Istorija se ponavlja

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

deckyNS wrote:Ne taj..... procitaj malo bolje, ne tako u letu.....i jos spajas sliku koja ne ide uz taj tekst nego ima razmak

ovo je kako pisu taj veci model koji bi parirao Loganu
a u SAT-u je prikazan onaj manji koji lici na Twinga najnovije generacije (slicna karoserija)
Jao da, tako je. I taj autić bi trebao da se zove Topolino.
Image
Image

"... mislim, nemo' se ljutiš" :lol:
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

deckyNS

Post by deckyNS »

Da to je taj, lici malo na Twinga od pozadi
Image

samo ne znam sta ce im taj mali kad imaju vec 500ku....2 auta iste klase...bezveze

mada, Italijani izgleda zele da obnove neka zaboravljena imena svojih automobila iz proslosti, jer ime Topolino je nosio model iz '30tih godina proslog veka, upravo manji auto sa dvoje vrata

Fiat Topolino 1937
Image
Image

deckyNS

Post by deckyNS »

autoblog.com

If you told us a year ago that Fiat was going to sign a deal with the government of Serbia, we'd have laughed. But that was before the country announced that it was accepting tenders for investment in the state-owned automaker Zastava, makers of the famous Yugo (aka Skala 55) (ljudi kazu da je Yugo FAMOUS :D ).

The process started back in December when the Serbian government made the announcement, sparking interest from various automakers. But even as recent as last week, the Fiat stance was that it was still considering the proposition. Well, it appears the Italian auto giant has done thinking, and has signed a memorandum of understanding with Serbia to establish a joint venture that involves Fiat investing a staggering 700 million euros (!) into Zastava's manufacturing facilities in exchange for a majority stake in the company, known in full as Zavodi Crvena Zastava. The Serbian government, meanwhile, will contribute some 200 million euros through tax incentives and similar measures. (verovatno preko nase grbace cim kazu preko taksa znaci skuplja putarina, skuplji benzin :evil: )

Fiat has revealed that it will use the Zastava plant to produce the upcoming Topolino microcar. The vehicle will be based on the same platform as the 500 and Panda, but even smaller and positioned below either model, and share the same name as the concept car that previewed the new 500 and originally used on the 1936 runabout pictured above. According to reports, the new Topolino will be a compact two-seater measuring just 3150mm (nesto jako malecko samo 3 metra :shock: ) (124 inches) in length, slightly longer than the Smart ForTwo at 2692mm (106 inches). A four-seater version is expected to follow, in addition to an upscale version for the Lancia division.

Fiat ustupio Zastavi deo ruskog tržišta za "zastavu 10"
Italijanski proizvođač automobila Fiat ustupio je kragujevačkoj Zastavi deo ruskog tržišta za izvoz novog auto modela zastave 10, izjavio je danas direktor fabrike Zastava auto Zoran Bogdanović. On je na sastanku sa mogućim kooperantima Zastave naglasio da je potencijal u proizvodnji novog vozila veliki. Bogdanović je pozvao proizvođače auto delova da se što pre uključe u taj posao i postanu isporučioci delova za novi automobil, izrazivši zadovoljstvo što se veliki broj potencijalnih kooperanata odazvao pozivu kragujevačke fabrike za saradnju. On je naglasio da je tržište Rusije ekonomski veliko, ocenivši da može da prihvati veliki broj vozila. Direktor Zastava auta je rekao da posle razgovora sa predstavnicima Fiata ima šanse da se dobiju još neka tržišta. Automobil Zastava 10 trenutno se prodaje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Bugarske. Izvor: Blic

deckyNS

Post by deckyNS »

Razlika u dimenzijama....nekad i sad

Image

deckyNS

Post by deckyNS »

A gde su nestali ovi prototipovi...

i ovaj zuti jugic lepse deluje nego ovi sad koje montiraju...
Image

Image

milicevicv

Post by milicevicv »

ovo prvo nije loše, a liči na tipa
nije sto je lada,al je zakon

Vigi

Post by Vigi »

deckyNS wrote:A gde su nestali ovi prototipovi...

i ovaj zuti jugic lepse deluje nego ovi sad koje montiraju...
Image

Image
e da slazem se da je taj projekat bio lepsi...
al njima bilo jeftinije da redizajniraju branike nego pola sasije pa zato imamo yugo IN koji se razlikuje od ostale brace po dva duboka branika malo oblijom maskom i dve debele lajsne... e da i pozadi ona plastika kod brisaca... jedino mi se svidjaju one table kod nekih yugica (valjda oni koji su sa pezo motorom imaju tu tablu...)

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Mislim da takvu tablu sad imaju svi zastavini modeli. Mnogo dobro izgleda, baš mi se svidela kad sam se vozio u novom Jugiću.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Svi modeli sad imaju tu novu tablu sa obrtomerom i digitalnom kilometrazom.

borcham

Post by borcham »

Ukratko iz casopisa SAT Plus
Fijat je KUPIO veci deo Zastave, 70% Fijat 30% ostaje drzavi.
Zastavini modeli do kraja 2009 godine odlaze u penziju.
Zastava 10 vraca staro ime Fijat Punto
Jos tri modela se spremaju da se proizvode kod nas
Topolino
Novi Fijat UNO
I treci model koji ce da parira Logan-u "antiLogan" kako su nazvali.
I to sve ako se sto pre ratifikuje Sporazum SSP u skupstini jer je Fijat zbog Zastave stopirao obnavljanje svoje fabrike na siciliji.
Sto se kooperanata tice situacija je slicna. Ako u sto skorije vreme ne zadovolje standarde kvaliteta najverovatnije ce se angazovati kooperanti iz okolnih zemalja jer kako kazu Fijat "nema vremena da ceka i da kaska za konkurentima na svetskom trzistu"

vigmir

Post by vigmir »

Miljan wrote:Svi modeli sad imaju tu novu tablu sa obrtomerom i digitalnom kilometrazom.
Ovaj moj Yugo ima takvu tablu.Citao sam nedavno u nekoj auto reviji da su te table uvezli iz Koreje jer valjda TELEOPTIK vise ne radi cajgere za automobile.Retrovizori su pozajmljeni od Seicenta.Bas neki dan stade na semaforu pored mene i pogledam ih, identicni su.
Ovi digitalni satovi su zivi k.... .Rekose mi u servisu da su imali do sada gomilu reklamacija.I meni se desava da se sama pali i gasi kontrolna tabla iz cista mira.

2107

Post by 2107 »

Ali ova raspala Florida je bljaaaaaaaaak! (ovo metalik srebrno, ili kako vec)

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

vigmir wrote: Citao sam nedavno u nekoj auto reviji da su te table uvezli iz Koreje...
Ja sam čuo da ih kinezi prave.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Korejske su table, KIRIM, ja jos nisam cuo da nekom prave probleme.

vigmir

Post by vigmir »

Miljan wrote:Korejske su table, KIRIM, ja jos nisam cuo da nekom prave probleme.
Ja u firmi imam oko 50-ak takvih Yugica sirom Srbije i do sada su menjali kompletne table na 6 ili 7 vozila.Mozda losa serija ili nasi majstori nesto zbudze kada je montiraju pa zbog toga riknjavaju.

Post Reply