Problem sa protokomerom???
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
Re: Problem sa protokomerom???
ddm je ok...vlasnik je clan foruma ali se nije dugo oglasavao...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Dok ga ne izvadiš i staviš novi nećeš znati! Polomljen ti je sam motor i njegovo kućište, ko zna možda je pri lomljenju napravljen neki kratak spoj pa klip svejedno zatvara kanale, falš vazduh definitivno uvlači.
cim uvlaci fals vazduh javlja se tkzv" zaletanje" tojest variranje ler gasa. kad iscupas dzek protokomera motor radi sa minimalnom kolicinom vazduha pa dodavanje kroz fals bude mnogo manje izrazeno...nemoj sad da pocinjes da paranoises, nego teraj u taj servis i ne beri brigu... 
Uvlaci ti fals vazduh pored step motora i nemoj dzabe nista dirati dok ne promenis taj step motor....!!!
vladista, jeronimo, bruyoni i ostali, hvala na savetima i evo izveštaja. Bio sam u DDM servisu u subotu. Bili ste potpuno u pravu, u pitanju je bio samo problem slomljenog step motora! Pokazao sam da je polomljen, odmah su stavili novi (ali su skidali taj metalni deo na kojem je okačen step motor jer je nemoguće odvrnuti ga na licu mesta) i kada smo upalili broj obrtaja je bio normalan. Očitali su na dijagnostici i nije bilo nikakvih grešaka osim step motora, to su obrisali i probali auto, te konstatovali da je sve u redu. Pregledali su auto i na dizalici gde je isto sve bilo u redu. Cena: 1800 step motor i 1200 ruke, što je ukupno 3000. Što je zanimljivo, zvao sam pre toga Prvu Rusku prodavnicu delova u NS i tražili su mi 2700 za step motor. Ovde je skoro sa rukama izašlo toliko.
Puno vam hvala na odvojenom vremenu i predlozima jer su mi baš pomogli! Veliki pozdrav!
Puno vam hvala na odvojenom vremenu i predlozima jer su mi baš pomogli! Veliki pozdrav!
- bruyoni
Našo si koga da zoveš
"Rusku prodavnicu" više niko normalan ne zove jer šamaraju cene tipa što veća pa se možda neko uhvati.
"Rusku prodavnicu" više niko normalan ne zove jer šamaraju cene tipa što veća pa se možda neko uhvati.
dobro, cesto imaju originale koje niko drugi nema a i neke gedzete koji ostali nisu vidli..ja bi ih preporucio samo ako nigde drugde nema....
drago mi je da smo razbili predrasude da servisi sluze za "tabanje" po usima i da ne rade nista. sada bar znas gde da teras auto i kako servis treba da izgleda, jer znas kako kazu ako ne platis na mostu cekaju te negde drugde
ili ono cicija uvek placa dva puta.... 
drago mi je da smo razbili predrasude da servisi sluze za "tabanje" po usima i da ne rade nista. sada bar znas gde da teras auto i kako servis treba da izgleda, jer znas kako kazu ako ne platis na mostu cekaju te negde drugde
- bruyoni
E sad samoumesto tih krstatstih staviš sa imbus glavom i neće biti problema ako se bude trebal oponovo vaditi čini mi se da je M4x0,7
nece mu trebati, ne skida se to svaki dan...kljuc u bravu i magistrala.... 
- bruyoni
Pa bogme ako hoćeš miran ler gas zbog čišćenja bi se taj step motor trebalo skinuti jednom godišnje.
Ja moj nekad lepo skinem čak i dva puta da očistim iznutra ceo taj tu sklop leptira jer je to tu malo loše rešeno pošto mali iber u dekli nema nikakav sifon da malo skloni uljna isparenja pa se tu lepo zaprlja.
Ja moj nekad lepo skinem čak i dva puta da očistim iznutra ceo taj tu sklop leptira jer je to tu malo loše rešeno pošto mali iber u dekli nema nikakav sifon da malo skloni uljna isparenja pa se tu lepo zaprlja.
bolje bi bilo vec ako hoces da eliminises uljna isparenja da ugradis "oil catch can" iliti posudu za separaciju. uz kvalitetno ulje i odrzavanje (losa ulja se dizu u maglu i idu u usis) nema potreba za ciscenjem ispod 100 000, a kod mene recimo i 150 000. bas sam skoro kontrolisao sve cisto i suvo kao barut...
- bruyoni
Sa velikim iberom nema problema tu ne duva i ne masti pa je usis suv. Ali mali, sa njega se uzima vazduh za kontrolu ler gasa, pravi problem u kanalima za regulaciju jer je u dekli i kad se bregaste okreću lepo ga zasipaju, ima on kao neku kulisu ali mož misliti kad ga konstatno prskaju. A na mali iber da se pravi separator to je previše
mozda je osteceno ozicenje ili pin a da nije primeceno, u svakom slucaju oteraj lepo da detaljno ispregledaju....