O prelasku na zapadna kola
Re: O prelasku na zapadna kola
Pa i ja imam dva seta guma, vozim kod majstora kad god osetim da nesto nije u redu, mada i nemam bas nesto znanja da upred osetim problem, jer nisam imao od koga da ucim zanat, tako da mi to predstavlja mali problem... Gledao sam po oglasima ima dosta 110ki neregistrovanih, ne znam sta je fora, da li ljudi nemaju para ili jednostavno nece da registruju .......
Samo Samara Srbina Spasava
I ja to kazem za Ficu,imam opet da ga kupim pa nek crku dusmanialeko-2141 wrote:Sto ti kazes, jes da vozim aleka al uvek nove gume, imao sam i set letnjih Kleber, kad se pojavim negde i vidi me neko da ih imam a oni na golfovima 4-5 voze citavo leto tigrovu vinteru, ma i ficu bi kupio da imam para pa nek crknu komsije
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
Moram da podelim sa vama,evo moje jedno zapazanje od sinoc,tacnije nocas,sedeo sam na mestu suvozaca u Sanderu 2009 godiste,1.4. motor sa plinom.Auto je presao oko 85 000,prosle nedelje je bio na servisu jer su ventili nacisto izgoreli
Drugo,sama sedista su toliko kruta,uzas,u lajki bre ko u fotelju da sednes...ono sto je isto neobicno na leru,na semaforu,auto se cuje tj.osecaju se vibracije,ja pitah kolegu kako si se navikao,rece,nista ja ne osecam
ali zaista je tako,ne umisljam,inace ide lepo auto,sasvim ok.Vozio sam se otprilike 15 km,grejanje je bilo na maksimumu,moram priznati da bas i nisam zadovoljan,mozda mi ladomani preterujemo i mozda smo navikli na saunu,ali u sanderu nije bas grejanje kako se meni dopada.i ranije sam se vozio u Sanderu,ali eto ovo sam naknadno primetio,pa eto da podelim.
ali zaista je tako,ne umisljam,inace ide lepo auto,sasvim ok.Vozio sam se otprilike 15 km,grejanje je bilo na maksimumu,moram priznati da bas i nisam zadovoljan,mozda mi ladomani preterujemo i mozda smo navikli na saunu,ali u sanderu nije bas grejanje kako se meni dopada.i ranije sam se vozio u Sanderu,ali eto ovo sam naknadno primetio,pa eto da podelim....a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Moja niva u leru radi apsolutno mirno. Ne oseća se da radi. Osim što se motor malo čuje ali prijatnim zvukom. O grejanju samo mogu da kažem: Zimi je stalno na max i često se vidi kako isparava voda sa krova. Volim toplo 
- altinjanin
Taj rad
,bas danas vozim,na leru mirno radi,da nije obrtomer na 800 mislio bih da je ugasen auto.Bas sam se iznenadio kako se oseca i cuje kod sandera.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Znate šta, zavisi i od održavanja ne samo od proizvođača.
To što trese je posledica izgorelih ventila što je posledica loše ugrađenog gasa koga je majstor naštelovao suviše siromašno.
S druge strane znam vlasnika logana koji se ka svom autu ponaša ko maćeha a ovaj nakon 180k km i dalje pali iz prve, na leru se ne čuje i ne trese ali su zato amortizeri i trap raštelovani od svih rupa koje on pogodi. Tako da mislite o tome pre ovako paušalnih ocena da neki model valja ili ne.
PS: Od kad je to Dacia zapadni proizvođač?
To što trese je posledica izgorelih ventila što je posledica loše ugrađenog gasa koga je majstor naštelovao suviše siromašno.
S druge strane znam vlasnika logana koji se ka svom autu ponaša ko maćeha a ovaj nakon 180k km i dalje pali iz prve, na leru se ne čuje i ne trese ali su zato amortizeri i trap raštelovani od svih rupa koje on pogodi. Tako da mislite o tome pre ovako paušalnih ocena da neki model valja ili ne.
- altinjanin
Kolega je kupio novog,kod njih je odrzavao,generalni uvoznik..sta znam,ne kazem da ne valja,ali malo mi smeta...pa sad,nije zapadni,ali moze se reci poluzapadni 
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Video sam kako u NS (tačnije okolina) ovlašćeni za dačiju servisira tako da me ne čudi.
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
A i sama fabrika preporucuje stelovanje ventila na svakih 30.000km. Na plin mozda i nesto ranije.
Zato i trese na leru, zato mu i gore ventili.
Ako ima klimu, ima i filter polena napred levo od suvozacevih nogu, ako slabo duva, onda je filter jos odavno bio spreman za zamenu.
Meni je grejanje sasvim ok, cak vrlo dobro, kolika god da je zima, mada moram da priznam da se ne secam najbolje kako je bilo u Ruskinji.
Sedista su mi legla savrseno od prvog dana, ali ja imam 178cm i volim tvrdji oslonac bez velikih kerefeka, savova, meksih i tvrdjih zona, jastucica i slicno, tako da su me potrefili. U novim Dacijama su sedista primetno meksa u sredini sedalnog dela, pa se malo vise upadne. Udobno je na prvi pogled, ne znam kako je na duze.
Zato i trese na leru, zato mu i gore ventili.
Ako ima klimu, ima i filter polena napred levo od suvozacevih nogu, ako slabo duva, onda je filter jos odavno bio spreman za zamenu.
Meni je grejanje sasvim ok, cak vrlo dobro, kolika god da je zima, mada moram da priznam da se ne secam najbolje kako je bilo u Ruskinji.
Sedista su mi legla savrseno od prvog dana, ali ja imam 178cm i volim tvrdji oslonac bez velikih kerefeka, savova, meksih i tvrdjih zona, jastucica i slicno, tako da su me potrefili. U novim Dacijama su sedista primetno meksa u sredini sedalnog dela, pa se malo vise upadne. Udobno je na prvi pogled, ne znam kako je na duze.
Zapadni je u onoj meri u kojoj je to i Renault. Digni haubu neke Dacije i bice ti jasno. Ne zauzimam stav, samo konstatujem, sve, ali sve ima zig, znacku ili nalepnicu Renault, osim akumulatora. Hibrid delova od pre 15-20 godina, Frankenstajn, ali jeftin i nov i dobro sluzi.bruyoni wrote:Znate šta, zavisi i od održavanja ne samo od proizvođača.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
i ja sam vozio sluzbenog Logana MCV dok sam radio, doduse 1.5dci. grejanje je bilo zadovoljavajuce. duvao je poprilicno dobro ali je i filter menjan na skoro svakom redovnom servisu. radio je savrseno lepo kao i prvog dana nakon 250.000 km, kad smo ga razduzili a vozen je, blago receno manijacki, obzirom da je bio sluzbeni, a svi znamo da je sluzbeni uvek najbrzi
tako da, moja iskustva sa Dacijom su pozitivna, toliko da sam poceo da mastam da kupim novog Sandera ili Logana, jako mi se svidjaju kako su uradjeni a iskustva za sad kazu da su dosta kvalitetniji od prethodnih modela.
a Sandero tvog kolege je mogao da upropasti samo plin, nista drugo. ako izuzmemo ljudski faktor, jer, kako i sam kazes, "navikao se", znaci cim mu to ne smeta, onda ga verovatno nije ni briga mnogo pa ga i ne odrzava bas najbolje.
a Sandero tvog kolege je mogao da upropasti samo plin, nista drugo. ako izuzmemo ljudski faktor, jer, kako i sam kazes, "navikao se", znaci cim mu to ne smeta, onda ga verovatno nije ni briga mnogo pa ga i ne odrzava bas najbolje.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Sto se tice mojih utisaka stecenih u voznji Dacie Sandero 1.2 mogu sve najbolje da kazem, doduse grejanje nisam palio, ali auto ide sasvim fino. Na leru nema teorije da cujes motor da radi, sve utegnuto, ispravno, jest da je malo presla i skoro kao nova ali nisam nasao manu.
Da za dacia uvijek ima opravdanje zašto nešto nije dobro, a za Ladu nema.
Dacia je smeće od auta koje se ne može porediti sa Ladom. Ako ništa Lada je bolja od dacie.
Kada kupiš Ladu dobiješ motor 1.6, a sandera 1.2. Probaj kupiti sandero 1.6, pa ćeš vidjeti kolika je razlika u cijeni.
A poznato je uveliko da grijanje ništa ne valja u dacia autima.
Kada u svojoj Ladi stavim grijanje na najjaće moram smanjiti jer imam osjećaj da će se istopiti plastika u kabini koliko je toplo.
Zaključak: sa Ladom zime nema!

Dacia je smeće od auta koje se ne može porediti sa Ladom. Ako ništa Lada je bolja od dacie.
Kada kupiš Ladu dobiješ motor 1.6, a sandera 1.2. Probaj kupiti sandero 1.6, pa ćeš vidjeti kolika je razlika u cijeni.
A poznato je uveliko da grijanje ništa ne valja u dacia autima.
Kada u svojoj Ladi stavim grijanje na najjaće moram smanjiti jer imam osjećaj da će se istopiti plastika u kabini koliko je toplo.
Zaključak: sa Ladom zime nema!
- altinjanin
Punto e basta!