Posle 29 godina pušačkog staža, batalio sam duvan! Ne čurim već dvadeset meseci! Sa zimskim kupanjima počeo sam prošlog januara u viru na Banjici kod Knjaževca gde je temperatura vode 22-25 stepeni. Oduvek sam se divio likovima koji zimi ulaze u ledenu vodu i rešio sam da pokušam, da se okupam u ledenoj vodi Svrljiškog Timoka! Uspeo sam, preživeo sam i osećaj je neverovatno dobar! Najmanje mi je bilo hladno, valjda silno ushićenje i oduševljenje poduhvatom blokira prijemnike za hladnoću... Prosto, oduševljen sam zimskim kupanjem u reci temperature vode između 4 i 5 stepeni u najmanju ruku kao što sam oduševljen i time što sam prestao da pušim!
Pozdrav!
Kad već teram ruski auto da ličim bar malo na nekog baćušku koji razbija led na reci da bi se kupao zimi!
I danas sam se malo bućkao u Timoku. Voda je bila zaista ledena, do bola bukvalno!
I naravno, navukao sam se na kvas, onaj BIP-ov! Piće je fenomenalno, a internet veli da se najbolji, nekonzervisan ili "živi kvas", spravlja u ruskim manastirima.
U svakom slučaju sjajna stvar. Šteta što u mom gradu može da se kupi samo na jednom mestu, povremeno...