Dodje leto osamnaesto, za vozacku se polagati mora...

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Black dragon
Automobil: 2103 special

Post by Black dragon »

pozzzz svima vidim da ovde pricamo o polaganju vozackog i ladama super spoj :D

Imam 16 godina tj u Januaru punim 17 i ovog leta blago meni poceo sam da ucim da vozim na dedinoj ladi 1500 staroj 26 godina Lada jeste stara ali ide ko zmaj tako da u tom pogledu super sam naucio da vozim u njoj e sad su me moji naterali da upisem auto skolu sa 16.... odemo mi u auto skolu iznesemo sitvaciju u instruktor predlozi da odvozim dvadeset casova sad po gradu sa 16 i radim psp test, a jos onih 20 kad polazem i to sve u cilju da me ne zakaci novi zakon koji bi trebalo kako on kaze da se uvede u septembru, po tom zakonu kako sam cuo moracu da idem na neka predavanja pa ce jos neko morati da sedim samnom u kolima ko ima vozacku jos dve godine nakon sto polozim....\

Ja mislim da sam dobro prosao smatrao sam kad sam vec poceo da ucim da vozim da sa tim i zavrsim .....

Sta vi mislite i znate li nesto o tom zakonu.... :D
Prica se da cu moci po tom zakonu da polazem sa 17.... 8)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Pozdrav i tebi Black dragon.
Posto ces da vozis NAJBOLJU Ladu na svetu i to jos dedinu, oprosteno ti je sto se nisi po pravilima foruma prvo predstavio u podforumu predstavljanja.

Inace, zakon je u pripremi ili je vec gotov, ne znam sigurno, ali znam da je sve gore navedeno tacno. Veoma.

Nastavu u auto skolama ce moci da drze samo saobracajni inzenjeri, he,he, a postojace i vise kategorija, a ne kao danas. Iz pocetne ce se sticanjem vozackog iskustva, prelaziti u narednu.

Mnogo znacajnije izmene su na drugim poljima vezano za saobracaj i bezbednost, ali kako ce biti u praksi, videcemo.

Inace, mogao bi da stavis koju sliku tvoje lade, da vidimo kakva je.

parkvets

Post by parkvets »

Po sadasnjem zakonu ne moze se polagati vozacki ni dan pre nego sto napunis 18 god

Alekre

Post by Alekre »

Da, zato ja cekam 21. avgust.... Smor, vozi mi se onaj Gnoj mk.5

zoxs1

Post by zoxs1 »

Alekre wrote:Da, zato ja cekam 21. avgust.... Smor, vozi mi se onaj Gnoj mk.5
a ja 21. oktobar pa gledaj ko je u boljoj situaciji..... :D :wink:
LADA NIVA

Black dragon

Post by Black dragon »

hvala na odgovorima evo malo slika,\

Jel moze po novom zakonu da se polaze sa 17?

Image

Alekre

Post by Alekre »

Jock :(

Black dragon

Post by Black dragon »

zanimljivo meni je rekao instruktor da moze po novom ako se usvoji i sa 16 god. :?:

Bojan

Post by Bojan »

Ne moze,ja sam sa 17 zavrsio obuku i morao sam da cekam da napunim 18 kako bi izasao na testove i voznju.
http://suv-freak.forum-2007.com

deckyNS

Post by deckyNS »

Ja sam ucio na zutom jugu 45... kako kaze ona pesma... taj auto samo sto nije dusu ispustio, to treba videti... kad cujem neke koji uce i polazu da im je bitno dal ima klimu i dal je peugeot206 il nesto tako, odmah bi ih oborio :D odma' sad odma'
Secam se jedne simpaticne plavusice koja je ucila na tom peugeot206 pored mene na poligonu, nije joj islo to motanje volana... kazu peugeot206 ima servo... pa ti sad vidi :wink:

Alekre

Post by Alekre »

Pa pokenjam se na menjac kada moras da ubacujes ''na foru''. Ja sam jednog nabio u policu na praxi :) :) :) Promasio sam rikverc. Bas pred kraj godine.

Alekre

Post by Alekre »

Pa jbg. Otisao u policu. :P

JozvanKg

Post by JozvanKg »

Ja sam polozio 12.02 a dozvolu sam uzeo pre mesec dana(jbg sta ce ti dozvola kad nemas auto).Polagao sam na onom njusra Zastava10(dal je lokal-patriotizam ili sta vec)koji je bio star mesec dana i nije hteo da ide ako nedas pun gas.Kad sam uzeo samaru kao da sam seo u mercedes,ma milina jedna,prostora da legnes a kamoli da sednes,a u zastavi sam slomio masku na komandnoj tabli sa kolenom pri jednom naglom kocenju.Jes da je volan malo tvrdji al ko sto ameri kazu no pain no gain.

Alekre

Post by Alekre »

Danas u 14h idem na voznju. Rekose mi najverovatnije VW Gnoj MK.5 2.0 TDI

Alekre

Post by Alekre »

Da prenesem utiske sa prve voznje :) Doslo je do zamene, dali su mi VW Pola MK.5 Lepo sam ga vrteo na poligonu, cak sam uspeo da vozim i u drugi stepen prenosa. Ono se mnogo lako vozi. Ni jedanput mi se nije ugasio :) :) :) Sve je okay samo mi se ne svidja pedala kocnice. Lepsa mi je kod moje 2102, zato sto je tvrda i lakse mi je da kocim, sa Ladom se mnogo bolje zaustavljam. Pretereno je meka kocnica kod Pola. I moram da skinem neko buvljacko srane na volanu (onu gumu sto ga oblaze). I jos jedna zamerka, mnogo se nisko sedi. Sve su svemu, vise bih voleo da ucim na Ladi nego na Polu. Lepse mi u Ladi, ipak, Ladoholik sam ja :) Kaze mi instruktor da ce me pustiti u grad za koji cas. Ajd' sto ga lepo teram na poligonu, ali opet u gradu, mislim da bih ipak bio ''pretnja'' na putu.

Aj u zdravlje.

Post Reply