nije se mnogo toga promenilo od Staljingrada....
O prelasku na zapadna kola
Re: O prelasku na zapadna kola
na -28 bmw se na nasoj nafti gasi u voznji provereno(sto vazi i za vecinu zapadnih putnickih disela)...
jedino ako ima aditiv u diselu (i to ruski)
na ozbilnjijim minusima nemoj ni da racunas na takvu mehanizaciju (pod ozbilnijim mislim na vise od -35)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
On je rekao isto sto i ja mislim,da Diesel BMW nije BMW,prica se o benzincujeronimo wrote:na -28 bmw se na nasoj nafti gasi u voznji provereno(sto vazi i za vecinu zapadnih putnickih disela)...jedino ako ima aditiv u diselu (i to ruski)
na ozbilnjijim minusima nemoj ni da racunas na takvu mehanizaciju (pod ozbilnijim mislim na vise od -35)
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
bilo nekada, sad su diseli privlacni evropskom kupcu. nesto manja potrosnja(ista cena goriva) mnogo veci obrtni momenat(tu je turbina), itd. ali sve ima svoju cenu. skupo odrzavanje(plivajuci zamajci i slicne karakondzule) a piezo brizgaljke imaju otvore po par mikrona(na +25) koji ne trpe gust sadrzaj, a tek koliko se skupe na 60C manjoj temperaturi...
naravno, sada dolazi era turbo benzinaca(novo kolo za otimanje para od naroda) a to ce doneti nove radosti a i muke prosecnim korisnicima koji vole da prate modu...
naravno, sada dolazi era turbo benzinaca(novo kolo za otimanje para od naroda) a to ce doneti nove radosti a i muke prosecnim korisnicima koji vole da prate modu...
-
Boki78
To je sve tako gledano iz nase perspektive kupaca zapadnih polovnjaka koji dodju vec solidno raubovani ne bi li bili korisceni od ljudi koje boli da pazare skupo gorivo pa razvijaju sopstvene recepte i mesavine. Moderni dieseli na zapadnim trzistima se primeceuju ni sa diznama ni sa plivajucim zamajcem barem 200000km kod iole normalnog vozaca sa barem malo srece. Kod nas naravno dodju nesto iza te cifre, nekad i duplo nestojeronimo wrote:bilo nekada, sad su diseli privlacni evropskom kupcu. nesto manja potrosnja(ista cena goriva) mnogo veci obrtni momenat(tu je turbina), itd. ali sve ima svoju cenu. skupo odrzavanje(plivajuci zamajci i slicne karakondzule) a piezo brizgaljke imaju otvore po par mikrona(na +25) koji ne trpe gust sadrzaj, a tek koliko se skupe na 60C manjoj temperaturi...![]()
Piezo dizne valjda idu samo na skuplje vag produkte, u ovim jeftinijim ih nema, ili mozda gresim?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja samo znam za mondea 2009 2.0 dizel ( pezoov motor) da je presao 450k i nikakvih problema sa diznama i paljenjem zimi kao i pezo 406 sa 300k koji takodje nema problema a radio je bez ikakvih problema na -30, nismo ga testirali na vecem minusu posto kod nas ga bas i nema kao u rusiji 
pretprosle godine u sm palanci bilo -36, zavisi gde si bio i koliko je auto stojao napolju(ne u garazi) i da li je predhodno vece vozen...
za Bokija, jes ovi jeftiniji imaju pumpa dizna sitem. tu je jeftinija dizna(opet je daleko od dzaba) ali zato pumpa bije po dzepu, kod ovih skupljih obrnuto...
za Bokija, jes ovi jeftiniji imaju pumpa dizna sitem. tu je jeftinija dizna(opet je daleko od dzaba) ali zato pumpa bije po dzepu, kod ovih skupljih obrnuto...
- aleko-2141
Na sred romanije gde se i kostana srz ledi 
prenocio je i upalio bez ikakvih problema
prenocio je i upalio bez ikakvih problema
-
Boki78
Da bogme ove jeftinije su set 1500e za 4cilindircne motore, a ove gospodstvene idu i 800e po komadujeronimo wrote:za Bokija, jes ovi jeftiniji imaju pumpa dizna sitem. tu je jeftinija dizna(opet je daleko od dzaba) ali zato pumpa bije po dzepu, kod ovih skupljih obrnuto...
pa nije to za nas narad(barem ne za vecinu) neki drugi narodi su u pitanju, a i oni kukaju 
-
Boki78
Tamo je to nekako drugacije. Ljudi neretko pazare nova kola, ona problema sa svim tim nemaju, gorivo im je odlicnog kvaliteta i godinama muke ne muce. Naravno oni manje sretni uzimaju sta za ovima ostane pa kad dodje racun od koju hiljadu eura i oni se hvataju za glavu, nista manje nego sto bismo to mi. Sto se nas tice, mi smo na dnu lestvice, uglavnom pazarimo jeftina kola koja su tamo za otpis i onda normalno sve boli 
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
remont plivajuceg za 320d starog sad vec 12-13 godina je od 150-250 evra. cena novog od 80.000-100.000 din
bezobrazno skupe cene delova. za dizne ne znam tacno i ne drzite me za rec, ali otprilike 150 evra po komadu, nove.
skup je za odrzavanje, ali je isto tako kralj na putu i to mu se ne moze osporiti (mislim na BMW generalno, pocev od e30 kockice pa nadalje)
skup je za odrzavanje, ali je isto tako kralj na putu i to mu se ne moze osporiti (mislim na BMW generalno, pocev od e30 kockice pa nadalje)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Čekajući na red za atest plina u Nišu na poligonu, malo sam zagledao polovnjake kojih tu ima bar hiljadu parkiranih.Boki78 wrote:Sto se nas tice, mi smo na dnu lestvice, uglavnom pazarimo jeftina kola koja su tamo za otpis i onda normalno sve boli
Gomila njih je lupana i tako loše urađena da se odmah vidi. Kederi zafarbani, lim ostao talasast, farba zamagljena ili promašena nijansa. Povrh svega, retko koji auto sam video da ima sve 4 iste gume. Čak kod nekih ni po parovima nisu jednake. Na jednom pežou 206 sam čak primetio da je šara produbljivana na gumama. O zamagljenim farovima da ne pričam.
Naravno, sve gume i plastike premazane nečim i crne se kao da su nove...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Spolja gladac,a unutra...

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Pa to je zato sto je postalo mnogo bitno sta ko vozi... Negde je maltene sramota da se vozi Lada... Nategnu se da kupe neki polovnjak od 3-4 hiljade evra, pa posle nemaju ni za zimske gume, ni za normalno odrzavanje. Kad vec nemas novca da odrzavas svu tu elektroniku, ne znam zasto je sramota voziti Ladu 110 npr... Mada mozda i znam, ne svidja se komsijama 

Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
Sto ti kazes, jes da vozim aleka al uvek nove gume, imao sam i set letnjih Kleber, kad se pojavim negde i vidi me neko da ih imam a oni na golfovima 4-5 voze citavo leto tigrovu vinteru, ma i ficu bi kupio da imam para pa nek crknu komsije