Još jedna prirodna lepota Knjaževačkog kraja

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

drris66

Još jedna prirodna lepota Knjaževačkog kraja

Post by drris66 »

Kaskadna jezerca iznad vodopada Bigar, na putu Knjaževac-Pirot, u blizini Kalne!

http://www.youtube.com/watch?v=RKlXCPtQ ... ature=plcp
Pozdrav! ;)
MENI JE RUSKA TEHNIKA SKROZ GREAT!

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Još jedna prirodna lepota Knjaževačkog kraja

Post by altinjanin »

E bravo za snimak,ovo moram videti,prelepo je zaista... 8)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

a kazi mi kako se zove ono jedno odmaraliste kod Kalne, bas pored puta prema Pirotu, sa desne strane? prolazio sam tu pre par meseci kad sam sluzbeno isao za Pirot i odusevio se... hladovina, voda, zelenilo, za jednodnevni ili eventualno dvodnevni odmor sa porodicom ili prijateljima je raj... nadam se da znas na sta mislim... :oops:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

drris66

Post by drris66 »

Treba videti, stvarno je sjajno i...prosto vanserijski!

Boki, ako misliš na izletište sa vodopadom, to je vodopad "Bigar"-od Kalne prema Pirotu sa desne strane, odmah pored puta, a iznad njega su ta jezerca.
Do njih vodi obeležena pešačka staza. Trasa staze ucrtana je na tabli koju je postavila Turistička Organizacija Knjaževac na prostoru oko vodopada. Ima nekoliko stotina metara do kaskada. Moze im se prići i putem za manastir Svetog Onufrija. Skreće se desno kako pokazuje tabla u filmu, a skretanje je otprilike 200m pre vodopada Bigar. Sve u svemu, to je oko 6km od Kalne prema Pirotu!

Pozdrav, druzja! ;)

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

da da, cini mi se da ima i vodopad, onako kroz maglu se secam. bas sam se odusevio kad sam prosao tad i rekao sam da moram da dodjem ponovo na jednodnevni izlet...

hvala na odgovoru :)

altinjanin

Post by altinjanin »

Hajde momci iz tog kraja pricajte kako da stignem na to mesto,planiram sad u oktobru,nadam se bice jos lepih dana da sa prijateljima posetim ovo prelepo mesto,ostadoh bez reci zaista..Kuda,kako,najblize?Hvala unapred 8) 8)

drris66

Post by drris66 »

Evo ovako: Sedneš u Lajku i iz Zemuna dođeš do Knjaževca. Ako si išao preko Niša, prolaziš kroz Knjaževac( sve je jasno obeleženo ) i krećeš prema Pirotu. Ako si putovao preko Zaječara, onda ne ulaziš u uže gradsko jezgro, već se posle fabrike motokultivatora IMT, na velikoj raskrsnici sa putokazima opravljaš prema Pirotu. Na tom pravcu ti je važno naselje Kalna do koje ima 28 kilometara, a od nje do Vodopada "Bigar" još oko 6km. Za dalje pročitaj uputstva u mom prethodnom postu i-uživaj u divnoj prirodi kada tamo stigneš! ;)
Pozdrav! 8)

altinjanin

Post by altinjanin »

Hvala drugar,ne bih preko Nisa,skupa je putarina,od mene oko 750 dinara i nazad... :x sads sam kartu gledao iskljucim se za Paracin,zatim ka Zajecaru,pa ka Knjazevcu...hvala jos jednom dolazim obavezno samo da se organizujem kako i sta.

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

moja uza specijalnost, region Paracin-Nis :D evo i sutra idem u Paracin... sto se tog puta tice, od iskljucenja sa auto-puta pa na ovamo, vodi racuna, radovi na putu Paracin-Zajecar su u toku. na par mesta ima semafora, Cestobrodica se asfaltira tako da oprezno. i mislim da se prvi most iz Paracina prema Zajecaru renovira tako da se vozila usmeravaju na obilaznicu preko Glavice. inace je put 90% uradjen, pista mu nije ravna. :twisted: ali na par mesta jos uvek ima radnih masina tako da bez zalitanja. :)
naravno, sve ovo je bilo na snazi do pre dve nedelje, kada sam zadnji put isao tim putem. sutra idem ponovo pa izvestavam ;)

sto se tice Zajecara, ne moras da ulazis u centar grada (doduse, to nije veliki grad i nece te ubiti saobracajna guzva, imas svega 2 semafora na tvom putu kroz centar i to je to), mozes da se odvojis desno odmah iza mostica kod kasarne (tranzitni put za kamione koji tu stalno prolaze jer je zabranjeno za njih u centru), pa pored vasarista i Kraljevice (brdo nadomak Zajecara), i pratis putokaz za Nis. ma sve je obelezeno. ako bas zapne negde, javi se :) mislim javi se i da popijemo po jedno Zajecarsko... :D

altinjanin

Post by altinjanin »

Hvala,hvala na informaciji,jasno sve ko dan. :D Da znas da pijem zajecarsko ima da se kupi kod mene u radnjici,i zaista je dobro :prvi Hvala jos jednom,samo da se skrpim,vreme,pare i ko jos bi isao s nama i krecem.

drris66

Post by drris66 »

Zaječarsko rules! :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Jos jedno pitanje,kada se krene iz pravca Knjazevca ,znaci taj put ka vodopadu''Bigar'' dokle mogu ici lajkom,jer svakako necu u sumu pa da se zaglavim?

drris66

Post by drris66 »

Vodopad "Bigar" se nalazi bukvalno na 20 metara od magistralnog puta Knjaževac-Pirot. To je izletište i parking, svratište za namernike i slučajnike koji voze, pešače, ili pedalaju bicikle u prolasku kroz te prostore istočne Srbije. Nema šanse da omašiš, posle Kalne vozi lagano i sve će ti se samo pokazati. Pažljivo teraj, put nije sjajan, posebno je očajna deonica od Kalne do Pirota. Mislim da nema goreg magistralnog puta u zemlji-zapušten, krpljen, rupičast, truckav! Ali i to ima svojih prednosti, jer kad polako voziš bolje sagledavaš predele kroz koje prolaziš! ;)

altinjanin

Post by altinjanin »

To mi treba,hvala!!! 8)

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

drris66 wrote:. Mislim da nema goreg magistralnog puta u zemlji-zapušten, krpljen, rupičast, truckav!
Ima veruj mi :D izdvajam put Svrljig-Aleksinac. izlazi se kod Gornje Toponice. ne znam da li je magistralni, ali je ludilo. takodje put Pirot-Leskovac (ako me pamcenje dobro sluzi)... extra putevi za trening trapa na kolima :D

inace, put Paracin-Zajecar, danas sam prosao. od Paracina do odvajanja za Stražu su radovi, semafori i radne masine, tako da lagano i oprezno. (relacija oko 25 km) od Straže samo po gasu. ima nesto malo radova na par mesta gde radnici regulisu zastavicama prolaz, ali nema zadrzavanja, osim sto se malo uspori saobracaj na tim deonicama. i dalje je na snazi obilaznica preko Glavice. od iskljucenja sa auto-puta kreni prema Paracinu i na prvom semaforu se odvoji desno, pa na sledecem semaforu opet desno (ima putokaza, pise Zajecar-obilaznica). ima i varijanta da se ne spustas do tog semafora na samom ulazu u grad nego odmah da krenes ka Zajecaru pa se odvajas negde kasnije na obilazak, ali tim putem nisam isao pa ne znam. pricam samo ono sto znam, provereno :)

sta jos da kazem, ima dosta kamiona ali poseban oprez na traktore, ima ih u finom broju. :shoot kad vec planiras na ovamo, predlazem da svratis i u Grzu, nisam bio ali kazu da je mnogo lepo. ;)

ako jos nesto zatreba, slobodno pitaj :)

Post Reply