Atest za TNG 2013
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: Atest za TNG 2013
A da pa to za tehnicki je bilo i sad vazece, odes na reatest zadnjih mesec dana i taj tehnicki iskoristis za registraciju a oni ti ga naplate u onih 6000 din. To nije nista novo.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
A jel zna neko da li u policiji traže neki dokaz da si bio na tom reatestu? Ako ne traže, onda mi nije jasno kako ovi sa tehničkog ne smeju da te (uz simboličnu donaciju) puste kao ispravnog? Mislim, znam da si mogao da dobiješ registracioni list, a da auto i ne uđe na valjke pa me sad ovo čudi.
Pa nesmeju da ti urade tehnicki jer sta ako te kasnije zaustave zandari i provere to oko atesta i vide da si prosao tehnicki i onda ce i vozac i tehnicki koji ga je pustio nadrljati.
Ja sam se raspitivao kod radnika gde svake godine radim tehnicki i nema nista bez reatesta.
Ja sam se raspitivao kod radnika gde svake godine radim tehnicki i nema nista bez reatesta.
mora gasna knjizica na uvid, sve starije od 2008 ide na reatest...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
http://www.peticije24.com/forum/49887/start/125#133
najavljen protest ispred vlade 27.06.
najavljen protest ispred vlade 27.06.
Da. Moraces da reatestiras plin pre registracije. 2008+5=2013
Cak i npr da ti sad istice registracija, a atest ti vazi do npr oktobra, prosao bi registraciju bez reatesta jer ti je trenutni atest vazeci sve do oktobra, ali u oktobru bi morao da ga uradis jer ti se posle isteka atesta vozilo vodi kao tehnicki neispravno.
Cak i npr da ti sad istice registracija, a atest ti vazi do npr oktobra, prosao bi registraciju bez reatesta jer ti je trenutni atest vazeci sve do oktobra, ali u oktobru bi morao da ga uradis jer ti se posle isteka atesta vozilo vodi kao tehnicki neispravno.
Samo Samara Srbina Spasava
Potvrdjujem ovo sto je Gago napisao. Drug registrovao jugo februara pre ove odluke o reatestu, ali sada da ga zaustave zandari njegovo vozilo nije kako treba i da provere atest kazu da odmah skidaju tablice.
-
Boki78
To samo govori kolika je ovo sprdnja od drzave
Em je ovo sa reatestom potpuno neustavno, a tek ta glupost je potpuno gazenje principa da se zakon ne primenjuje retroaktivno. No dobro sve samo da Stojadin ima od cega da kupuje mirisljave jelkice
Sto se neodlaska na valjke tice to je trivijalan problem jer se umesto vozila koje nije otislo na valjke poturi rezultat nekog koje jeste. To u principu je pitanje volje i jelte "motivisanosti" onoga na tehnickom pregledu. Ono sto time rizikuju jesu full trulex vozila koja je nemoguce registrovati, a koja ne mogu u okviru jedne kalendarske godine istrunuti od stanja u kojem je registracija moguca do onog u kome se nalaze.
Ja kontam da jos uvek nisu uspeli da ostvare blisku saradnju. Kada se to desi bice moguce registrovati i nepostojece vozilo sa gasom, a kamoli full trulex bez kocnica sa instalcijom iz koje siklja gasDare wrote:A jel zna neko da li u policiji traže neki dokaz da si bio na tom reatestu? Ako ne traže, onda mi nije jasno kako ovi sa tehničkog ne smeju da te (uz simboličnu donaciju) puste kao ispravnog? Mislim, znam da si mogao da dobiješ registracioni list, a da auto i ne uđe na valjke pa me sad ovo čudi.
Sto se neodlaska na valjke tice to je trivijalan problem jer se umesto vozila koje nije otislo na valjke poturi rezultat nekog koje jeste. To u principu je pitanje volje i jelte "motivisanosti" onoga na tehnickom pregledu. Ono sto time rizikuju jesu full trulex vozila koja je nemoguce registrovati, a koja ne mogu u okviru jedne kalendarske godine istrunuti od stanja u kojem je registracija moguca do onog u kome se nalaze.
Boki, moras na salter sup-a odneti "zelenu knjizicu" ako je datum kontrole stariji od 2009 ides nazad iako te je tehnicki pustio. sve dok ne doneses novu ,datum vazenja-isticanja nebitan....
Last edited by jeronimo on Mon Jun 17, 2013 7:09 pm, edited 2 times in total.
- Dare
Ma pazi, knjižica je odštampana na štampaču i overena je crnim pečatom i potpisana crnom hemijskom, što za moj Samsung ML1640 i nije neki problem
Ispala bi još i bolje 
Najviše me nervira što ću morati da prepravljam sistem koji savršeno radi. Ne znam kako treba po novom da stoji boca ali njeno premeštanje i bušenje novih rupa na autu jednostavno neću moći da podnesem
I još da pitam one koji su kroz sve prošli: Da li moram da pribavim od servisera izjavu da je on tu nešto petljao, ili mogu da sam uradim to što treba? Pitam jer sam video kako po novom stoji boca kod mog teče u jugu i mogu da kažem da je ono bruka. Preko celog gepeka dve navojne šipke iz gvožđare sa ćoška, provučene kroz rebrasto crevo i ušrafljene u blatobrane. Nigde ne dotiču pod, a na njih stavljena boca koja se ljuja k'o u čamcu. Te šipke su u gepek ušle kroz blatobrane, a šrafovi od po 4-5 cm u blatobranima vire i kače u gume. Čovek ih je pokratio brusilicom da mu ne iscepaju gume. Tragedija od ugradnje.
Najviše me nervira što ću morati da prepravljam sistem koji savršeno radi. Ne znam kako treba po novom da stoji boca ali njeno premeštanje i bušenje novih rupa na autu jednostavno neću moći da podnesem
I još da pitam one koji su kroz sve prošli: Da li moram da pribavim od servisera izjavu da je on tu nešto petljao, ili mogu da sam uradim to što treba? Pitam jer sam video kako po novom stoji boca kod mog teče u jugu i mogu da kažem da je ono bruka. Preko celog gepeka dve navojne šipke iz gvožđare sa ćoška, provučene kroz rebrasto crevo i ušrafljene u blatobrane. Nigde ne dotiču pod, a na njih stavljena boca koja se ljuja k'o u čamcu. Te šipke su u gepek ušle kroz blatobrane, a šrafovi od po 4-5 cm u blatobranima vire i kače u gume. Čovek ih je pokratio brusilicom da mu ne iscepaju gume. Tragedija od ugradnje.
Last edited by Dare on Mon Jun 17, 2013 7:11 pm, edited 1 time in total.
eto resenja...
samo da potvrdu o novom atestu ne nosis ti nego ti stize elektonskim putem u sup iz ABS-a mailom...
-
Boki78
Znas kako ja ne gubim veru u snalazljivost naseg naroda. Do skora su i vozacke dobijali sa 300-500e cascavanja, a jos od kako postoje salteri 2u1 na tehnickom pregledu (tehicki i registracija) ko bi ga znao sta se sa malo stimulacije da uraditijeronimo wrote:Boki, moras na salter sup-a odneti "zelenu knjizicu" ako je datum kontrole stariji od 2009 ides nazad iako te je tehnicki pustio. sve dok ne doneses novu ,datum vazenja-isticanja nebitan....
@Dare jel moze slika te ugradnje plina, ako bude prilike?
- Dare
Biće slika sutra-prekosutra. Samo da čovek bude kući.