Da li imate obicaj da vozite pod dejstvom alkohola?

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Re: Da li imate obicaj da vozite pod dejstvom alkohola?

Post by elektronicar »

Postoji legenda, ko zna dal je istina al je interesantna:
Na Novosadskom uatoputu kod Batajnice bio je kontrolni punkt Milicije. Zaustave tako nekog pijanog vozaca sa Z101. Ovaj odmah prizna da je pijan. Videvsi da sa njim nece biti problema Milicioneri se usredsredise na drugog vozaca koji se nesto bunio zasto su ga zaustavili. Onaj prvi pijani vozac videvsi da ga niko ne razmatra uopste sedne u Z101 i ode kuci da spava.
Ujutro s prvim suncevim zracima Milicioneri zvone na vrata kuce, pospana domacica otvara da vidi ko je navalio na zvono tako rano. "Izvinjavamo se drugarice jel tu stanuje drug XY ?"
"Sta je opet uradio ? Enoga mrtav pijan lego da spava. "
"Ma sve je u redu drugarice samo neka nam vrati NASU Z101" :D

Sto se mene licno tice ne volim da vozim ako sam konzumirao alkohol, nije da ne bih mogao al postavlja se razumno pitanje zasto ako imam alternativu da vozi zena ili neko drugi ko nije konzumirao alkohol i da bezbednije stignemo kuci. Postoji i alternativa da se malo odspava u gostima pa kasnije za volan u pravcu kuce. U stvari nije toliko problem sto bih pod dejstvom alkohola sebi mogao da napravim stetu, postavlja se pitanje dal bih slucajno nekome drugom napravio neku stetu zbog koje bih posle imao mnogo vece probleme bilo po pitanju savesti ili po nekom drugom pitanju. Smatram da nema toliko hitne i opravdane situacije da se bas mora sesti za volan pod dejstvom alkohola, a ako bi i bilo nesto toliko hitno i od zivotnog pitanja vazno onda samo do susreta sa nekim treznim vozacem koji bi preuzeo volan. Desavalo se da ljudi u toku radova na njivi ili u sumi popiju poneku i da se desavalo da se povrede zbog necega pa moraju u hitnu pomoc, slucaj izgleda vanredan ali samo do asfalta ili obliznjeg sela gde bi mogao preuzeti volan bilo ko od treznih vozaca, sve ostalo bilo bi nepotrebno izlaganje jos vecim problemima.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Hm...moram priznati da pre jesam,tj.ne toliko da ne znam gde i sta,ali ''malo'' pod ''gasom'' da,ali sada ne,naime,trudim se zaista da ne pijem,eventualno jedna casa piva ili slicno,mada izbegavam,ne zbog toga da se plasim da cu naduvati preko 0,3,nego prosto ne zelim da me cimaju i maltretiraju,i prosto kada znam da nemam ni gram alkohola ako me i zaustave pa krenu da cimaju,pa aj duvaj 2,3 puta ovo ,ono,mirna mi je savest,drugo,ne daj boze nekog zakacis ili te neko zakaci,ako imas malo alkohola eto problema,tako da bolje ne.jednom su me zaustavili/tada je vazio stari zakon/ popio sam par solja kuvanog vina,jesam priznao,duvao,ali pustili su me, e sad bas svaki put da li ce biti tako...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

ja od kad sam jedan auto razlupao posteno :D na srecu nisam nikog poveredio sem sebe od tada gde god idem samo kola ili tako nesto :D
a sad ima i bezalkoholno pivo :D pa ono...inace sam napravio veliku glupost prve zime kad sam polozio idem kuci iz sa nekog rodj dosta popio itd i lepo mi iskoci iz sporedne ulice taksista i da ga ne puknem ja namotam pun i na kocnicu a led dole pa sam pokupio banderu koja je zamalo ispala....auto se raspao yugo 55 inace nekad bio ....tako da vise nista nema od alkohola kad se vozi..

Post Reply