Kompleksi! Moze se reci...
Svako ima pravo da se lechi kako sam misli da je najbolje. Ako eksponiranje u novom autu moze da doprinese uspostvaljanju kvalitetnijih medjuljudskih odnosa i izgradjuje bolje drustvo onda je to OK! I to je jedini uslov da tako nesto mogu da prihvatim pez prigovaranja!
Medjutim stvari su daleko od takovog ideala! Uzasava me slika koja svakodnevno vidjam i koja me uvek tera na razmisljanje o sopstvenoj vrednosti i samopreispitivanje na temu sta sam i koliko uspeo da uradim u zivotu kada su materijalna dobra u pitanju. Drugim recima: Novac!
A uznemiravajucu sliku sacinjavaju eksterijeri kafica, stolovi sa suncobranima koji okupiraju trotoare mog rodnog grada i neki omladinci koji ispijaju svoja pica dok im se pored stolova, pod vrelinom letnjeg sunca, parkirani shepure skupi automobili.
Odakle bre lova za sve to kad poznajem publiku, kada znam( a znam jer imam ochi pa vidim i ushi pa chujem ), da ne rade nigde a da imaju lovu koju ja nikada necu imati...
Istina, nije sve u tim prokletim parama. Medjutim istina je i da su i prokleto neophodne da bi mogao normalno da funkcionishesh!
I sta onda? Neko lechi komplexe, a neko ni za leba nema!
A ni drustvo ne evoluira u pozitivnom smeru!
Ipak, postoje i neka dobra mesta u opstem blatu, ovo na primer! Ovaj forum!
Posto sam procitao vecinu tekstova mogu samo da ponovim da ovde ima mnoogo pozitivne energije! I fine duhovitosti, dobrog zdravog humora!
Malo otishlo u off, ne zamerite...