Sredjivanje
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Sredjivanje
Evo ovako,doslo je vreme da sredim ladu i doteram je u vozno stanje
Nije vozena oko 3 godine ali je kolko tolko u voznom stanju
Pa mi trebaju saveti 'iskusnih' na sta bih trebao da obratim paznju
Unapred hvala
Nije vozena oko 3 godine ali je kolko tolko u voznom stanju
Pa mi trebaju saveti 'iskusnih' na sta bih trebao da obratim paznju
Unapred hvala
BA3 21013 / LADA 1200s
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
- darkmensale
- darkmensale
to si video da imam, ali nema tih para da ti prodam.opel wrote:prvo mora da krenePa sta mislis da nemoze da upali?
![]()
kociona creva sam promenio ostaju mi jos cilindri i komlet kvaciloCreva za kocnice, gumice u kocionim cilindrima, gumice u cilindrima za kvacilo... To ti je ono glavno... Da bi mogao da stanes
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
*Prvo pogonski sklop ili ti Motor :
- vadish ga napojle , rasklapanje i pranje glave i njenih delova radilca lezajevi sve proveriti i oprati naftom ako necesh da menjash lezajeve, uljna pumpa otvoriti isprati , karter naravno , ali ako budesh otvarao motor onda racunaj set dihtunga , semerinzi ulje, filter za ulje i ako hocesh gumice ventila , lamelu proveriti ako valja, korpa , alternator (cetkice) , anlaser , sve proveriti ;
*Kad zavrishish motor i sve oko njega onda lepo :
- Kocnice , proveriti cilindre, paknove, plocice, sajlu od rucne, (da slucajno nije zapekla) ispustiti vazduh , servo .
- Menjac promeniti ulje ako bash mora ali ne verujem
- Struja kompletna od osiguraca do sijalice i uredjaja na vozilu
, a ostalo vidi sam to su ti enterijer eksterijer . Eto !!!! (Al cesh se na-radish )
- vadish ga napojle , rasklapanje i pranje glave i njenih delova radilca lezajevi sve proveriti i oprati naftom ako necesh da menjash lezajeve, uljna pumpa otvoriti isprati , karter naravno , ali ako budesh otvarao motor onda racunaj set dihtunga , semerinzi ulje, filter za ulje i ako hocesh gumice ventila , lamelu proveriti ako valja, korpa , alternator (cetkice) , anlaser , sve proveriti ;
*Kad zavrishish motor i sve oko njega onda lepo :
- Kocnice , proveriti cilindre, paknove, plocice, sajlu od rucne, (da slucajno nije zapekla) ispustiti vazduh , servo .
- Menjac promeniti ulje ako bash mora ali ne verujem
- Struja kompletna od osiguraca do sijalice i uredjaja na vozilu
, a ostalo vidi sam to su ti enterijer eksterijer . Eto !!!! (Al cesh se na-radish )
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
1)motor je generalisan a jos nije razradjen presao je oko 300km tako da njega ne diram
2)kocnice sam sve rastavio i sastavio samo trebam da kupim prednje kocione cilindre i sve je ok
3)menjac mi tako lepo radi da necu ni da ga pipnem
4)elektrika je sredjena by me,tako da je valjda sve u redu
Jedini problemi su mi:
-tesko zatvaranje vozcevih vrata
-brava na vozacevim vratima ne radi
-prednji kocioni cilindri zaribali
-zadnji lonac se raspao
-i jedna jaaako losa guma ali za to imam resenje prodace mi jedan majstor originalne fiatove alu felne sada stoje na slupanoj 131 ali nisu fabricki njegove,trazi oko 50 eur za 4 komada sa dobrim gumama 195/60/r14
2)kocnice sam sve rastavio i sastavio samo trebam da kupim prednje kocione cilindre i sve je ok
3)menjac mi tako lepo radi da necu ni da ga pipnem
4)elektrika je sredjena by me,tako da je valjda sve u redu
Jedini problemi su mi:
-tesko zatvaranje vozcevih vrata
-brava na vozacevim vratima ne radi
-prednji kocioni cilindri zaribali
-zadnji lonac se raspao
-i jedna jaaako losa guma ali za to imam resenje prodace mi jedan majstor originalne fiatove alu felne sada stoje na slupanoj 131 ali nisu fabricki njegove,trazi oko 50 eur za 4 komada sa dobrim gumama 195/60/r14
BA3 21013 / LADA 1200s
Za tesko zatvaranje vrata pogledaj da ti nisu spala vrata malo pa doteraj to jbg ...
Brava ne radi? Jesi skidao tapacirung da pogledas mehanizam? Mislim da kod tvoje isto kao kod moje imas sipcicu koja ulazu u rucku... Tj cek jel ne radi BRAVA il KVAKA ?
(meni to isto)
Zadnji lonac ... promeni ceo auspuh
JA promenih sve i preporodio sam se 
Brava ne radi? Jesi skidao tapacirung da pogledas mehanizam? Mislim da kod tvoje isto kao kod moje imas sipcicu koja ulazu u rucku... Tj cek jel ne radi BRAVA il KVAKA ?
Zadnji lonac ... promeni ceo auspuh
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]