LADA CLUB CAFFE
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: LADA CLUB CAFFE
Ja nikad nisam sipao sa vodovoda jer ima kamenca. Destilovana je max 50 din po litru.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ko što Dare kaže, destilovana/demi voda košta smešno i nema ni jedan razlog što nju ne koristitiAlexa wrote:Ko jos sipa destilovanu vodu,idi u bilo koji servis sipace ti obicnu.(pod uslovom da im ne trazis ili ti donese destilovanu),ali ako ostavis auto sipaju ti obicnu cesmovacu sigurno.
Ni jedan servis koji drži do sebe ti neće sipati česmovaču. Ovlašćeni servisi imaju već gotove smeše i to dolivaju, u protivnom su dunsteri.
Ne samo zbog kamenca ne ide česmovača već i zbog daleko veće provodljivosti koja pojačava elektrohemijsku koroziju tako i zbog hlora i rastvorenog kiseonika.
Kako kamenac kad kamenac antifriz razbija. Ja sam 22 godine koristio vodu sa cesme za mesanje i uvek je rastvor u hladnjaku bio bistar. Niti sam pa cuo da je neko imao problem zbog vode. Kad sam prodavao antifriz dodju ljudi da kupe i traze mi flasu koju oni u mom dvoristu napune na cesmi, sipaju antifriz i u hladnjak.
- bruyoni
Uzmi antifirz i naprskaj ga na neki kamenac (neka česma) i javi kada krene da ga razbija.
Sipaju ljudi u motor i ulje iz dvolitarke... pa ne znači da to valja.
Sipaju ljudi u motor i ulje iz dvolitarke... pa ne znači da to valja.
Ne kazem da je skupo (pa ja bi prvi kupio destilovanu kad budem trebao da menjam),samo sam masu puta video da sipaju cesmovacu,ne samo u servisima nego i generalno ljudi kad sami menjaju.
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Azasto onda kad ljudi voze na vodu i predju na antifriz negde procuri tecnost, licno se meni desilo posle ispiranja sa sodom bikarbonom.
Sistem bio ispran sodom i posle sipana voda i vozio celo leto bez problema, kad je dosla jesen i sipan antifriz procurela slavina za grejanje i termostat.
Sistem bio ispran sodom i posle sipana voda i vozio celo leto bez problema, kad je dosla jesen i sipan antifriz procurela slavina za grejanje i termostat.
zato sto je soda bikarbona korozivna, zato se i zove soda... posle si terao na vodu ali nisi detaljno ispirao sistem a i sama voda je korozivna(jer nije cista) i dolazi do galavanskih struja na spoju metal - aluminijum(iz istog rzloga zalepi dobos kocnice). posle si sipao antifriz koji ima sredstva da neuralise sve to ali ima i sredstvo koje cisti koroziju i eto. pocne da curka....obaska sto voda kljuca na 100 C a kvalitetniji antifrizi tek posle 130 C i jos imaju podmazivajuce dejstvo na sve rotacione elemente...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
A koje to elemente antifriz može da podmaže?
Jedino što mi pada na pamet je ležaj vodene pumpe.. ali kad njega "podmažeš" antifrizom on je završio karijeru.
Jedino što mi pada na pamet je ležaj vodene pumpe.. ali kad njega "podmažeš" antifrizom on je završio karijeru.
Ljudi cisto da vam prenesem,nisam mogao da registrujem auto jer sam zatamnio stakla-donosno nisam mogao da prodjem tehnicki pregled.
Tako da ako neko ima u planu da tamni,da zna sta ga ceka.
Tako da ako neko ima u planu da tamni,da zna sta ga ceka.
Stay cool
-
travelman
Mislis na Babin zub![]()

image url
...
Samo se ti igraj sa babama i slonovima ... ja vise preferiram jaguare ...

free upload
-
travelman
-
Boki78
Odlicno, al se brinem kako si ti spavao posle seanse kod grand prizetka i sveladaskog eksperta 
da li se termostat krece bolje u antifrizu ili vodi(bez trzaja ili zaglavljivanja ,obaska sto neispravan antifriz ili voda izazivaju koroziju) ima li jos neki pokretan deo u sistemu hladjenja osim impalera pumpe i lezaja?bruyoni wrote:A koje to elemente antifriz može da podmaže?![]()
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
Kreće se isto, brzina i opterećenje na mestu kontakta su minimalni pa je dovoljna samo dobra površinska obrada. Ako bi išli u detalje čak bi i voda trebala bolje da "podmazuje" zbog većeg površinskog napona.
Da je antifirz bolji od vode je neupitno ali reći da bilo šta podmazuje je pretenciozno
Da je antifirz bolji od vode je neupitno ali reći da bilo šta podmazuje je pretenciozno