LADA CLUB CAFFE
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: LADA CLUB CAFFE
Epa ne znam za samaru kako ima gde mesto. Ja sam bio na stojadinki napravio još jedan od 20 litra i ušrafio ga pozadi ispod zadnjeg sedišta.
Znaš šta bi mogo. Nadji stari rezervoar od plina i njega puni.
-
travelman
Ja sam u Yugu bio iskrojio sundjer, u obliku kanistera, u zadnjem sedistu.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Naopako :-D
U stojadina sedište šupljo i tu sam stavljao u početku 4 kantice od ulje. Kasnije sam sedište i izbacio i stavim tri bugarke (kante od 25 litra) i prekrijem presvlakom a još kasnije sam ih redjao do donji deo prozora. Bugari voleli da ga što više natovariš da bi više uzeli maroni.
-
bortlonger
- Automobil: lada
nisam isao po benzin, radio sam u vojsci tada i nije bilo dozvoljeno.. a karaula je bila na dvadeset metara od prelaza tako da sam se nagledao svega i svacega... (ako si nekada prelazio na GP Ribarci) onda ti je poznato.. imao sam dosta prijatelja bugara od kojih sam kupovao benzin, a i istakali su pa ostavljali kod mene kad nisu mogli da prodaju..dejca wrote: I ti li si isao po benzin u to vreme?
gledao sam coveka sa ladom ziguli - sagne se ko pragova, izvuce crevo, istoci 20l, sa druge strane isto.. u prednjim sedistima na sedalnom delu - rezervoari po petnaestak litara, zadnje sediste - sedalni deo i naslon rezervoari. po 50l, plinsku bocu je imao jos u ono vreme od 60 l - puna, plus njegov rezervoar, i stavi kantu dve reda radi da se vide.. pa ti saberi... na prvi pogled taj autotj ta lada je izgledala sasvim normalno... i drugacije je to islo sa carinom, mada je to nebidno sada..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
Da bio sam i na Ribarci, karaula je odmah gore desno bila. Ja sam vise prelazio na Strazimirovci prelaz, tu su me bugari upoznali i islo je sve ksko treba.
-
bortlonger
cim si bio i poznato ti je, znas o cemu pricam..
-
travelman
Znas kako ... Dejca je majstorcina za sve, zajebalo vek ... Ali ne voli da se puno istice i potencira ono JA pa JA kao sto rade pojedinci ...to mu dodje da si odlican majstor za sanke, a majstor za kola.???
Nego ... predstavi nam i ti neko svoje vozilo pa da i mi malo palamudimo
Ma sve se to moze nauciti i odraditi ali taj servis ja koliko vozim kola uradim na oko petu godinu i nemogu ja imati iskustvo kao cevek-majstor koji to radi cesto, da sam dokon fala bogu da bi to sam radio.
Bortlonger, je imao 2107 koju je prodao.
viewtopic.php?f=2&t=6119
Bortlonger, je imao 2107 koju je prodao.
viewtopic.php?f=2&t=6119
-
bortlonger
kao sto rece dejca, prodata sedmica... inace bila kupljena od prvog vlasnika, sa 3 god starosti i 40 hiljada predjenih... prodata je na 147.000 km.. sluzila je extra... inace od krupnijih radova na njoj - posto me i svrbeo dzep, a radio sam licno posto i inace pored redovnog posla radim limariju i mehaniku - zamenjena sva 4 krila i pragovi, zasticena komplet, ofarbana, stavljena potkrila, zamenjenje one diht gume na vratima, haubi, zadnjem poklopcu, na obe sofersajbne sa sve onim osiguracima, nove stopaljke i farovi... sijala ko lutka...travelman wrote:Znas kako ... Dejca je majstorcina za sve, zajebalo vek ... Ali ne voli da se puno istice i potencira ono JA pa JA kao sto rade pojedinci ...to mu dodje da si odlican majstor za sanke, a majstor za kola.???
Nego ... predstavi nam i ti neko svoje vozilo pa da i mi malo palamudimo....
od mehanike - standardno, paknovi, plocice, cilindri za kvacilo, ugradjen menjac sa 5 brzina, menjan zupcasti samo jednom, semerinzi, novi razvodnik (zbog viska novca), karburator (koji sam sam sjebao),jednom gumice ventila. gumice na balas stangama, viljuskama, spone i onaj pomocni nosac spona (stavljen sa lezajevima umesto sa caurama)... pa eto, za otprilike 100.000 km sa njom, na putu nikakvih problema.. sanovim karburatorom, prosecna potrosja sa oko 90 km/h - 7,3l.. manje vise, svako ulaganje je bilo preventivno... a putovala je teskim putevima - tipa do podgorice oko 600 km preko kopa, do foče-srbinja preko uzica, zlatibora, niksica, ostroga, pluzina, pivskog jezera.. i td itd... ali, odusevila me je kad smo njom 15 dana u julu na plus beskraj putovali svaki dan podgorica -budva... nikad kuvanja, nikad problema...
edit: ako budem nasao slike, ubacicu, sad inace vozim drugi auto, pa mislim da mu i nije mesto na ovom forumu jer nije lada
Pa bogami imao si radova na njoj, moja pre[la 165.000 km. fabrički set kvačila i menjač, krila i pragovi isto. Dobro ti si možda menjač menjao zbog petostepenog prenosa. Ali čudo krila i pragovi da odu. Koje je godište bila?
-
bortlonger
na prednjim krilima, posto je bila vozena bez onih plasticnih potkrila, bilo je na par mesta oko bocnih migavava i farova nabubrela. lakse mi bilo zameniti celo krilo nego krpiti to.. zadnja su bila pokazala korozija naa spoju kod pragova, pa onda sve u kompletu, ukljucujuci i pragove, a cena u bugarskoj je bila sitnica u ono vreme.. menjac stavljen samo radi 5 brzina... pomenuo sam dejco, da me u ono vreme dosta svrbeo dzep, i vecina ulaganja je bila, da sve dude tip top.. sa oko 100 hiljada km predjenih, nikad nikakav problem na putu sa njom... a imao sam zelju da bude cakum - pakum... i bila je
Last edited by bortlonger on Thu Jan 19, 2017 1:10 am, edited 1 time in total.
-
travelman
Imao si solidnih ulaganja na njoj
... mada mrzi me da palamudim, citiracu tebe ...
dok ima ovaca, bice i vune..( nista licno ) ... 
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Lada je auto za koji treba pažnja i stalno se nesto čačka i kad je pokvarena ona ide prosto ima dušu, ja imam i Fiestu koju vozim mozda pet puta godišnje jer nema dušu osećaj ko da sam u autobusu.