Lada Priora bude na sajmu u BIH od 12 oktobra. Mi dođemo u petak ali sobotu u jutro i budemo u Banja Luki do nedelje(12-14.10.07), da vidimo ovaj bolid. Ako bude u Bosni i netko od vas javite mi, idemo na Laško pivo
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
vazman wrote:Ako bude u Bosni i netko od vas javite mi, idemo na Laško pivo
Ja trenutno živim i radim u Banja Luci. Za druženje ne treba brinuti, tu sam. Možemo se naći, obići sajam, pojesti nešto i popiti koje pivo. Baš odavno nisam pio Laško, zaboravio sam mu ukus .
Uh, ja često pijem Temno Laško u Pančevu i super mu je ukus. Pričao sam sa devojkom o tome da odemo do Bosne za sajam automobila, pa ako uspemo finansijski i vremenski da postignemo, nije problem - bićemo i mi tamo. Ali, kažem - AKO, što je uvek faktor koji može da zezne.
Alekre wrote:Sta kazu nasi dileri, hoce li prodavati Prioru u skorije vreme. Logan ih prejeba kod nas.
Kakvi bre dileri... njih da pitaš da li će skorije doći Kalina karavan neće imati pojma da ti kažu. Isto važi i za Kalinin agregat od 1400ccm, reći će ti da blage veze nemaju o tome. Ja sam čak na ovogodišnjem sajmu pitao za tu Ladu 2170 (Prioru), nisu imali pojma o čemu pričam. Ja im kažem da je to fabrička oznaka - VAZ 2170, pa da se na sličan način označavaju i Kalina (1117, 1118, 1119), 11x serija, pa svakako i svaki VAZ-ov model do sada. Pojma nisu imali o čemu pričam... Samo su naučili da izdeklamuju ono što je osnovno. Dalje od toga - pojma nemaju.
Više mi ovde znamo šta će i kada biti nego naši dileri. Lično očekujem da će sledeće godine na sajmu automobila u Beogradu makar dovesti Prioru da je vidimo. Ništa više od toga ne treba, ni ona Lada C, niti Lada Projekt C, samo neka dovedu Prioru i kažu nam, makar otprilike, kada će doći i koliko će koštati.
Za 4 meseca Rusi napravili 22 hiljade Priora a nasi se nisu setili ni jednu da uvezu.Strasno su losi.Ko zna Ruski neka pise mail Rusima da znaju sta se ovde desava
Компания АвтоВАЗ завершила производство модели Lada 110. В модельном ряду эту машину заменит седан Lada Priora, продажи которой начались в апреле 2007 года. Об этом сообщается на официальном сайте АвтоВАЗа.
Сборка седанов Lada 110 была налажена летом 1995 года, и за этот период было произведено более миллиона таких автомобилей. Кроме седана, в десятое семейство входят машины в кузове хэтчбек, универсал, а также трехдверный хэтчбек Lada 112 Coupe, который производится небольшими партиями. Lada 110 поставлялась на экспорт, а также довольно продолжительное время занимала лидирующую позицию по продажам среди российских машин.
Также сообщается, что несмотря на прекращение выпуска Lada 110, АвтоВАЗ продолжит изготовление запчастей для этой модели. Кроме того, в июле текущего года компания планирует выпустить 1115 сборочных комплектов седана Lada 110 для поставки на украинские автосборочные предприятия в Черкассах и Кременчуге.
Дизел у "Лади", стидљиво, али ипак – биће. Вест каже да ће се у "Приору" у караван верзији, која би требало да се појави крајем 2008. године, уграђивати и ФИАТ-ов мали 1,3 "Multijet" са верзијама од 70 и 90 к.с., иако се не наводи која од верзија ће се уграђивати. Наводе још да ће са тим мотором комплетација бити максимална – airbag-ови, ABS, елеманти за фиксирање дечијих седишта... Не наводи се колико би таква "Приора" могло да кошта.
Dizel u "Ladi", stidljivo, ali ipak – biće. Vest kaže da će se u "Prioru" u karavan verziji, koja bi trebalo da se pojavi krajem 2008. godine, ugrađivati i FIAT-ov mali 1,3 "Multijet" sa verzijama od 70 i 90 k.s., iako se ne navodi koja od verzija će se ugrađivati. Navode još da će sa tim motorom kompletacija biti maksimalna – airbag-ovi, ABS, elemanti za fiksiranje dečijih sedišta... Ne navodi se koliko bi takva "Priora" moglo da košta.
Lada Priora получит итальянский дизель 8 октября 2007, 10:54
Новый универсал Lada Priora, который появится на рынке в конце следующего года, будет оснащаться не только бензиновым мотором объемом 1,6 л. отечественной разработки, но и дизелем! Причем, не российским, а итальянским!
По данным ИА «Ladaonline», речь идет о моторе Fiat объемом 1,3 л. семейства Multijet. Этот мотор имеет две версии - мощностью 70 л.с. и 90 л.с. Какая из них окажется под капотом Priora пока не известно. Однако уже сейчас ясно, что дизельный универсал будет иметь максимальную комплектацию: подушки безопасности, АБС, крепление для детских кресел Isofix.
Стоит отметить, что сейчас Lada Priora выпускают только в кузове седан. Однако уже в этом году в Тольятти начнут делать хэтчбек, который придет на смену Lada-112, а в ноябре следующего года начнется сборка пилотных партий универсалов. В свободной же продаже универсалы появятся в лучшем случае в декабре 2008 года. Сколько они будут стоить пока сказать сложно. Но если вспомнить, что седан с одной подушкой безопасности продается сейчас за 282 000 руб., то универсал с двумя подушками и АБС может стоить уже около 300 000 руб. Ну а на сколько будет стоить дороже автомобиль с итальянским дизелем пока сказать сложно.
// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!