Istorija se ponavlja

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

djape1977

Post by djape1977 »

kako god okrenes, daj boze da krene. bice ipak svima malo bolje
j***** auto bez kardana

milicevicv

Post by milicevicv »

koliko toliko, mora se malo pokrenuti prema boljem
nije sto je lada,al je zakon

drakal

Post by drakal »

Tako je! Ja bih u svakom slucaju uzeo prije Fiat ili buducu Zastavu nego Daciu.

deckyNS

Post by deckyNS »

Evo je Zastava posle godinu dana saradnje sa Fiatom :D

Image

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Успут, колико сам разумео што су објавили, "Застава" као бренд ће престати да постоји.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

drakal

Post by drakal »

Steta!

Vigi

Post by Vigi »

nisam cuo da ce prestati brendiranje zastave... al ako krene fiat u proizvodnju svojih vozila... ne znam onda ljudi nece toliko kupovati te modele jer vise nije to domaca marka... sve te uglavnom marke koje su kupljene su ostale u proizvodnji... ferrari, skoda, citroen... itd itd...

deckyNS

Post by deckyNS »

"Ukidanje carina za dve godine"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju. Dinkić je novinarima u Kragujevcu kazao da je to dogovoreno sa predstavinicima Fijata.

Na osnovu tog dogovora, kroz dve godine trebalo bi da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju, rekao je Dinkić.

aj videcemo jel ce ovo biti....ili je samo zvaka za ludaka....

SERZAS

Post by SERZAS »

Ako to urade, ima da padnu cene vozila samo tako :)... A i trebalo bi da jednom puste ...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

deckyNS

Post by deckyNS »

Bice da je to ipak zvaka, paz' da se ne ulepimo...

djape1977

Post by djape1977 »

momci, zavisi ko pobedi na izborima. u eu zaista nema ogranicenja uvoza i carina izmedju zemalja unije.

sto se fijata tice, obavezali su se da vec sledece godine proizvodnja bude 150.000 jedinica a 2010. 300.000. komada i to za trzista drugih zemalja jer je trziste srbije suvise malo da bi uopste bilo zanimljivo.

nikako nemojte zaboraviti primer fijatovih pogona u poljskoj. FSO je prvo sklapao po licenci fijate 125, 126 i 132, kasnije i "svoj" model, polonez. zvuci poznato? onda su bili u kratkotrajnoj saradnji sa roverom i kasnije daewoo.

devedeset i neke ih je kupio fiat. poceli su da sklapaju pandu, pa da proizvode siecento a sada proizvode i novu pandu. vredi pomenuti da je jedina proizvodnja modela panda u poljskoj i da odatle ide za sva trzista. ne znam koja je konkretna cifra ali je rec o stotinama hiljada komada godisnje.
j***** auto bez kardana

Vigi

Post by Vigi »

otjes da kazes da ce zastava postati fiat i proizvoditi neki model tipa punto IV-e generacije za celu evropu u blizoj buducnosti ?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Мазнуо сам са једног форума:
Имам неке информације од пословних партнера да са ФИАТ-ом треба да уђу као стратешки партнери у Застави и две руске фирме и да су они кооперанти који дају 500 милиона евра.Добио сам два имена -СеверсталАуто и Тофус или Тофос.Само тако би руси укинули царине на увоз аутомобила из Србије,јер изгледа да је примарни циљ ФИАТ-а руско тржиште,а не само тржиште ЕУ.Дурак Млађа то вешто крије,треба то проверити.Иначе Фоксваген је и јавно изнео,да ће изградити нову фабрику,како би возила пласирао на руско тржиште.Наравно са руским партнерима.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Vigi

Post by Vigi »

Pa da rusko trziste ce im biti primarno jer njih ima mnogo i sve vise imaju love pa mogu da sebi priuste dobro novo vozilo...
:mrgreen:
E sad dal cemo mi imati neki ugovor da rusima saljemo a i oni nama bez carine pa zato ovi svi planiraju sve te silne fabrike kule i gradove ostaje da nagadjamo...

A i ako bi krenuo taj link izmedju srbije i rusije ako bi se kod njih izvozio zastava brend onda bismo mozda i mi dobili ovo na rafovima

Image
sto i nije tako lose jer je npr. ova cokolada bolja od najlepsih zelja... probao sam je hehe i sacuvao omot... :)

Dacha

Post by Dacha »

Dakle,ako je ovo sto je ovde receno i delimicno tacno,bicemo u situaciji u kojoj je bila SFRJ u svojim najboljim danima: saradjujemo i sa istokom i sa zapadom tj. poslujemo i sa jednima i sa drugima.
Nesvrstani forever! iliti: Money makes the world go around 8)
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Post Reply