ukidanje viza

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

ukidanje viza

Post by altinjanin »

mislim da ovo nije tako losa tema,evo uskoro ce nam/nadam se :roll: / ukinuti te cuvene vize,pa da putujemo kao sav normalan svet,pa da malo procaskamo gde mislite da idete/ako ste planirali/posle nove god,ili za novu god,naravno sa nasim lajkama. ja da budem iskren planiram posle prvog put u budimpestu a ako mi finansije dozvole planiram i do praga na 3 dana. tako da mislim da ce to biti pravo putovanje,sa uzivanjem,sta vi mislite?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Venecija - obećo sam ženi još 2003. :oops:

altinjanin

Post by altinjanin »

bravo,tako je ma naravno,ko ljudi da putujemo. za prolecni raspust bec,pa slovenija,a na leto turneja po italiji! moja draga zeli celu Italiju da obidjemo! :D a ono sta je jos bitno konacno da sipamo pravi benzin,da oseti masina sta je cist benzin,98-100 oktana....... 8)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

uh,pa ima da poleti lajka,ne smem ni da pomislim kako ce da vuce! rekao mi je kum da ima na nekim shell pumpama od 105 oktana,i da je sipao u peugeota 206,kaze auto podivlja nacisto.

altinjanin

Post by altinjanin »

jednom cu sipati taj,a onda 98,pa malo da produva,red je :cool ,da osetimo 16v :kez

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Ja sam u madjarskoj stalno sipao Shell V-Power Racing od 100 oktana (tamo je bila jeftinija nego ovde nasa krdza) i ponekad dodavao octane booster i jos neke aditive...auto stvarno podivlja!

altinjanin

Post by altinjanin »

e to,tako je bravo,to da cujemo. jedva cekam!!! dokumenta spremna,pasos takodje!!! samo da bude ok sve,palim lajku i vozi misko. da li znate koliko su putarine u Madjarskoj? kako se to placa i ostalo? hvala

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

mesec dana 16 evra,
10 dana 10 evra,
1 dan 4 evra.

http://www.autopalyamatrica.hu/usr_site ... k_nagy.htm

altinjanin

Post by altinjanin »

ok,hvala Imre,pa da to su cene normalne,a ne kao kod nas do Nisa i nazad 1500 din ,a to je 14 e!!!!! uzas kakvi lopovi!!!!!!!!!!

aleksa

Post by aleksa »

Zato kod nas Bg-Nis, i nazad,15 evra na putarinu!

A da ne spominjem cuveni "autoput" Bg-Subotica,10 evra ,tamo i nazad! :evil:

altinjanin

Post by altinjanin »

to i ja kazem!!!!! ma lopovi,uzas!!!! bombu im treba baciti!!! :!:

altinjanin

Post by altinjanin »

xexe,ma kakav crni auto-put Bgd-Subotica,to nema ni ''A'' od auto-puta. jedva cekam majke mi da zajezdim pravim putevima,zeljan sam bre ,nadam se i vi,zivimo ko u rovu!!!!

kosta978

Post by kosta978 »

Braćo nešto mi ladno oko srca za to ukidanje viza. Da nije to ko po onoj narodnoj "Što je babi milo to joj se i snilo". A i ako ih ukinu, biće tu neka kvaka 22, neće nas sigurno pustiti da samo"turiš pasoš u džep i vozi..". Daj bože da grešim
Čini mi se da se pričom oko tih viza skreće pažnja sa nečeg drugog. Svi se palimo pričom kako ćemo da putujemo po evopi, i neki od nas i hoćemo, a šta sa većinom raje koja jedva sastavlja kraj s krajem; šta njima vredi ukidanje viza kad nemaju za leba.
Kao primer da navedem Bugarsku: oni su u EU, ali su beda veća od nas. U poslednje vreme u mom gradu susrećem sliku uz 90'ih, svakog petka i subote po ulicama Bugari dolaze iz Sofije i prodaju neko đubre tj. stare stvari, ko što su radili 90'ih. Pričao sam sa nekima od njih zašto opet dolaze kod nas, kad su sad u EU, a oni mi kažu "Šta mi vredi što sam u EU kad nemam za leba, a nema ni posla, niti imam para da odem negde, iako nema viza"
Mi smo do pre par godina išli u Bugarsku da se snabdemo prehrambenim proizvodima, belom tehnikom i sl. ,jer su bili jeftiniji, a sad to isto ova sirotinja kupuje kod nas i nosi nazad u BG, jer kažu oni, otkad su u EU sve je poskupelo a standard im je i dalje upola niži nego kod nas.
Tako da braćo, samo polako, ko ima para lako će da izvadi i 100 viza ako treba, a ko je go i bos isti mu ku.ac sa i bez viza (izvinjavam se na rečniku).

SERZAS

Post by SERZAS »

Ma gde god da otisli ima da vas vuce dole, to vam ja kazem!

Od EU imate samo koristi da studirate i putujete "slobodno"... Tako da koristite i crpite sve dok jos funkcionise ovaj sistem...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

ldjuras

Post by ldjuras »

kosta978 svaka cast na postu to je nazalost nasa realnost.Sta nam znaci ukidanje viza kada imamo standard kakav imamo.Sve to lepo zvuci u 2. dnevniku ali u zemlji gde mi zivimo sve je totalno drugacija.Sta znaci coveku koji radi za 15 000 - 20 000 din. mesecno ukidanje viza, gde on moze da ode, kada razmislja kako da kupi i mesecnu kartu za gradski autobus.

Post Reply