polozio vozacki....
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
-
MAGICMASTER
Znaš kako je glasio slogan jedne kampanje u Bosni?Shone89 wrote:Pa koji ce mi pojas onda sa mojih 120kg?On ce da pukne na 50kmph
Ko pojas veže, strada teže.
Mi još čekamo sredstva ministarstva za našu kampanju, za vezivanje pojasa...
Kada se sa pojasa KLIK čuje, može bezbedno da se putuje...
A sto se tiče toga dal će pri otj težini da puke... Veruj mi da neće... Pri 70 i nesto pri udaru nije pukao.. sa mojih 130kg...
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
-
MAGICMASTER
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
-
MAGICMASTER
Da ali bez pojasa mozes da polomis grudnu kost, podlette ti delovi tela ispod upravljaca, kolena stradaju... To za vrat je manja mogucnost. Jedino gde pojasevi ne pomazu u tolikoj meri je kod pada u reku ili kada moras brzo da napustis vozilo.
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0889/468x60.gif[/img][/url]
Pojas uvek vezujem. A te price - da je pojas opasan su tacne (ako idete brzo). Ali verujte mi da je daleko bezbednije kad stavite pojas JER kad idete 90 km/h i udarite u zid bilo da ste vezani ili niste, vama se od usporenja kidaju svi organi u telu i umirete. Nema vise sta da se kaze.
Pojas je vrlo dobra stvar, pogledajte sta se desava kad udarite sa 30km/h u banderu npr. Nista. Bez pojasa udarate glavom u soferku i ginete (da, pri 30km/h!).
Kad udarate sa 90km/h, samo vas sreca moze spasiti a vi pricajte sta hocete.
Pojas je vrlo dobra stvar, pogledajte sta se desava kad udarite sa 30km/h u banderu npr. Nista. Bez pojasa udarate glavom u soferku i ginete (da, pri 30km/h!).
Kad udarate sa 90km/h, samo vas sreca moze spasiti a vi pricajte sta hocete.
Ko te slagao da pri udaru od 30km/h u banderu udaras u soferku i gines? Pa ljudi su gadjali bandere sa 50 pa izlazili na svojim nogama... o sudarima dvoje vozila da ne pricam.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
Pa vi niste normalni!!! Raspravljate se oko pojasa!!! Ko hoce da vezuje pojas, neka veze, ko nece ne mora i gotovo!!! Ja licno mislim da pojas pri brzinama do 50km/h moze da pomogne, ali je razlika minimalna... Udaris glavom u soferku i gines

Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)
-
MAGICMASTER
Jbte koja glupost.... Sale daj ne pricaj stvari koje ne znas... Pojas mnogo pomaze pri manjim brzinama. I pri vecim pomaze da povrede budu manje.
Sto se tice brzine koja kida organe ona je 60km/h i zato se pri vestacenjima kada se gladaju rezulteti obdukcije prvo gleda stanje organa i koji us pokidani. Prvo puca slezina, pa jetra. Mada kod pojasa se usporenje ne desava trenutno, kao pri udarcu u volan, stoga su posledica manje.
Mada u globalu, pojas mnogo vise pomaze, nego sto odmaze.
Slucaj za 50 km/h sa pojasom bi bio malo ugnjecen oko pojasa. Kada si ga vezao. Dok ako pojas nije vezan, udario bi grudima u tocak upravljaca, iliti volan, i tako bi polomio rebra u 90% slucajeva pri toj brzini. Ili cak i izleteo kroz vetrobransko stalko, sofresajbnu.
Sto se tice brzine koja kida organe ona je 60km/h i zato se pri vestacenjima kada se gladaju rezulteti obdukcije prvo gleda stanje organa i koji us pokidani. Prvo puca slezina, pa jetra. Mada kod pojasa se usporenje ne desava trenutno, kao pri udarcu u volan, stoga su posledica manje.
Mada u globalu, pojas mnogo vise pomaze, nego sto odmaze.
Slucaj za 50 km/h sa pojasom bi bio malo ugnjecen oko pojasa. Kada si ga vezao. Dok ako pojas nije vezan, udario bi grudima u tocak upravljaca, iliti volan, i tako bi polomio rebra u 90% slucajeva pri toj brzini. Ili cak i izleteo kroz vetrobransko stalko, sofresajbnu.
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0889/468x60.gif[/img][/url]
Vidim da ovde neki iznose da pojas odmaže ili pomaže vrlo malo. To mogu samo da tvrde samo oni koji nikada nisu imali priliku da ušestvuju u sudaru.
Ja sam nekad davno imao blizak susret s traktorom, i to sam ga samo okrznuo pri maloj brzini, pa smo se vi unutra isprevrtali ko krompiri.
Drugi slučaj; moj drug se skoro zakucao jugom u zaustavljeni šleper pri brzini od 60 - 70 km/h, bila je poledica. Prošao je sa prelomom butne kosti, ogrebotinama na licu od sasutog stakla i ugruvan od pojasa. Kad sam video onog juga nisam verovao da neko može da ostane živ, jer je bio zgužvan ko konzerva. plinska boca se bila otkinula i odletela u noge ispred suvozačkog sedišta a menjač ušao u putnički prostor.
Tako da deco ne pričajte napamet ono niste videli ili doživeli
Ja sam nekad davno imao blizak susret s traktorom, i to sam ga samo okrznuo pri maloj brzini, pa smo se vi unutra isprevrtali ko krompiri.
Drugi slučaj; moj drug se skoro zakucao jugom u zaustavljeni šleper pri brzini od 60 - 70 km/h, bila je poledica. Prošao je sa prelomom butne kosti, ogrebotinama na licu od sasutog stakla i ugruvan od pojasa. Kad sam video onog juga nisam verovao da neko može da ostane živ, jer je bio zgužvan ko konzerva. plinska boca se bila otkinula i odletela u noge ispred suvozačkog sedišta a menjač ušao u putnički prostor.
-
MAGICMASTER
Ovde vecina ljudi prica na osnovu onoga sto su culi od drugih. Na zalost ne shvatajuci da ti drugi ne odgovaraju za njihovu bezbednost. A drugi slucaj je kako neko hoce da se pravi frajer i onda prica kako pojas ne valja ni za sta. Bila je prica koliko pojas pomaze a koliko odmaze 2002. kada je krenula kampanja za vezivajne pojasa, i kada su ljudi sa Saobracajnog Fakulteta digli galamu. Onda su policajci poceli da paze, a danas to nije toliko slucaj.kosta978 wrote:Vidim da ovde neki iznose da pojas odmaže ili pomaže vrlo malo. To mogu samo da tvrde samo oni koji nikada nisu imali priliku da ušestvuju u sudaru.
Vezivanje pojasa je licna stvar pojedinca, ali mora da shvati da mu pojas moze spasiti zivot.