ne moras kroz centar Nisa, ako ides auto-putem. iz pravca Beograda mislim da je prvo iskljucenje, prema Sofiji,Pirotu. (ako me pamcenje dobro sluzi). onda i dalje vozis auto-putem jedno 2-3 km i imas odvajanje za Staru planinu i Malču. tvoje isključenje je na Malčanskoj petlji. putokazi na sve strane, ne mozes da pogresis.
ako vec hoces kroz centar Nisa, onda se iskljucujes na Niš aerodrom, prolazis bulevarom 12. februar, pored NIS-ove direkcije, pa ti sa leve strane ostaje supermarket Tempo, pa autobuska stanica i Tvrdjava, i tu si vec u samom centru. moja preporuka je da na prvom semaforu ispred autobuske stanice podjes levo prema arhitektonskom i mašinskom fakultetu (valjda), to je ulica Aleksandra Medvedeva, koja izlazi na bulevar Nikole Tesle (na samom ukljucenju na taj bulevar, sa desne strane ti ostaje Opelov ovlasceni servis i salon automobila), prolazis pored auto-pijace i na semaforu se odvajas levo na Pantelejsku koja se kasnije nastavlja na Knjaževačku ulicu, samo pravo, prolazis naselje Durlan, i Donja Vrežina i opet posle par kilometara, dolazis do Malčanske petlje, odvajas se levo ka Malči.
Malča, Svrljig, neizbežna Tresibaba, Knjaževac, dalje si upućen

put je dobar, ali pun krivina, Tresibaba pogotovo. brže od 80-90 km/h ne preporucujem.
evo mala pomoc, pa baci pogled, da ti malo bude jasnije
http://www.kartasrbije.com/mapa-nis.php