Kako ko vozi.
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
kako kad. uglavnom opusteno i polako ali se neretko desava da se iznerviram, i onda znam da pustim nogu na gas i krenem u zustru voznju, sto kaze Djape. desavalo se da glavnom ulicom prodjem sa 80-100 km/h (inace prosecna brzina kojom se vozi u Zajecaru po gradu je 30-40 km/h
) ali to je bilo u pocetku. kako sam stariji, dolazi mi pomalo iz du*eta u glavu pa se kontrolisem.
a na magistrali 90-100 km/h uglavnom, volim da uzivam u voznji uz neku finu muziku, mada kad zatreba, tu je i 130-140 km/h ali ne treba cesto... 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Kad vozim djecu u autu, nema mi ravnog penzionera po načinu vožnje, a kad sam sam zavisi dali sam i kako rapsoložen.
Skoro sam putovao za Sarajevo SAAB -om 900 cirka negdje oko 170 KS, vozio sam 210 autoputem i uživaooooo
Samaru još nisam kvalitetno isprobao, brzinomjer na karavanuši je pokazivao nešto preko 150 km /h, vjerovatno je malo i lagio
Inače volim voziti i 40 u četvrtoj, mada sad kako samarićanka ima ovaj ekonometar to izbjegavam
Skoro sam putovao za Sarajevo SAAB -om 900 cirka negdje oko 170 KS, vozio sam 210 autoputem i uživaooooo
Samaru još nisam kvalitetno isprobao, brzinomjer na karavanuši je pokazivao nešto preko 150 km /h, vjerovatno je malo i lagio
Inače volim voziti i 40 u četvrtoj, mada sad kako samarićanka ima ovaj ekonometar to izbjegavam
@mickez
...
econometar je vezan na usisnu granu ispod karburatora, meri podpritisak u usisnoj grani,
to sto ti pokazuje da manje trosi vazi samo kad posmatras potrosnju u ISTOM stepenu prenosa, ako ne muchish motor, MANJE ce da troshi UVEK u vecem stepenu prenosa... samo nemoj da zakucavas gas, nego pusti da se kotrlja, ako hoces da ubrzas, skni u nizu 'brzinu'.
...
econometar je vezan na usisnu granu ispod karburatora, meri podpritisak u usisnoj grani,
to sto ti pokazuje da manje trosi vazi samo kad posmatras potrosnju u ISTOM stepenu prenosa, ako ne muchish motor, MANJE ce da troshi UVEK u vecem stepenu prenosa... samo nemoj da zakucavas gas, nego pusti da se kotrlja, ako hoces da ubrzas, skni u nizu 'brzinu'.
Sad vec pocinjem zustro koliko uslovi puta to dozvoljavaju... Trudim se na prvom mestu da brinem o svojoj bezbednosti - onda o tudjoj. To znachi da recimo u Narodnihi heroja kad se zaletim od III bulevara na 80 - 100 kochim i skidam ispod 50 pred pesachke (znam ih napamet) za svaki slucaj.
Al zato gazela, polu prazna .... 80 - 100 i levo desno
Ne moze muchena na 120 tero bih je ja...
Al zato gazela, polu prazna .... 80 - 100 i levo desno
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
Jes dobar osecaj - priznajemopel wrote:ne brzo ali kad vidim krivinu moram da zanesem zadnjicu!!!To je jace od mene!!!
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Cuti, ovaj nas benzin tek toliko da moze da gori.
Da ti vidis kako se vere po crnogorskim vrletima na crnogorski benzin...
Ili kako na grcki ide petom 120km/h, ne osecas da si stisn`o gas.
Samo da nam benzin poprave, bice pesma, do Grcke za sedam sati (iz BGD-a, naravno), jos uz dve pauze...
Salim se, ja volim ceo dan da idem do mora, krenem kad krenem, stignem kad stignem, bez zurbe i nervoze.
Da ti vidis kako se vere po crnogorskim vrletima na crnogorski benzin...
Ili kako na grcki ide petom 120km/h, ne osecas da si stisn`o gas.
Samo da nam benzin poprave, bice pesma, do Grcke za sedam sati (iz BGD-a, naravno), jos uz dve pauze...
Salim se, ja volim ceo dan da idem do mora, krenem kad krenem, stignem kad stignem, bez zurbe i nervoze.
- Deki_Zemun
jbg,moj deda je profi vozac (20 god je vozio autobus svaki dan u galenici) a i ujak mi je malo blesav sto se toga tice,tako da vozim sto djape kaze zustro!skoro uvek iznad ogranicenja ali pazim na sebe (samim tim i na druge).dobro je sto vozim 1.2 pa je stalno u obrtajima jer drugacije ne moze!!a recimo u nekoj opustenijoj voznji do ns-a mi treba 50-tak minuta starim putem.na otvorenom putu ne spustam ispod 80,naravno do krivine!!!onda usporim koliko moram.