Video snimci (YouTube) i ostali.

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Video snimci (YouTube) i ostali.

Post by Alexa »

http://www.aliexpress.com/item/Car-dvr- ... 78374.html

Eto ovaku sam ja uzeo samo u Ssrbiji,navodno full hd,ima nocni rezim,detektor pokreta...Ajde sto su ostale opcije sranje,ali zasto je bas snimak onoliko los nije mi jasno,jos snimano po danu kad je sunce najjace sijalo....Sto se detektora tice,ako neko stoji 2 metra ispred haube kamera ne reaguje,tek kada neko stane tacno kod haube ona se pali,sto je po meni glupo jer svasta moze da se izdesava 2 metra ispred auta

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Can not deliver to Serbia
To sam skroz smetnuo sa uma...A nije ni bez razloga kako se glupavi carinici ponasaju.

Mnogo sam sa njima poslovao (godisnje oko 12000$),znam kakvi su.Zato sam okacio i youtube snimak.A sta je hd,sta nije se vec ne zna.
Ja jako izbegavam da dajem pare lopovima iz prodavnica,to su oglavnom robe narucene preko 1000 kom. i stavljaju ima kakav god zelis,pa su kao markirane.Cak mi je i telefon kineski,naravno ne najbedniji (Jiayu G3T),ali je po brzini oko S3.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Carinici se ponašaju potpuno nepredvidivo. Dešavalo mi se da mi naplate carinu (ili pdv, nebitno) 350 din za predmet koji vredi 200din sa dostavom. Ne znam da li postoji procedura za žalbu. Ja sam do sad uvek plaćao poštaru koliko traži.

Imre

Post by Imre »

2014 Lada Priora. Start Up, Engine, and In Depth Tour.
http://youtu.be/35OejnL-Iuk

Ok,pokusavaju,ali to jos uvek nije dovoljno.Npr. centralni displej nije povezan sa kompjuterom?Motor ima lep zvuk,ali auspuh je felerican,nesto ne valja.
Ali sve u svemu,Lada napreduje,polako sustize vreme,do nedavno je bila zaostala 10 godina,to je sad malo manje.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Sve je to lepo ali gde je BlackVue? Pitanje je bilo gde ih naći kod nas.

bruyoni

Post by bruyoni »

A da lepo napravite temu vezanu za kamere kada već želite da se bavite kinematografijom?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pojavio se snimak nedavnog sudara u NS-u, uh strasno. Evo zasto ja kocim i na trepcuce zeleno svetlo a vozaci iza mene mi trube i obilaze.
Isad ovde ispada da ovaj auto koji je doziveo udarac prolazi na crveno.
https://www.youtube.com/watch?v=ZKXd1rAFNu4

bruyoni

Post by bruyoni »

Pa zaista, šta ima da kočiš na trepćuće zeleno ako možeš da prođeš na njega?
To je i dalje zeleno i označava otvorenu raskrsnicu i ako je semafor ispravan na ukrštajućoj ulici u tom momentu ne može biti ni jedno drugo svetlo osim crvenog.

Što se toga tiče prođoh tuda u 4 ujutru, išao na posao, zaista je bilo stravično odmah sam znao da je tu neko prošao na crveno i posumnjao sam na Audi ali evo na videu se vidi da je to bio golf. Jebiga obojica su krivi i obojica su kreteni ali da je ovaj u A8 išao sporije sada bi svi bili živi

Imre

Post by Imre »

Trepcuce zeleno je idiotizam.Skroz su izmenili znacenje zutog i trepcuceg zelenog.Trepcuce zeleno se u drugim drzavama stavlja na semafore van naseljenog mesta gde je brzina veca od gradske,ali obicno ni toga nema,nego zuto trepcuce 50m od semafora upozorava da ce uskoro crveno.Svugde je dozvoljeno preci na zuto (posto ni trepcuceg zelenog nema) apsurdno je zameniti zuto svetlo sa trepcucim zelenim a zuto smatrati crvenom.Po ovome,u Srbiji bi trebali uvesti semafore sa 4 boje.A ni dobro nastelovan semafor nisam jos video u Srbiji.

bruyoni

Post by bruyoni »

Trepćuće zeleno je odlično upozorenje i tako je u dosta zemalja, to što ljude mrzi da nauče šta znači je druga stvar

Imre

Post by Imre »

bruyoni wrote:Trepćuće zeleno je odlično upozorenje i tako je u dosta zemalja, to što ljude mrzi da nauče šta znači je druga stvar
U kojim zemljama se trepcuce koristi u naseljenom mestu?Znaci samo u Srbiji uce saobracajne propise,a ostale muci da nauce...Jao bre,sta ti naprica! :mrgreen:
A kakav degenerik treba da bude neko,da bude trepcucem zelenom upozoren na pojavu zutog,da bi se zaustavio na crveno,a ide 50km/h (naravno,najvise toliko)...

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=595351
"...ne treba očekivati da vam saobraćajac progleda kroz prste samo zbog toga što ste kroz žuto svetlo prošli na semaforu koji nema trepćuće zeleno."
"Svetlosna signalizacija na raskrsnicama projektovana je tako da vozila mogu bezbedno da prođu kroz žuto svetlo, pre nego što se onima koji dolaze iz drugog pravca uključi zeleno"
"...neki vozači pogrešno smatraju da moraju da uspore i zakoče ako se na semaforu uključi zeleno trepćuće svetlo, bez obzira što mogu bezbedno da prođu kroz raskrsnicu. "
"Ako se vozač kreće normalnom brzinom za gradske uslove i primeti da se na semaforu uključilo zeleno trepćuće svetlo, on nije u obavezi da odmah započne kočenje kako bi se zaustavio na semaforu..."

bruyoni

Post by bruyoni »

Alo! U Srbiji ih mrze da uče! Jesi li video kako se ovde vozi po sospstvenom nahođenju? Koče ko blesavi na trepćuće zeleno, pokažeš im crveni krug sa belom horizontalnom štraftom pojma nemaju šta znači, pravilo desne ruke moje ili tvoje, vuku se 50 gde je ograničeno 80, obavezne smerove kretanja (one bele strelice u plavim krugovima) niko ne jebe, horizontalan signalizacija služi da se po njoj gazi kolima, obrnuti trougao je eto to obrno se trougao, skreću uslovno i misle da imaju prednost u odnosu na onog ko radi polukružno, leva traka služi da se njome vozi ispod ograničenja... nabubaju zadatke na testu i doviđenja niko znakove ne gleda jer većina nije učila šta znak znači nego da je odgovor na pitanj 25 pod "a" a raskrnsica 43 je "3,7,8,4,5,2,1" zbog čega? Ma ko te pita!
I što da te ne upozori trepćuće zeleno? Dolazili mi ljudi iz celog sveta i svi koji nisu znali šta znači trepćuće zeleno su sami provalili i rekli da je to odlična stvar samo naše palančane mrzi da nauče kako da se ponašaju u saobraćaju

Imre

Post by Imre »

bruyoni wrote:Alo! U Srbiji ih mrze da uče! Jesi li video kako se ovde vozi po sospstvenom nahođenju? Koče ko blesavi na trepćuće zeleno, pokažeš im crveni krug sa belom horizontalnom štraftom pojma nemaju šta znači, pravilo desne ruke moje ili tvoje, vuku se 50 gde je ograničeno 80, obavezne smerove kretanja (one bele strelice u plavim krugovima) niko ne jebe, horizontalan signalizacija služi da se po njoj gazi kolima, obrnuti trougao je eto to obrno se trougao, skreću uslovno i misle da imaju prednost u odnosu na onog ko radi polukružno, leva traka služi da se njome vozi ispod ograničenja... nabubaju zadatke na testu i doviđenja niko znakove ne gleda jer većina nije učila šta znak znači nego da je odgovor na pitanj 25 pod "a" a raskrnsica 43 je "3,7,8,4,5,2,1" zbog čega? Ma ko te pita!
I što da te ne upozori trepćuće zeleno? Dolazili mi ljudi iz celog sveta i svi koji nisu znali šta znači trepćuće zeleno su sami provalili i rekli da je to odlična stvar samo naše palančane mrzi da nauče kako da se ponašaju u saobraćaju
U sustini se slazemo.Sad da li postoji trepcuce ili ne je manje vazno od onoga koliko idiota ima na putu.A jedan poznanik polozio a posle nedelju dana nije znao gde je kvacilo.
A od kruznog toka mi se dize kosa na glavi,kad izlazi na trecem izlazu i izbacuje migavac levo.I kad mu objasnim kolika je budala jos se uvredi.

A da mi lepo otvorimo temu za saobracajne propise? :mrgreen:

Post Reply