misljenje o kupovini 110-111-112

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Re: misljenje o kupovini 110-111-112

Post by Zile »

jedino da menjam zupcasti kais na svakih 25000 ili 30000 km ako uzmem 1.5 16v pored zupcastog i pumpu za vodu spaner i rolere.u svakom slucaju hvala ti senta na informaciji.nisam pametan sta kupiti kad pogledam to su isti motori 1.5 i 1.6 sa 16v.

lada-senta

Post by lada-senta »

E Zile svako zna da naprimer sadasnja Dacija koristi Reno-ve zastarele motore,i ipak,ako pogledamo performanse koje pruzaju ti skoro isti motori tu i tamo,pa ima velikih razlika:-) Kao na primer,meni je jako zao sto inzinjeri u Togliatiju nisu stavili samarin menjac u nove lade,jel je taj menjac po meni bio fenomenalan. Imao sam dve samare,ali sa menjacem nikad problema,nije tresao kao kod ovih,i nije ni tog bilo,sto se javja kod dosta lade vremenom,da teze ulazi u drugu brzinu. MAda znam,citao sam u novinama da je fabriku u Toglijatiju preuzeo Reno,tako da kako nekad rece bay-bai Sasa,sad je bay-bay Lada:-)

Zile

Post by Zile »

ako vidjas tok kolegu sto je imao 1.6 sto ke isao na more u grcku,pitaj ga koji je to problem bio stio je prodao auto kad se vratio sa mora.Evo oglasa i ove lajke koja je u opticaju kad budem kupovao http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 2_gli_16v/ Molio bih da
mi objasnite nesto u vezi tng ova lafa nema sekvent vec na odredjenom broju obrtaja prebaciva sa benzina na plin.Jel to obican plinski uredjaj koja je preddnost sekventa u odnosu na ovak koji manje trosi i bolje auto ide.Koliko bi me kostala prepravka na sekvent?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ova iz oglasa zellena nema sequent plin?E j...steta..Ako bi je uzeo obavezno prebaci na sequnt,kod sequent uredjaja imas 4 brizgaljke koje se ubacuju ,buse u granu,znaci imas direktano ubrizgavanje plina kao i benzina,znaci auto ide isto kao i na benzinu,kod sequenta ti uvek palis na benzin,kada se motor zagreje tj.kada dostigne npr.meni je 35 stepeni sam prebaci na plin.Moze da pali i direktno na plin,ali to samo ako crkne benziska pumpa ili se nesto desi,pa ne moze da upali na benzin,pa da ne ostanes na putu.Kod elektronskog uredjaja on sam prebaci na plin kad mu das gas npr.preko 1500 obrtaja,ali je drugaciji sistem,nema brizgaljki plina nego se busi crevo vazduha,gore kod one budze.to je dosta losije,ali moze i tako,ja sam se raspitivao pre nego sto sam ugradio,to uglavnom taksisti ugradjuju za gradsku voznju jer ne voze brze od 80km/h.Kazem moze i tako,jeftinije je,ali moze da pravi problem.Kod sequenta nema toga,imas kompjuter koji sve sam radi,na tebi je samo da sipas i gas,naravno obavezni servisi na 10 000,promena filtera i gotovo.Kada su mi ugradjivali u servisu,pitao sam,a sta ako hocu da ugradim taj obican,rekose mi moze,ali nemas garanciju onda jer taj uredjaj u principu ne ide u nase lajke,znaci samo sequent i nemas brige veruj mi.Kod sequenta nema stelovanja,on kad ga jednom nasteluje,programira nema vise cimanja da malo,malo,pa kod majsora,pa trza,pa se gasi,pa ovo,pa ono,jednomodradjena kalibracija i to je to.I jos nsto,nema da brines kod sequenta ako ostanes bez plina,automatski te vraca na benzin[meni npr pisti] tako da znas.Po meni ova lajka je o.k.samo kazem steta sto nema sequent uredjaj.Samo cu ti reci sledece,moj pasa je u espero ugradio obican taj,tako su mu rekli,kao ne treba sequent,svaki dan je isao na jutarnju kafu da reklamira,da bi nakon mesec dana rekli,pa izvinjavamo se,mora sequent,naravno nije platio dinara,ali je izgubio zivce.E toliko o majstorima koji ne znaju sta i kako treba da ugrade.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

"Prepravka" na sekvent je u biti ugradnja sekventa, a od stare instalacije možeš zadržati samo bocu. Altinjanin ti je objasnio ove svakodnevne prednosti, s tim da kod tih LCS (pretpostavljam da je LCS da nije najobičniji vakumski bez LCS-a, mada vrijedi za oba) sustava cijelo vrijeme je usisna grana puna plina i ako se desi nespravnost na električnim instalacijema ili zbog bilo kojeg razloga dođe do pogrešnog paljenja iskre, može doći do detonacije u grani koja može napraviti lijepu financijsku štetu. Zbog toga te starije sustave moraš znatno brižnije održavati, dok kod sekventa nema tih problema, jer se plin ne zadržava u grani (odnosno ubrizgava se uvijek potreban količina). Još je problem kod vakumskih sistema, ako majstor nešto slabo ugradi, onda imaš slab vakum u grani, pa loše vuče plin i onda stavljaju raznorazne trake na usis kako bi povećali vakum u usisu.
S druge strane prednost LCS-a je što ne razjebe benzinsku mapu i u slučaju lošeg rada na plin, na benzin uvijek lijepo radi, dok kod sekventa može praviti probleme i na benzin, pa se mora odspajati akumulator (što i nije neki problem).
Uglavnom, ako je LCS dobro složen može jako lijepo služiti, a ako nije može napraviti više problema nego sekvent, pa ti sada vidi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Zile

Post by Zile »

:sad: nisam pametan sta i uzeti nerazumem po cemu je 1.6 16v losija od 1.5 16v.

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

Eto oko 1.6 motora, rusi pišu da ide ovde riječ o veoma pouzdanom motoru koji mora da izdrži 200 000 i da jeste jedna od najboljih djelova Priore (svi motori 1.6 su isti, modernizaciju su doživjeli u 2011)

Ovde možete i pročitat o drugim manama koje bih mogle da muče vlastnike ... Ali na kraju, važno je da se Priora ocenjuje kao dobar auto.

http://www.zr.ru/content/news/501378-la ... ebe_mojem/
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

Zile

Post by Zile »

meni je bitno da izgura do 250000 ili 300000 km bez genetalne e sad dali cu uzeti 1.5 16v ili 1.6 16v nisam jos siguran ali ja sam vise za 1.6

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

ja ne bih uzeo 1.5 16v (osim ako ide za veoma očuvana i jeftina kola). Uzmi bilo kojeg 1.6 ili 1.5 8v.
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

Zile

Post by Zile »

slazem se sa ovim sto su napisali altanjan i rasco u vezi tng.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

Zile

Post by Zile »

hvala bacuska ali ja sam resio ladu 112 i tako ostaje.bas steta altanjan sto ona zelena nema sekvent plin vec na broj obrtaja prebacuje sa benzin na plin korube su joj stavljene cim je bila kupljena a tek proslezime je videla sneg znaci za svo ovo vreme nije vozena po soli i snegu.moram da se raspitam dali bi mi nesto odgovaralo od uredjaja za plin ako uzmem ovu zelenu pa da joj se ugradi sekvent plin ili cu morati da kupujem sve novo tako reci ponovna ugradnja sto je oko 400 evra.imam ili da pogledam onu crvenu 1.6 sa polovniautomobili da vidim kakva je uglavnom ce samnom ici altanjan pa ako pazarimo auto onda idemo sa lajkama na rucak.

lada-senta

Post by lada-senta »

E samo dve stvari da dodam.
KAo prvo,nemam i nisam imao namere da ikoga ubedim,sta da kupi ili sta da ne,samo sam napisao neke stvari koje znam o jednom i drugom motoru.
A kao drugo,dragi VAZMAN,jedno pitanje za vas.Ako su ti motori 1,6 toliko dobri i pouzdani,onda zasto se desila bas sa njima najveca bruka u istorijatu Lade?? Na sta mislim?? Pa na cinjenicu,da ne drugi,nego sam ruski premier Putin je krenuo na put oko 2000 Km u rusiji,da napravi dobru propagandu za ladu. Znaci pricamo o glanc novom autu,i mislim da su za premiera dobro sastavili...IPAK,posle turneje se ispostavilo da NIJE mogao da predje sa jednim autom,nego je mu specialno za ovu priliku obucena ekipa nosila sa trelerom zanjim jos 2 identicna auta,pa su menjali,kad je trebalo:-))))))
Ako neko nije cuo za ovo,ili ne veruje,evo jedan link,ali postoji gomila stvari na Yutubeu,samo treba ukucati,Putin,lada
http://www.rferl.org/content/Driven_To_ ... 46662.html
I jos da dodam,znam da nije u pitanju Priora,ali bas vazman je rekao da su motori 1,6 isti od 2011, a ovde je bio rec o Kalini sa motorom 1,6.

Zile

Post by Zile »

koliko vidim ovde je kalina na slici e sad koji je bio motor od 1.6 sa 8v ili sa 16v.kad sam gledao oglasi polovni automobili spazio sam jednu 112 1.6 8v na oko isti motor kao 1.5 8v.kod nas su se prodavale kaline 1.6 8v a nisam vidjao ove 1.4 16v.u svakom slucaju lada-senta i vazman su rekli svoja misljenja sto je i normalno.Sto se tice razlike izmedju motora 1.5 16v i 1.6 sa 16v po izgledu su isti samo je razlika od 100kubika.Hajde da cujemo i druga misljenja i iskustva clanova.

Zile

Post by Zile »

evo jednog primera ima 1.6 16v.i krenem na more a pre toga sam auto oterao na servis i sve je bilo dobro na pola puta mi pukne zupcasti kais i nenapravi nikakvu stetu nadjem servis ili nekog boljeg majstora zameni kais i put nastavim dalje apre toga sam poneo sve neophodne rezevne delove modul paljenja senzore bregaste i radilice kablove svecice rezervna creva oba kaisa vodenu pumpu pa cak i altenator.Znaci kad stqvim sav prtljag za put mesta ima i za jednu torbu gde se svi rezervni delovi nalaze.A sto se tice motora 1.5 16v tu ke malo druga prica poucen iskustvom naseg druga altinjana kad je bio u sloveniji.Bez obzira sto je auto proveren u servisu ali nikad se nezna sta moze bas u tom trenutku da zezne stvar.Meni se desilo davno da sam imao neke trokrake svecice bern placene oko 30evra i kupim novo pakovanje super bosna i zamenim a stare svecice po obicaju ubacim u gepek a nisam ih bacio u kantu za smece.Kad sam krenuo iz lazarevca za beograd dok sam stigao do lipovacke sume meni su probile dve svecice nove super bosna :x :evil: i sta cu vratim sve cetiri stare bern svecice i sa njima sam vozio jos nekih 10000km.A da sam kojim slucajem bacio svecice ili da nisam imao nove rezevne mogao bi da se slikam.Isti slucaj je bio kad sam isaona zlatibor crkne mi regler punjenja i napon je bio preko 20v tako da mi je crkla jedna h4 sijalica osram nigtbreak :x imao sam rezevni regler zamenim i sve normalno nastavio da putujem :) a ovako da nisam imao samo da :evil:

Post Reply