Zanimljivi automobili na nasim prostorima...
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: Zanimljivi automobili na nasim prostorima...
ETS Rade Koncar...Moze moze dodji,teraj ih sve samo mi Pontiac ostavi

Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
usrećili su se taj motor troši ko benzinac
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Al zato makar ima obrtni moment kakav benzinac nikada nece imati !Milan 2107 wrote:usrećili su se taj motor troši ko benzinac
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- marko.jovanovic
- Automobil: Bravo 1.9JTD
Kako si samo došao do tog zaključka? A pa da, naravno, u tvom kraju je Golf 2 1.6D Alfa i Omega, proizvodi D2, lož i trafo ulje u rezervoaru.Milan 2107 wrote:usrećili su se taj motor troši ko benzinac
Evo ja imam Bravo 1.9JTD, težak je 1150kg. Po najgoroj Beogradskoj gužvi zimi troši plafon 8l euro dizela na 100km. Na otvorenom putu sa laganom nogom na gasu troši 4,5. Ja sam kupio auto a ne on mene, što negde reče djape1977, ja svoj auto vozim, volim kada ga patosiram i kada se čuje turbina, naročito kada je otvoren prozor, i kada te zalepi za sedište, pa mi na otvorenom troši čitavih 5l, ali brate ide, nemam problema sa preticanjem ako zatreba, i ne krećem sa semafora ko penzosi u novim ljubljenim Dacia Logan, koje redovno moram divljački da obilazim, jer se vuku kao da su prvi put za volanom, i voze ispod ograničenja od bednih 50km/h.
Inače, skoro sam u Rusiji vozio novu Ladu Nivu, poslednju reviziju kocke sa 1.7i motorom. Ima i klimu (koja radi veoma veoma jadno), kvačilo je konačno mekano ko na normalnim kolima, poboljšano je vešanje, još je bolja za brzu vošnju po terenu jer manje poskakuje itd. I ona troši u mešovitoj vožnji grad otvoreno (samo asfalt) brat bratu 14l/100km, benzin 92 oktana. U firmi ima jedno 20 komada, možda i više, i sve su takve.
Evo i fotki Lajke u prilogu
(na slici nisam ja nego kolega)

A što nahvali tog fiata...
pa da se ne lazemo, vec decenijama imaju najbolje dizel motore na svetu. jedina mana im je, ako je to uopste mana igde osim u srbiji, skupo odrzavanje. doduse nije nista skuplje nego za ostale moderne dizele.
j***** auto bez kardana
- marko.jovanovic
Ja i dalje ne mogu da shvatim zašto je održavanje turbo dizela skuplje nego održavanje benzinca? Ljudi porede obično punta 1.2 8v sa Stilom 1.9JTD na primer, a to su baš babe i žabe, jer u te prdavce ide manje ulja i jeftiniji je filter goriva. Jeste, na traktorima imaš turbinu, dizne, EGR ventil i protokomer koji mogu da te zezaju, ali to nije svakodnevna pojava, pa da je tako niko ne bi vozio tolike dizelaše kod nas. A onda krenu da pričaju o vožnji recimo nekog 2.0 16v benzinca na plin, a prećutkuju to koliko vise kod plinadžije i automehaničara, naročito jer su svi "široke ruke", pa ugrađuju najjeftinija poljska govna od plinskih uređaja. Nekada je bilo jednostavnije sa venturi sistemina, ali nije sekvent za svakoga.djape1977 wrote:pa da se ne lazemo, vec decenijama imaju najbolje dizel motore na svetu. jedina mana im je, ako je to uopste mana igde osim u srbiji, skupo odrzavanje. doduse nije nista skuplje nego za ostale moderne dizele.
Realnodjape1977 wrote:pa da se ne lazemo, vec decenijama imaju najbolje dizel motore na svetu. jedina mana im je, ako je to uopste mana igde osim u srbiji, skupo odrzavanje. doduse nije nista skuplje nego za ostale moderne dizele.
zato sto je set kvacila za stilo 1.9jtd 400e a za 1.8 benzinac 70emarko.jovanovic wrote:Ja i dalje ne mogu da shvatim zašto je održavanje turbo dizela skuplje nego održavanje benzinca? Ljudi porede obično punta 1.2 8v sa Stilom 1.9JTD na primer, a to su baš babe i žabe, jer u te prdavce ide manje ulja i jeftiniji je filter goriva. Jeste, na traktorima imaš turbinu, dizne, EGR ventil i protokomer koji mogu da te zezaju, ali to nije svakodnevna pojava, pa da je tako niko ne bi vozio tolike dizelaše kod nas. A onda krenu da pričaju o vožnji recimo nekog 2.0 16v benzinca na plin, a prećutkuju to koliko vise kod plinadžije i automehaničara, naročito jer su svi "široke ruke", pa ugrađuju najjeftinija poljska govna od plinskih uređaja. Nekada je bilo jednostavnije sa venturi sistemina, ali nije sekvent za svakoga.djape1977 wrote:pa da se ne lazemo, vec decenijama imaju najbolje dizel motore na svetu. jedina mana im je, ako je to uopste mana igde osim u srbiji, skupo odrzavanje. doduse nije nista skuplje nego za ostale moderne dizele.
j***** auto bez kardana
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
STAG loš sistem...zaista se svašta može pročitati na internetu. Ti bi najverovatnije, da vozaš benzinca, keširao neki Vialle?marko.jovanovic wrote:djape1977 wrote:... pa ugrađuju najjeftinija poljska govna od plinskih uređaja. Nekada je bilo jednostavnije sa venturi sistemina, ali nije sekvent za svakoga.
- marko.jovanovic
Aman bre, evo:djape1977 wrote:zato sto je set kvacila za stilo 1.9jtd 400e a za 1.8 benzinac 70emarko.jovanovic wrote:Ja i dalje ne mogu da shvatim zašto je održavanje turbo dizela skuplje nego održavanje benzinca? Ljudi porede obično punta 1.2 8v sa Stilom 1.9JTD na primer, a to su baš babe i žabe, jer u te prdavce ide manje ulja i jeftiniji je filter goriva. Jeste, na traktorima imaš turbinu, dizne, EGR ventil i protokomer koji mogu da te zezaju, ali to nije svakodnevna pojava, pa da je tako niko ne bi vozio tolike dizelaše kod nas. A onda krenu da pričaju o vožnji recimo nekog 2.0 16v benzinca na plin, a prećutkuju to koliko vise kod plinadžije i automehaničara, naročito jer su svi "široke ruke", pa ugrađuju najjeftinija poljska govna od plinskih uređaja. Nekada je bilo jednostavnije sa venturi sistemina, ali nije sekvent za svakoga.djape1977 wrote:pa da se ne lazemo, vec decenijama imaju najbolje dizel motore na svetu. jedina mana im je, ako je to uopste mana igde osim u srbiji, skupo odrzavanje. doduse nije nista skuplje nego za ostale moderne dizele.
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=32020
ja sam na bravu menjao pre godinu dana, bilo je 7500din. Plivajući zamajac je oko 250€, jel tako, znam da si i ti valjao neke, doduše polovne i dosta povoljno. I taj jebeni zamajac ne riknjava svaki dan. Pa zamensi iz AP sporta će da traje bar 100.000km, i to da se iživljavaš.
@bruyoni:
da vozim benzinca koji traži sekvent ugradio bi neki dobar Zavoli sistem ili BRC, ali bi se prethodno dobro raspitao gde ugraditi. Ja mislim da je bolje dati 800€ za dobar plin i dobru ugradnju nego 400 i onda imati probleme.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Mnogi su se zajbali birajući sistem koji će da ugrade a ne majstora koji će da im ugrađuje. Meni je Dora ugrađivo sekvent Stag i evo preko 35000 km imam potrošnju ispod 9l čak i zimi i ni jedan problem vezan sa plinom, kuc kuc da ne čuje zlo.
samo kazem da treba pazljivo birati prema svom dzepu. manji je problem kupiti auto a veci kasnije ga odrzavati.
j***** auto bez kardana
- marko.jovanovic
Naravno, zato se uvek i smejem likovima koji su pre kupovali na primer Opel Senator 3.0 V6 za male pare pa ga voze dok skroz ne stane, ili do isteka registracije, zavisi šta ih prvo strefidjape1977 wrote:samo kazem da treba pazljivo birati prema svom dzepu. manji je problem kupiti auto a veci kasnije ga odrzavati.
Ili kao ove batice kod mene u kraju http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/ind ... ntry798363, voze BMW X6 sa letnjim gumam zimi, pa ne mogu bez lopate da izađu iz 10cm snega