misljenje o kupovini 110-111-112
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: misljenje o kupovini 110-111-112
sto se tice potrosnje goriva kod novih lada,nisu neki veliki potrosaci.sipao punu bocu plina 36 litara do vrha i presao sam tacno 530km znaci oko 100 ili 150km gradske voznje a ovo sve ostalo otvoreni put brzina od 70 do 100km/h danas kad sam isao iz valjeva prema lazarevcu u slovcu je prebacila sama na benzin samo je zapistala da nema plina vise.i kad sam sipao na omv pumpi stalo je u bocu 36,2 litara tng.Kad sam izracunao potrosnja na 100km je bila 6.8 litara ali ima kad sam joj negde potapao gas i racunar je pokazivao trenutno i 12 L na 100km.Mnogima kad kazes lada odmah kazu da trose mnogo po 15l benzina ali i nemaju predstavu o novijim ladama 110-111-112 kalinama priorama i nova grante da te lade nisu veliki potrosaci vec trose kao zapadnjaci pa cak i manje od njih.E sad dejca nova lada ima vise plastike od rive i jos nesto ja mislim da je riva izdrzljivija za losiji put nego nove lade.
Sta mislite o ovoj ladi.http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 15gte_16v/
Deset godina je stara i nije presla mnogo i ona bi trebala da je ko nova sa tom kilometrazom. U opisu pise da ima putni racunar ali na slici enterijera se on nevidi. Motor je 1500 ku. i koliko sa procitao u ziletovim porukama kod tih motora klipovi udaraju ventile pri kidanju kaisa ili ne.
I jedno pitanje, dali se kod ovih lada moze skinuti ovaj da ga nazovem fabricki nosac na krovu i ugraditi neki jaci domace proizvodnje. Na rivi imam nosac koji sam ja pravio i na njega slobodno natovarim 200 i vise kg. tereta. Ovo mi je bas bitno jer kako pravim sanke za decu na gepiku znam da natovarim i po 50-60 cevi duzine 6m.
Da je ova po toj ceni i sa motorom od 1300 ku. nebih se razmisljao mnogo ali 2300 eu.http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... lada_2107/
Deset godina je stara i nije presla mnogo i ona bi trebala da je ko nova sa tom kilometrazom. U opisu pise da ima putni racunar ali na slici enterijera se on nevidi. Motor je 1500 ku. i koliko sa procitao u ziletovim porukama kod tih motora klipovi udaraju ventile pri kidanju kaisa ili ne.
I jedno pitanje, dali se kod ovih lada moze skinuti ovaj da ga nazovem fabricki nosac na krovu i ugraditi neki jaci domace proizvodnje. Na rivi imam nosac koji sam ja pravio i na njega slobodno natovarim 200 i vise kg. tereta. Ovo mi je bas bitno jer kako pravim sanke za decu na gepiku znam da natovarim i po 50-60 cevi duzine 6m.
Da je ova po toj ceni i sa motorom od 1300 ku. nebih se razmisljao mnogo ali 2300 eu.http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... lada_2107/
Ova 111 ne deluje loše. Doduše, nema gas i deluje farbano. Treba ispitati zašto zadnji levi deo branika ne leži kako treba, što papučica kočnice nije u ravni sa ostalim papučicama .... ?
Uzmi 111 i ne sekiraj se za biznis. Opališ po ovim fabričkim nosačima 2-3 poprečna i uživaš.
E, sad , da će da te j... elektrika - hoće (u odnosu na Rivu koja elektroniku nema), ali ćeš uštedeti na gorivu, udobnosti i sl.
Uzmi 111 i ne sekiraj se za biznis. Opališ po ovim fabričkim nosačima 2-3 poprečna i uživaš.
E, sad , da će da te j... elektrika - hoće (u odnosu na Rivu koja elektroniku nema), ali ćeš uštedeti na gorivu, udobnosti i sl.
http://www.palvet.webs.com/
Danas je moj kolega koji radi samnom pazario ladu 111 1.6 16v koja je presla 29000 km ja sam se dvoumio izmedju 112 1.6 16v i ove 111 1.6 16v sto je on kupio evo adresa sajta polovni automobili http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 16_benzin/ platio je 2100 evra.danas sam isao kod njega na cast i auto je extra ali kad sam video koliki je ogroman gepek moze covek komotno da legne u njega.Znaci pravi porodican auto za sve namene.

Kod motora 1.5 16v klipovi stizu ventile prilikom iznenadnog pucanja zupcastog kaisa i pravi stetu preko 200 evra.Kod 1.5 8v 1.6 8v i 1.6 16v klipovi nestizu ventile.Dobri su ti motori 1.5 16v ali eto ta je mana kod njih.1.5 8v je samarin motor samo sadirektnim ubrizgavanjem i jeftinije je odrzavanje od motora sa 16ventila gde su dve bregaste u glavi motora.
Znaci prodala se ta lada, gledao sam ja i nju na sajtu P.A. i bas mi se svidela boja i lajsne koje ima ali imala je i dobru cenu uzto nije registrovana, nema plin ali da je lepa lepa je.
Kod ovih lada 2107 koju imam ugradnja plina je oko 230 eu. Kolika je ugradnja kod ovih novijih koje nemaju karburator, tu valjda ide neki sekvent i sigurno je sve skuplje. Zile hvala na ovim informacijama o motoru.
bakivet video sam i ja taj zadnji deo branika nego racunam takva je slika a ovo za pedalu gasa nisam primetio. Znam da u tim ladama ima dodatne elektronike koju riva nema i to me pomalo i plasi. Kod rive sem generalke ostalo sve smem sam da se nahvatim da uradim.
Lada riva je stara ljubav a 111 je ljubav na prvi pogled i sad sta da se radi
.
Kod ovih lada 2107 koju imam ugradnja plina je oko 230 eu. Kolika je ugradnja kod ovih novijih koje nemaju karburator, tu valjda ide neki sekvent i sigurno je sve skuplje. Zile hvala na ovim informacijama o motoru.
bakivet video sam i ja taj zadnji deo branika nego racunam takva je slika a ovo za pedalu gasa nisam primetio. Znam da u tim ladama ima dodatne elektronike koju riva nema i to me pomalo i plasi. Kod rive sem generalke ostalo sve smem sam da se nahvatim da uradim.
Lada riva je stara ljubav a 111 je ljubav na prvi pogled i sad sta da se radi
.Re: misljenje o kupovini 110-111-112
sobzirom da auto ima malu kilometrazu i da lepo ocuvan kao nov i nije bas velika ni mala cena.Ugradnja sekvent plina je 500 evra sa tocak bocom plus atest 6000 din.Lajsne na vratima su njene fabricke ima servo volan.Altinjanin najbolje poznaje lade serije 11. ja sam jos u fazi upoznavanja ali polako.Na slikama deluje da joj nije veliki gepek ali kad se poggleda uzivo misljenje je drugacije.
Ma , ne plaši se uopšte. uzmeš 1.5 motor 8v koji je sličan samarinom i uživaš. Sequent sa toroidnom bocom (obavezno) ima i za oko 500e i sit ima da se navozaš!
http://www.palvet.webs.com/
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Pa...da poznajem-poznajem u dusu..
a i ona mene

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Imam dva pitanja za vlasnike ovih modela.
1. Koliko u proseku mogu kilometara da predju motori na ovim ladama? Ima ih puno sa preko 100.000 sa povolljnijim cenama.
2. Posto je ugreadnja plina na njima skuplja, kolika je potrosnja benzina?
1. Koliko u proseku mogu kilometara da predju motori na ovim ladama? Ima ih puno sa preko 100.000 sa povolljnijim cenama.
2. Posto je ugreadnja plina na njima skuplja, kolika je potrosnja benzina?
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ma prelaze dosta,nas drugar rascho je preko 200 000 presao.Potrosnja benzina je,zavisi 7-8-9l..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
ovako dejco ja mislim da moze da predje 300000 km bez ikakvih problema znam coveka iz lazarevca koji je sa svojom 112 1.5 16v presao bez ikakvih problema 250000 km a ima i na forumu kao sto kaze altanjan da je covek presao preko 200000 km bez problema.Karavan 111 je duza za 20 cm od hedzbek 112 .ima da se nadje 112 sa predjenih 46000 km iz backe topole u extra stanju za 1900 evra i jedna u svilanjcu sa 42000 km takodje u extrq stanju za 2000 evra ovo su cene kada sam se ja raspitao o kupovini znaci zadnje cene.one se nalaze na sajtu polovni automobili obe lade su 1.5 16v.kako god okrenes ugradnja sekvent plina se isplati a lepe je ka sipas 30 litara plina za 2500 din nego benzina za 2500 din imas i dobre karavnke sa 1.5 8v. i 1.5 16v 1.6 16v.Po svoj prici tebe odgovarala 111 karavka.Ako kojim slucajem pazaris neku 1.5 16v moraces malo vise da povedes racuna o stanju zupcastog kaisa da nebi doslo do nezeljenih situacija dok sa 1.5 8v i 1.6 16v takvih problema nema.Motor 1.5 8v je isti motor kao kod samare 1.5 samo sto ima direktno ubrizgavanje i samim tim je povecana malo snaga ti motori su dosta jeftiniji za odrzavanje od motora sa 16v.
Lepa ova siva 111. Zaista ima dovoljno mesta 111ka, ja sam sanjom dosta putovao, išlo nas je 4 i ponekad i 5ero za više dana na odmor sa svom pritljagom i sve je bilo izpod police

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
-
lada-senta
Hehe,vidim neki jos nisu obavesteni o promenu zakona,sto se tice ugradnje gasnih uredaja u Srbiji,raspitajte se malo,ko razmisja o tome! Ona vremena su prosla,kad je moglo za 500Eura da se ugradi sekventni plin,nova cena je oko 800 Eura,i zbog proste cinjenice da su osnovali,gde drugde,nego u beogradu neku agenciju za kontrolu ili vec sta im je funkcija .....pa odsad svaka ugradnja ide preko njih!!! A promena je u tome da imaju majstori-servisi ,nove formulare za ugradnju,i ova sarmantna agencija uzima 25000 din kao neku taksu kod svake ugradnje.Poenta je u tome,da ako neko sada ima atest gas u kolima i naprimer mu sada sitice atest,pa mora da obnovi,isto mora da plati ovu taksu. Ima mogucnost da odbije,ali onda mora zvanicno da odjavi i izvadi iz kola gasni uredaj,gde opet ima ove takse:-) Slucaj amlog zeca,i onda dobija samar ako ima kapu,i onda ako ne:-)
To mi je pricao posnanik ko ima zvanican servis za ugradnju gasa,onog dana je poslao nazad za Bg stare formulare,bas sam ga sreo u posti. Pa evo,ko ne veruje,neka proveri....samo sam zato napisao,da se ne iznenadite:-)
To mi je pricao posnanik ko ima zvanican servis za ugradnju gasa,onog dana je poslao nazad za Bg stare formulare,bas sam ga sreo u posti. Pa evo,ko ne veruje,neka proveri....samo sam zato napisao,da se ne iznenadite:-)
evo komentara sa emisije SAT u vezi plina (sreda, 13. feb 2013, 17:49)
Neverujem
Dobar dan zelo bih da vam postavim nekoliko pitanja u vezi atesta za piln. Ja sam ugradio plin dana 11.02.2013 to je bio ponedeljak, a vec u utorak sam hteo da odradim atest zato sto mi automobil trba da bi isao u inostranstvo. Medjutim mini su u korisnickom servisu AMSS-a rekli da se menja zako , odnosno da se atest mogao izvrsti po straom do 11.02.2013 godine, a da se jos nista nezna kada ce poceti po novom zakonu da rade. Psad mene interesuje poso u AMSS-u neznaju kad ce to moc dali vi mozete da mi pomognete i odgovorite na pitanj..! Unapred zahvalan Vas gledalac.(utorak, 12. feb 2013, 21:05)
anonymous
"kon
Nije mi jasno da u Vasoj emisiji jos uvek upotrebljavate meru za snagu u Konjima!? Nekad mi dodje da Vas upitam da li je mozda bolje u Magarcima! Ako niste znali mera za snagu se od 1983.godine izrazava u Vatima ili KiloVatima! Konji i Magarci su iz proslog veka!
Neverujem
Dobar dan zelo bih da vam postavim nekoliko pitanja u vezi atesta za piln. Ja sam ugradio plin dana 11.02.2013 to je bio ponedeljak, a vec u utorak sam hteo da odradim atest zato sto mi automobil trba da bi isao u inostranstvo. Medjutim mini su u korisnickom servisu AMSS-a rekli da se menja zako , odnosno da se atest mogao izvrsti po straom do 11.02.2013 godine, a da se jos nista nezna kada ce poceti po novom zakonu da rade. Psad mene interesuje poso u AMSS-u neznaju kad ce to moc dali vi mozete da mi pomognete i odgovorite na pitanj..! Unapred zahvalan Vas gledalac.(utorak, 12. feb 2013, 21:05)
anonymous
"kon
Nije mi jasno da u Vasoj emisiji jos uvek upotrebljavate meru za snagu u Konjima!? Nekad mi dodje da Vas upitam da li je mozda bolje u Magarcima! Ako niste znali mera za snagu se od 1983.godine izrazava u Vatima ili KiloVatima! Konji i Magarci su iz proslog veka!