Sudbina mnogih Lada

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

djape1977

Post by djape1977 »

A ja jurim lajne godinu dana...
nisam zaboravio tvoje lajsne ni retrovizore, a ni resetkice sa haube za marka ali jednostavno nemate srece. ako ih i ima na kolima po otpadima onda to ovi kreteni po otpadima obavezno sj****. i na ovom fiatu ima 5 kila prohromskih lajsni od kojih je citavo mozda 10%. sve to oni zguzvaju i ispresavijaju i vise nije ni za k****. treba naci netaknute lajsne. svaka koja je savijena ne moze vise da se ispravi a da se to ne vidi.
j***** auto bez kardana

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

djape1977 wrote:brate, ako ja kazem da se moze srediti onda veruj da moze. dovoljno sam automobila dosad sredio da veoma dobro znam o cemu govorim. patos, sajtne, kosevi i krila su mu potpuno zdravi, korodirale su oplate vrata, prednji vezni lim i ivice haube i gepeka. a da ne pominjem da ti izgleda nije jasna poenta cele ove price. niko ovde ne pokusava da poredi po pouzdanosti ove automobile i nove. ovaj auto na slici je deo istorije i zasluzuje da bude sacuvan. sto se bacanja para tice... kupi lepo sebi novu daciu i uzivaj. sto se mene tice, da mi sad poklonis auto od 100.000e, sutra bi ga prodao i kupio jedno 4-5 komada od po 30-40 godina pa bi bacio sve pare na njihovo sredjivanje.
ako je suvise propao da bi se radio onda treba da bude ocerupan od strane nekog ko zna da koristi alat i da proceni sta je upotrebljivo a sta ne. upotrebljivi delovi se lepo sloze i vremenom prodaju i na taj nacin se iz ovakvog "krsa" izvadi 5 puta vise love nego na kilo. ovi nepismeni idioti koji se ovde bave "reciklazom" bi u normalnoj zemlji bili po ludnicama na posmatranju.
Podrzavam, i cenim ekskluzivnost starih i retkih modela. Po meni nije fora voziti nov, skup serijski auto koji vozi jos milion ljudi na planeti

IlijaGM

Post by IlijaGM »

IlijaGM wrote:
djape1977 wrote:da se vratim na temu... nije lada ali je odlican primer.
Image
ovaj fiat su dohvatili "sekundarci"
bio je kompletan, do poslednje lajsnice. limarija natrula, mogao se srediti. uhvatili su ga grejferom za krov. viljuske su odsecene brenerom! pitao sam ih kakva je dalja procedura. odgovor - pocupamo aluminijumske delove a ostalo ZAPALIMO da izgori sve sto nije gvozdje. toliko o ekologiji.
sto je najcrnje, motor sam bez ikakvih problema upalio, samo sam stavio akumulator. cak je bilo i 20 litara goriva u rezervoaru. nazalost, sada samo moze da posluzi za delove ali ce barem pomoci da se odrze ostale 132-ke u pogonu.
inace, na istom otpadu je bilo i nekoliko lada 2101, 03, 06 u slicnom stanju.
Ne znam u kakvom je stanju bio auto,pre nego sto je ocerupan tako da...ali mogu da predpostavim tako da bi Djape neko "sredjivanje" bilo bcanje para,i vishe bi vemena provodio kod majstora i limara nego sto bi se vozio...
Pa vidim u kakvom je stanju sad pa mozda mogu na osnovu ovoga da zakljucim kakav je pre bio.

spasoje

Post by spasoje »

:xixi :D
Ваз 2103, 1979.

stalker92
Site Admin
Site Admin
Automobil: '81 Ford Taunus TC3

Post by stalker92 »

Pre jedno godinu sam video 2105 sa solidnom limarijom, u voznom stanju na obliznjem mestu prikupljanja sekundarnih sirovina... tuga je sto nisu cak hteli ni da nam prodaju odredjene delove (delovi enterijera i neke sitnice)... komplet auto odeeee... :(

a sto se tice ovog "krsinar i lesinar", to definitinvo ne mogu da shvatim... sta sad, ako je auto dotrajao treba komplet da ga ubacimo u presu??? i gde bi sad npr mogao da kupis nove stopke i lajsne za npr 2103?
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650

spasoje

Post by spasoje »

Nigde. Mislim za 2103. :cry:
Ваз 2103, 1979.

samara1500

Post by samara1500 »

Idi bre Djape, što se nerviraš toliko? Mene, recimo, na ovaj ili onaj način uvredi svaka treća mušterija u čiji stan uđem, ali na kraju ipak promene malo mišljenje kad se lično uvere u neke stvari... Da je Ilija vozio neku dobru Ladu i imao posla sa dobrim (i odgovornim) mehaničarima i limarima možda bi i on drukčije razmišljao.
;)
Među mojim mušterijama (koje sam pominjao u prošlom postu) sećam se par "genijalaca" koji su za svoje mašine isto govorili da su "odslužile svoje" samo zbog zapušenih filtera ili posuda za prašak. Sve što je domaće, bilo staro ili novo, bilo da su proizvodi ili usluge, sve je g..., i krševi i kršinari, sve to treba sa gađenjem odbaciti. Sve strano je super, i ono što nam je skupo, jer to je u stvari jeftinije, samo mi nismo još svi "prosvetljeni" da bi to razumeli.
Sve je ovo, u suštini, tragično, jer ako većina bude razmišljala na ovakav način, našu će državu jednog dana potpuno uništiti strahovito visok trovinski deficit, pa će verovatno i većina stanovništva nestati (što od bolesti, što od gladi). Onda će se ovde, kad ponestane starog gvožđa za pretapanje, verovatno instalirati nekakva pogranična karaula eu prema divljim plemenima istoka, možda i poneko skladište za pretovar nuklearnog naoružanja, pa će čak imati gde i da se zaposle neki od preživelih mučenika. Znam da će se sad mnogi ovome smejati (nisam ni ja baš naročito ozbiljan), ali ne bi bilo loše da se ipak pomalo zapitamo kako će se sve ovo na kraju završiti po sve nas?
:?
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

spasoje

Post by spasoje »

Vrh. :prvi
Ваз 2103, 1979.

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

zbog zapušenih filtera ili posuda za prašak
Bavimo se istim poslom 8)
BA3 21013 / LADA 1200s

Black dragon
Automobil: 2103 special

Post by Black dragon »

haha djape me podseti na Tesnu kozu kad sojic nekom liku kaze za Pantica VRHUNSKI STRUCNJAK SAMO SE LAKO UZBUDJAVA :D :D
(Djape nista uvredljvo, mala sala) :D :D :D

Ne stvarno ljudi nemojmo da se vredjamo. ovde ima mesta za svakoga pa majka mu stara tu smo pre svega zbog razmene iskustava i DRUZENJA :D :D :D
pozzz ladasima :)

opet potezem argumenat :D
birajte

Image
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Ja sam izabrao ladu :) ... da li ces da mi je dostavis na kucnu adresu? :mrgreen: :mrgreen:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Alekre

Post by Alekre »

Spark definitivno, ali samo zato sto moze da se proda pa UAZ da se kupi :)

Ljud koji oldtimere nazivaju krsevima su izuzetno plitkog znanja o automobilima. Njima je auto prevozno sredstvo i nista vise, pa makar on zasluzivao da se posle decenija ponovo nadje u salonu. Pored stila i karaktera koje nose, oni nose ''zapis'' vremena u kojem su bili svakodnevni automobili. Ja bih zeleo da jednog dana moji unuci osete masinu koju sam ja vozio i da shvate jednu veoma bitnu pojavu u ovom svetu: Vreme kada su se automobili pravili iz ljubavi za ljude koji ih obozavaju. Automobili koji su imali karakter. Kao takve, skrsiti ih je nesto slicno kao sto i unistavanje spomen ploca na groblju i spaljivanje knjiga.

Bobby

Post by Bobby »

Alekre wrote:Ljud koji oldtimere nazivaju krsevima su izuzetno plitkog znanja o automobilima. Njima je auto prevozno sredstvo i nista vise, pa makar on zasluzivao da se posle decenija ponovo nadje u salonu. Pored stila i karaktera koje nose, oni nose ''zapis'' vremena u kojem su bili svakodnevni automobili. Ja bih zeleo da jednog dana moji unuci osete masinu koju sam ja vozio i da shvate jednu veoma bitnu pojavu u ovom svetu: Vreme kada su se automobili pravili iz ljubavi za ljude koji ih obozavaju. Automobili koji su imali karakter. Kao takve, skrsiti ih je nesto slicno kao sto i unistavanje spomen ploca na groblju i spaljivanje knjiga.

:prvi :prvi :prvi bravo alekre i ja sam za to :)
Check Out My 4x4: http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1992 or http://picasaweb.google.com/Bobby.4x4/LadaNiva#
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/1Sr4Y9.jpg[/img][/url]

Black dragon
Automobil: 2103 special

Post by Black dragon »

@Alekre potpisujem.
Kod nas je 30 godina prezivela je istoriju pa bila bi greota da trune nesto sto je prezivljavalo toliko muka i onih mesanih benzina 90-tih i ko zna sta sve ne, ima moj deda jos onaj bon za benzin iz 90 tih :lol: :lol: :lol: ,,,
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Da znate da bih voleo nekog pametnjakovica koji vozi nov auto da zeznem i da nabavim ono gorivo iz 90tih da mu sunem 5-6 litara (na moj rachun) pa da vidim koliko ce da predje :D

Shalu na stranu, stare automobile odrzavaju oni koji to vole i ja im skidam kapu. Mnogo tu zivaca, para i vremena ode. Drugi pak voze jer nemaju bolje ili im jednostavno zavrsava posao.

P.S. Tako :)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Post Reply