BA3 Vs. Yugo

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

djape1977

Post by djape1977 »

znam za bar 20 primeraka novih zastavinih vozila koja su se vracala po 10 puta u servis u garantnom roku zbog ozbiljnih gresaka.
svaka lada u koju sam ikada seo pogadja brzine bez greske a 90% zastava ne pogadja. zastave i lade se u proseku jednako ne odrzavaju.
lada mora da bude toliko trula da ces pre da ispadnes kroz patos zajedno sa sedistem nego sto ce da pogubi geometriju trapova.

greska u tom konkretnom primerku? ma daj bre, pogresan je svaki primerak koji je ikada izasao iz fabrike. u zastavi su uzeli fiat 127 kao osnovu za juga i sa njega skinuli sve sto je valjalo i zamenili svojim resenjima.
jednom u zivotu sam video juga koji je izgledao kao pristojno vozilo, na sajmu, yugo sparco su ga krstili. spusten, pojacana skoljka, 1,4efi, plisani enterijer, elektropodizaci, cenrtalna brava... kad sam ih pitao za broj racuna da uplatim i koji je rok isporuke maltene su me oterali u p.m.

svaki auto na ovoj planeti mozes tjuningom i preradama poboljsati, pa cak i napraviti pristojno vozilo, o tome nema spora. samo te sanke u koje se toliko kunete su najobicnije sviranje k*****, bez cevne sasije nema resenja zastavinih kilavih koseva.
j***** auto bez kardana

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

djape1977 wrote:znam za bar 20 primeraka novih zastavinih vozila koja su se vracala po 10 puta u servis u garantnom roku zbog ozbiljnih gresaka.
svaka lada u koju sam ikada seo pogadja brzine bez greske a 90% zastava ne pogadja. zastave i lade se u proseku jednako ne odrzavaju.
lada mora da bude toliko trula da ces pre da ispadnes kroz patos zajedno sa sedistem nego sto ce da pogubi geometriju trapova.

greska u tom konkretnom primerku? ma daj bre, pogresan je svaki primerak koji je ikada izasao iz fabrike. u zastavi su uzeli fiat 127 kao osnovu za juga i sa njega skinuli sve sto je valjalo i zamenili svojim resenjima.
jednom u zivotu sam video juga koji je izgledao kao pristojno vozilo, na sajmu, yugo sparco su ga krstili. spusten, pojacana skoljka, 1,4efi, plisani enterijer, elektropodizaci, cenrtalna brava... kad sam ih pitao za broj racuna da uplatim i koji je rok isporuke maltene su me oterali u p.m.

svaki auto na ovoj planeti mozes tjuningom i preradama poboljsati, pa cak i napraviti pristojno vozilo, o tome nema spora. samo te sanke u koje se toliko kunete su najobicnije sviranje k*****, bez cevne sasije nema resenja zastavinih kilavih koseva.
\

Potpisujem - ja zamalo u mojoj da propadnem kroz patos al se tockovi dobro drze (dok ne zaboravim na kugle) :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

sale89bre

Post by sale89bre »

Lada je extra za sve zivo, a yugic je i cale i keva za centar grada :) Koliko puta sam pozeleo yugica kad sam parkirao ladu uffff :D
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

djape1977

Post by djape1977 »

to sa raspadom komponenti trapa je kod juga jednako uobicajeno kao i kod lade. samo njima nije bolna tacka raspad kugli nego ramena. crkavaju im silen blokovi najstrasnije. kod lade bar izdrze prvih 200.000

nisi ti na ladi nikad doziveo i nikad ni neces uobicajenu pojavu kod juga - da auto ide postrance. das gas i dupe ti pobegne na jednu stranu, oduzmes gas i ode na drugu. a ume cesto da bude i kao camac. kad ubrzava toliko digne njusku i spusti dupe da mislis da glisira. zasto? trule tacke kacenja ogibljenja na karoseriju. a kad smo vec kod camaca, potpisujem da moj elan 401 ima manji krug okreta od juga pri 60km/h.

cek da vidim sta ima jos?
ima neko crevce ispod karburatora a iznad izduvne grane koje vremenom ispuca zbog stalnog pregrevanja od toplote izduva. kad najzad pukne prospe se benzin na izduvnu granu i naravno se zapali. video svojim ocima isti problem na 5-6 jugica dosad.

zadnje ogibljenje? gibanj. i to jedan. srednji vek :lol:

koska na kosevima? koja je svrha kad kraci sasije na koje se kace ramena (donje viljuske) odu svaki svojim putem. kako ono kazu? bolje dobar razvod nego los brak. e pa prednji trap na jugu funkcionise po tom principu.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

e da, to sa menjacem se popravi za pola sata? jeste. samo ajde mi objasni kako recimo fiat regata mog komsije koja je '87. i presla je oko 400.000km i dalje pogadja brzine bez greske? nikad nije radjeno nista oko menjaca, poluga ni biraca a sistem je identican kao na zastavi. samo je naravno napravljeno sve od ljudskih materijala a ne od zvake i kanapa. udjem jutros u prodavnicu delova da kupim gumeni nosac auspuha i zapazim na polici poredjano 5 kompleta rucica/poluge/plasticne caure i sta vec sve tu ide. za kkoji auto? za jugo! drze 5 komada na lageru jer ne crkava redovno? taj isti deo za fiat, opel, mazdu, ladu bi mogli da drze jedan komad na lageru i prodali bi ga jednom u 20 godina
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

deo koji tradicionalno ne valja na ladi samari - instrument tabla (torpedo kako ga nasi clanovi samardzije zovu) redovno ispuca od sunca. znas sta pise pozadi kad ga skines? сделано в югославий :lol:
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Au djape pretera ga bre :))) Nije Yugo toliko los, koliko ga uniste vlasnici uglavnom :))

Osnovna razlika izmedju Yuga i Lade :)) Ajde sa fabrickim Yugom i fabrickom Ladom (dakle bez modifikacija) da idemo na bilo koji veci uspon - dakle ozbiljan uspon. Ja cu Ladom da izadjem na vrh makar prvom - a Yugo ce da ostane dole ....

To mi se konkretno desilo na Fruskoj gori, isli smo sa cetvoro auta, jedan od njih je bio Yugo - po njega smo se vratili jer nije mogao da izvuce uspon.

Definitivno je da Yugo bolje ubrzava od Lade, iz vise razloga, osnovni - prenos i tezina vozila. I za grad ja Yugicima skidam kapu, laksi volan, krace medjuosovinsko rastojanje i uopste celokupna duzina vozila zaista za grad ja daleko bolji! Ali otvoren put i ispravna Lada .... Zaustavljacu se jedino na pumpi da dolijem benzin (ili plin svejedno).

I na kraju da se prisetimo cuvene provale "Kakva meni plata takva tebi vrata" :)

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Moj deda je imao keca koji je 79 god... presao je oko 400000km sa 3 generalne menjac je zabricki i nikad nije otvaran... samo sto su i motor i menjac fiatovi :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Shone89

Post by Shone89 »

HAhahahha ... to je vec JAKO BITAN detalj :)))

Eh ti stari Kecevi su bili zvrk :))

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

motor i menjac su izdrzali ali limarija nije nikakva... taj kec je sad kod mene prodajem ga :mrgreen:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Shone89

Post by Shone89 »

Ja moram u selo ... imao sam Kecev motor sklopljen ispravan na tavanu - kaze cale da ga je ostavio negde u shumi ... krecem u potragu :D Ko zna mozda moze da se iskoristi :D)))

YUgisa

Post by YUgisa »

blazzza wrote:Ne, ne, Yugo je najbolji. A posto je vlasnik ovoga o kome rec, ujedno i jedan od admina na http://zafc.bigforumpro.com/, onda nema sta dalje da se prica.... ;)

Mislim da ce posle ove teme bar 250 ako ne vise clanova ovog kluba da baci svoja vozila i da kupi Yuga. :D
Kakve veze ima cega sam ja administrator? Ako sam ja tamo admin, ja ovde nesmem da pisem ili sta? Ako su ovde zaljubljenici u ladu to onda znaci da ja ne mogu da napisem nista protiv nje? Ako je tako, onda mozete slobodno da me obrisete sa foruma, necu se ljutiti...

A sto se tice svega ovogo sto vi kazete, iz svog licnog uiskustva, ovde u Subotici nisma video do sad ni jednu dobru Ladu, ali Yuga/Zastavu jesam, ali sam prihvatio da vasu CINJENICU da ima dobrih Lada, a vi ako ste toliko ograniceni da ipak nemozete da svarite da ima dobrih Zastava onda imate neki veliki problem sa vidom ili jednostavno vidite samo ono sto se vama svidja...

Bez uvrede...
Zastava Forum
http://zafc.bigforumpro.com/

Alekre

Post by Alekre »

Postoji fakta za to... Yugo je domaci auto i ljude ga vise gotive od drugih brendova pa ce pre njega da sredjuju i voze. Bas kao sto majka voli svog sina, njen je pa kakav god da je. Lada je kod nas je na mnogo nizoj lestvici popularnosti od Yuga. Idi recimo do Bugarske ili Madjarske da vidis kakvih Lada ima i stvari koji su dostupne za njih. Dakle sve je to podneblja. Meni su okej oba brenda, pod uslovom da se personifikuju, odnoso specijalizuju. Zavisno od planova, covek ce kupiti ono sto mu najvise odgovara i to je to.

Shone89

Post by Shone89 »

Ajmoooooooooo malo lakse :)) Nema veze ko je cega admin - zasto bi to bilo koga zanimalo? Decko je dosao ovde i ima pravo da kaze svoje misljenje kao i da polemise... PA na sta bi bre licila tema VAZ vs. Yugo kad bi samo VAZ-ovci ovde bili? :D Malo smo (cuj "malo") subjektivni i osetljivi na temu "Lada vs. bilo sta" ali zaista je dobro praviti ovakva povezivanja izmedju klubova.

Sto se Lada u SU tice ... javice se clanovi iz SU :)) Ja ne kazem da nema dobrih Jugica samo skrecem paznju da oni u fabrickom stanju nisu ni za q - jer da jesu ne bi ih svi vozaci modifikovali i budzili. A da lepih primeraka ima, ne samo u BGu nego i u celoj SRB, ima! Ima i dobro uradjenih estetski i odlicno tjuniranih!

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Ajmoooooooooo malo lakse ) Nema veze ko je cega admin - zasto bi to bilo koga zanimalo? Decko je dosao ovde i ima pravo da kaze svoje misljenje kao i da polemise... PA na sta bi bre licila tema VAZ vs. Yugo kad bi samo VAZ-ovci ovde bili?
:!:
Sto bre napadoste coveka? voli yugica pa sta? I ja volim OPEL a opet sam uclanjen i na ovom forumu Sigurno se YUgisa nije uclnio na ovaj forum da bih vas isprovocirao i omalovazavao vaseg ljubimca ali zato vi njega jeste i to bas nije lepo
Ako je takvo stanje na forumu onda treba ograniciti ulaz nivih clanova na forum,koji voze lade su dobrodosli a oni koji ne oni mogu da se j;bu! To bih samo izazvalo monotonu atmosferu na ovom forumu i ni za kog nije dobro
I meni se neke stvari ne svidjaju na ovom forumu ali ih precutim da ne uvredim nekog od clanova,ne treba da se kacimo ljudi pa nasi smo majku mu :-x
BA3 21013 / LADA 1200s

Post Reply