni u goste u selo,kamoli u Rim,Atinu,Prag itd.
Kad ce da nam se politicari pohvale zaposljavanjem i povecanjem standarda?
Da li smo svesni koliko smo skromni kada se necemu ovako normalnom i osnovnom radujemo?Da li su ONI ( ovde mislim na SVE politicare),svesni koliko su nesposobni i jadni kad je ovo vrhunac njihovog rada unazad koliko? 10,15 godina?
Ja vam svima zelim sve najbolje,od srca zaista...Zelim vam lepu voznju i da naredne godine imamo kinte da vidimo neka nova i lepa mesta i upoznamo neke nove prijatelje...
Pozz
Sta je prvo sto strada na Kamazu?
V O Z A C !!!

kosta978

Post by kosta978 »

Komrad Sasa wrote:Moj rezime:
Sve je to lepo i fino,i drago mi je zbog toga,ali...
Necu da idem kao zadnji slepac ni u goste u selo,kamoli u Rim,Atinu,Prag itd.
Kad ce da nam se politicari pohvale zaposljavanjem i povecanjem standarda?
Da li smo svesni koliko smo skromni kada se necemu ovako normalnom i osnovnom radujemo?Da li su ONI ( ovde mislim na SVE politicare),svesni koliko su nesposobni i jadni kad je ovo vrhunac njihovog rada unazad koliko? 10,15 godina?
Ja vam svima zelim sve najbolje,od srca zaista...Zelim vam lepu voznju i da naredne godine imamo kinte da vidimo neka nova i lepa mesta i upoznamo neke nove prijatelje...
Pozz
Potpisujem. Za 10 godina otkako su ovi zaseli na vlasti, ako im je ovo do sad najveći uspeh, e vala svaka im čast.

djape1977

Post by djape1977 »

zalosno ali istinito.
sa druge strane, zaboravljate sta je bilo u ovoj zemlji pre 10 godina
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

stara nedobra vremena.... :x
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

vigmir

Post by vigmir »

djape1977 wrote:zalosno ali istinito.
sa druge strane, zaboravljate sta je bilo u ovoj zemlji pre 10 godina
Ono sto je bilo nikad se ne vratilo.Sto se tice viza nista se bitno nece promeniti u nasim zivotima.Jedino mi je drago sto cu sada bez problema moci da odem kod kuma u Cesku i to je to.Moja plata i plata moje zene sa sve dvogodisnjm klincem mi ne dozvoljava da se setam po Evropi a da o belom svetu i ne pricam

altinjanin

Post by altinjanin »

ukinuli vize!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

IlijaGM

Post by IlijaGM »

tek od sv Nikole ukidaju vize.A i to ukadinaje ce biti jedan odredjen perio tako dzaba za tolikim radovanjem

Post Reply