Kvalitet lima?
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
Kvalitet lima?
Molim sve koji poseduju Ladu da mi kazu kakav je kvalitet lima. Moj stric je imao dve Samare i kod prve je lim bio odlicnog kvaliteta, dok je kod druge imao velikih problema.Pitanja koja sada postavljam su cisto informativne prirode, jer definitivno uzimam Kalinu 1119 .
- vaz_mashina
Što se tiče Kaline (sve izvedbe) kvalitet lima bi trebao da bude na visokom nivou. U prilog tome govori i činjenica da je 49% dijelova karoserije zaštićeno od korozije tj. da je 49% lima pocinčano, što znači da je mnogo bolje zaštićena od korozije nego Samara.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]
- draganjakov
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
- zlatkodesign
Evo garancija u Nemackoj:
3 Jahre Mechanik – und Lackgarantie, - na mehaniku i farbu
3 Jahre Mobilitätsgarantie (optional) - mobilni servis verovatno uz doplatu
6 Jahre Garantie gegen Durchrostung - na koroziju.
U Srbiji su garancije razlicite, zbog toga i prodaja lada ne ide kako bi trebalo i pored solidnog kavaliteta vozila, dobre opremljenosti, savremenog dizajna
, i pristojne cene. Ali dilerska mreza i servis u Srbiji su katastrofa, Nemacki diler je pravi primer kako se lade prodaju. Na primer spisak dodatne opreme u Nemackoj i Srbiji nije ista... 
Mada imajuci iskustvo sa 110-modelima ne bi trebalo da se bojite korozije kod kaline, a i nije lose da covek i nov auto dodatno odozdo zastiti, a farbu neguje poliranjem kvalitetnom pastom, po mogucstvu suva garaza.
U Srbiji su garancije razlicite, zbog toga i prodaja lada ne ide kako bi trebalo i pored solidnog kavaliteta vozila, dobre opremljenosti, savremenog dizajna
Mada imajuci iskustvo sa 110-modelima ne bi trebalo da se bojite korozije kod kaline, a i nije lose da covek i nov auto dodatno odozdo zastiti, a farbu neguje poliranjem kvalitetnom pastom, po mogucstvu suva garaza.
Sledeci auto Priora coupe.
[quote="zlatkodesign"]Evo garancija u Nemackoj:
U Srbiji su garancije razlicite, zbog toga i prodaja lada ne ide kako bi trebalo i pored solidnog kavaliteta vozila, dobre opremljenosti, savremenog dizajna :) , i pristojne cene. Ali dilerska mreza i servis u Srbiji su katastrofa, Nemacki diler je pravi primer kako se lade prodaju. Na primer spisak dodatne opreme u Nemackoj i Srbiji nije ista... :x
Mada imajuci iskustvo sa 110-modelima ne bi trebalo da se bojite korozije kod kaline, a i nije lose da covek i nov auto dodatno odozdo zastiti, a farbu neguje poliranjem kvalitetnom pastom, po mogucstvu suva garaza.[/quote]
Ocigledno nisi video dovoljno 110,111,112.
Ume korozija kod njih da se javi itekako,a to su automobili preko 2000 god,navodno pocinkovani,tako da bih ja kvalitet limarije uzeo sa rezervom.
Iskreno meni se Kalina svidja kako izgleda,i rekao bih da je korak napred u odnosu na 11x,ali kad vidim auto koji je 2010 godiste,euro 4,air bag,putni kompjuter i tako to,a u ponudi nema klimu,e onda mi se dize kosa na glavi :evil:
U Srbiji su garancije razlicite, zbog toga i prodaja lada ne ide kako bi trebalo i pored solidnog kavaliteta vozila, dobre opremljenosti, savremenog dizajna :) , i pristojne cene. Ali dilerska mreza i servis u Srbiji su katastrofa, Nemacki diler je pravi primer kako se lade prodaju. Na primer spisak dodatne opreme u Nemackoj i Srbiji nije ista... :x
Mada imajuci iskustvo sa 110-modelima ne bi trebalo da se bojite korozije kod kaline, a i nije lose da covek i nov auto dodatno odozdo zastiti, a farbu neguje poliranjem kvalitetnom pastom, po mogucstvu suva garaza.[/quote]
Ocigledno nisi video dovoljno 110,111,112.
Ume korozija kod njih da se javi itekako,a to su automobili preko 2000 god,navodno pocinkovani,tako da bih ja kvalitet limarije uzeo sa rezervom.
Iskreno meni se Kalina svidja kako izgleda,i rekao bih da je korak napred u odnosu na 11x,ali kad vidim auto koji je 2010 godiste,euro 4,air bag,putni kompjuter i tako to,a u ponudi nema klimu,e onda mi se dize kosa na glavi :evil:
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
- zlatkodesign
Ne kazem za kalinu,trebalo bi da je bolja,ali sam dosta video 110-112 sa korozijom,nije to korozija u meri kao na Samarama i ostalim starim Ladama,ali za pocetak dovoljno,ipak su to "relativno" mladi auti za nase podneblje.
A konkretno kod cuvenog Duleta na Zarkovu sam video dve 110 i boga mi je bilo malo vise rdje nego sto bi se ocekivalo
A konkretno kod cuvenog Duleta na Zarkovu sam video dve 110 i boga mi je bilo malo vise rdje nego sto bi se ocekivalo
i klima i alufelne doduse bila je karavan trula visnja metalik....Pera wrote:Bila je i sa klimom?jeronimo wrote:ko kaze da nema za 7900 je bila sa svom opremom na sajmu, +grejanje sedista i retrovizora kao i parking sezorom....
jedino nije imala kozna sedista i muziku (ali je imala komplet zvucnika i instalaciju...)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- zlatkodesign
Re: Kvalitet lima?
110/ka 2003 ,nije garazirana. Pocela da pusta na par mesta. Pricao sam danas sa komsom limarom . On smatra da su to ona mesta gde je skocio kamencic sa puta .....
Uglavnom , 8 god bez brige!
Uglavnom , 8 god bez brige!
Last edited by bakivet on Sun Aug 14, 2011 11:45 pm, edited 1 time in total.
http://www.palvet.webs.com/