zahvaljivanje sa 4 zmigavca

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Post Reply
Black dragon
Automobil: 2103 special

zahvaljivanje sa 4 zmigavca

Post by Black dragon »

Imao sam priliku kada nekog propustim u saobracaju da mi se " zahvale" sa ukljucenim 4 zmigavca na jedno sekund dva.... ovo sam iskljucivo doziveo od profesionalnih vozaca, ( vecinom taksista ) , da li se i vama ovo desava ili to samo mene tako ispostuju ;)
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

To ti je znak zahvalnosti. Inace tim gestom (propustanjem) postujes pravilo koje se zove TOLERANCIJA, mada, svega 2% vozaca zna sta se pod tim pojmom podrazumeva

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

I ja sam samo video da taksisti to rade, ali radim i ja to u situacijama kada je taj neko iza mene... A jednom je iza mene bila lada 111 i svirnula par puta, koliko sam ja primetio bez potrebe, rekoh ajd da ga pozdravim, mozda je clan kluba, ja na sva 4 pokazivaca, on nista, blene levo desno, e bas me briga kad ne volis ladu(ocigledno nije clan kluba)... mrs.... :D

stalker92
Site Admin
Site Admin
Automobil: '81 Ford Taunus TC3

Post by stalker92 »

U Ukrajini svi vozaci koriste ovaj gest da se zahvale. Nadam se da ce i kod nas da zazivi, ipak je lep osecaj kad neko kaze hvala... :)
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650

buzald

Post by buzald »

ja cesto to uradim kad me neko propusti. mislim sva 4
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Pera

Post by Pera »

Po meni nije bitno,da li mahnes ili sva 4 migavca,potpuno nebitno,ali kad pustim nekog i on prodje ko da se nije nista desilo,e tad bih ga zaustavio i rekao mu koju rec :!:

Black dragon

Post by Black dragon »

meni je malo teze da to uradim jer mi je dugme za sva 4 ispod konzole (2103) pa svirnem ili mahnem ;)
na vrućem asfaltu.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Meni su do sad palili sva 4 zmigavca samo kad ne ugasim duga svetla :mrgreen: Ali kad ih ne ugasim to nije slucajno nego namerno :!: obicno ne ugasim duga kad me neko pretice sa dugim svetlima i ja onda popizdim i teram inat :mrgreen:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ja kad pushtam ljude obicno svirnu il daju 4 migavca , a kad mene pustaju da prodjem onda naravno svirnem u znak zahvalnosti !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Ja pokusavam da se uvek zahvalim paljenjem sva 4 - al jeste malo nezgodno jer je dugme zavuceno pa moram da se sagnem da ga dohvatim :))) U svakom slucaju - kad god me neko propusti - zahvalim se. Osnovna kultura je kad ti neko ucini da kazes hvala :)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ja se često zahvaljujem na taj način (kad vozim bus), to je mali znak pažnje ali pozitivno utiče na vozača koji će 100% ponoviti svoj lep gest (najčešće propuštanje i sl) :prvi

Black dragon

Post by Black dragon »

stvarno pozitivno utice da se ponovi taj gest, evo meni kad se neko zahvali ja naravno opet to ucinim... prosto mi drago :)
na vrućem asfaltu.

topaz

Post by topaz »

Pošto je kod moje Lade karavan (21043) dugme za 4 žmigavca malo nezgodno zavučeno,ja se snalazim,pa ili mahnem uvis rukom ili brzo palim levi pa desni žmigavac,jedno dva tri puta.Lep je osečaj kada nekome ustupiš prvenstvo a on ti se zahvali :) .Još kada propustiš neku damu a ona ti pošalje rukom poljubac...

Post Reply