Pozdrav svim forumašima

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

skora

Re: Pozdrav svim forumašima

Post by skora »

kovač wrote:Pa kaži druže skora koja lada ne peci me na tihoj vatri :D
Ma zasta ti treba lada ??? ...prvo mi to reci....koja ce joj biti namena

kovač
Automobil: vw passat b3

Post by kovač »

skora wrote:
kovač wrote:Pa kaži druže skora koja lada ne peci me na tihoj vatri :D
Ma zasta ti treba lada ??? ...prvo mi to reci....koja ce joj biti namena
Ovako,da žena vozi dete u školu svaki dan (40 km do Zemuna tamo i nazad,mora kolima ćerka je invalid)
Pošto su deca bolešljiva jednom ili dva puta mesečno do Beograda u bolnicu u Tiršovoj.
Za vožnju po selu kad nešto treba da se dovuče,džak krompira,kupusa :)
E da,jednom nedeljno do Pazove 20km tamo i nazad.
Ponekad možda na leto izlet do Fruške Gore i tako...

skora

Post by skora »

Jel umes oko kola ???...imas uslove ,znanje,alat
Jel bitan servo za zenu ???

kovač

Post by kovač »

skora wrote:Jel umes oko kola ???...imas uslove ,znanje,alat
Jel bitan servo za zenu ???
Pa ono osnovno znam...
Ali nemoguće da nema serva u novijim ladama? :(

skora

Post by skora »

...ma sve je moguce :D :D :D :D

Nadji zdravu a jeftinu 11x.....neka ima mehanickih anomalija ,ali samo da nije trulex i lupana,kriva....OBAVEZNO da bude 1.5 sa 8 ventila.Ove sa 16v te NE zanimaju.......Onda uzmi pobacaj sve to sto moze da pravi probleme,okaci samarin usis i samarin karburator,razvodnik itd.,utegni tu mehaniku sto joj fali,pretresi sve ,zategni.....butni unutra plin i daj zeni kljuceve.Svakog vikenda prekontrolisi i to je to.

To sve nesme da te kosta vise od recimo 700 -800 evra.Ako tu cifru prelazi,batali ladu i gadjaj nesto drugo jer preko toga lajka vise nema smisla .....

Ukoliko nisi u tom fazonu.....nego si gospodin covek....onda se zaleti za neku 11x od 1000 i kusur evra ,pa onda kreni redom sve sto joj fali,pa kad podvuces crtu izacice te recimo oko 1500 ,mi cemo svi da ti kazemo kako si super auto kupio ,a onda kad budes menjao bobine,protokomere,pumpe u rezervoaru itd .....i za sve to placao majstore i delove kao za audija,mi cemo ti reci - cuti dobro je,sad si je bar sredio ....

Samaru ne spominjemo zato sto hoces servo....kalinu ne spominjemo jer dobra kosta 3 soma

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Na novijim ima, ali te bas zato on i pita dali je bitan servo :D Kao sto je Skora rekao. On za kola priznaje generalno vozila do 2000. god. , tako da predpostavljam da hoce da ti predlozi vozilo koje se tu uklapa po godistu, a posto je dugogodisnji vlasnik Samara, ti zakljuci sam :)

Ali ako vredi neko moje misljenje kao amateru u praksi, ali velikom ljubitelju i internet poznavaocu Lada, Skora je u pravu. Starije Lade su mnogo kvalitetnije, narocito takozvane Specijalke(koju i ja imam) i Standard(ili kako ih jos neko zove Ziguli), ali ja tu ne vidim tebe. Jer su starije, nemaju servo(teske su na volanu), nemaju klimu. Ja iskreno nisam ljubitelj Samara, ali mozes da pokusas da nadjes dobru 112 i mislim da ce te dobro sluziti. Cuo sam slucajeve sa Taxistima koji ih bas nisu pazili da su im prelazile preko 300.000km bez problema. E sad Ladi 112 imas sa raznim motorima, Imas ih sa 1.5 8v, 1.5 16v i 1.6 16v , barem kod nas, a pravljene su i sa drugim motorima, ali necu sad o tome. Lade sa 1.5 8v motorom su dobre. Ako se ne varam imaju 70-ak konjskih snaga i to je u principu Samarin motor. Ove 1.5 16v imaju oko 90ks ali i problem da ako dodje do pucanja zupcastog kaisa klipovi mogu da udare u ventile i uniste ih, ali ovaj problem se resava redovnim servisima. Kod 1.6 16v je ovaj problem resen i njemu klipovi ne mogu da dodju u direktan kontakt sa ventilima i on je moj izbor ali je malo redji kod nas, takodje i on ima slicnu konjazu kao ovaj 1.5 16v. Procitaj ovo pa razmisli sta ti i kako odgovara, ne sporim da su i drugi proizvodjaci bolji, ali ipak je ovo Lada forum pa ti treba dati sto vise informacija u nameri da izaberes bas nas brend u koji smo mi toliko zaljubljeni! Nadam se da sta god izaberes, da ces nam se javiti i predstaviti svoje vozilo kod nas, pa makar bilo i druga marka. :)
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

kovač

Post by kovač »

Pravi si drug,hvala na savetima.
I ja kao i ti mislim da je sve preko 2000 godišta plastika i trula elektronika.
Mehanika prava je u starijim modelima jel tako?
Ako ću imati solidan auto kad odradim ovo sve onda ću te poslušati.

Marety

Post by Marety »

Ja sam malo zakasnio sa svojim postom, jer je Skora brzi pa nisam mogao da prekucam, ali slicna su miljenja i znao sam sta ce ti Skora predloziti :)

kovač

Post by kovač »

Na novijim ima, ali te bas zato on i pita dali je bitan servo :D Kao sto je Skora rekao. On za kola priznaje generalno vozila do 2000. god. , tako da predpostavljam da hoce da ti predlozi vozilo koje se tu uklapa po godistu, a posto je dugogodisnji vlasnik Samara, ti zakljuci sam :)
Ali ako vredi neko moje misljenje kao amateru u praksi, ali velikom ljubitelju i internet poznavaocu Lada, Skora je u pravu. Starije Lade su mnogo kvalitetnije, narocito takozvane Specijalke(koju i ja imam) i Standard(ili kako ih jos neko zove Ziguli), ali ja tu ne vidim tebe. Jer su starije, nemaju servo(teske su na volanu), nemaju klimu. Ja iskreno nisam ljubitelj Samara, ali mozes da pokusas da nadjes dobru 112 i mislim da ce te dobro sluziti. Cuo sam slucajeve sa Taxistima koji ih bas nisu pazili da su im prelazile preko 300.000km bez problema. E sad Ladi 112 imas sa raznim motorima, Imas ih sa 1.5 8v, 1.5 16v i 1.6 16v , barem kod nas, a pravljene su i sa drugim motorima, ali necu sad o tome. Lade sa 1.5 8v motorom su dobre. Ako se ne varam imaju 70-ak konjskih snaga i to je u principu Samarin motor. Ove 1.5 16v imaju oko 90ks ali i problem da ako dodje do pucanja zupcastog kaisa klipovi mogu da udare u ventile i uniste ih, ali ovaj problem se resava redovnim servisima. Kod 1.6 16v je ovaj problem resen i njemu klipovi ne mogu da dodju u direktan kontakt sa ventilima i on je moj izbor ali je malo redji kod nas, takodje i on ima slicnu konjazu kao ovaj 1.5 16v. Procitaj ovo pa razmisli sta ti i kako odgovara, ne sporim da su i drugi proizvodjaci bolji, ali ipak je ovo Lada forum pa ti treba dati sto vise informacija u nameri da izaberes bas nas brend u koji smo mi toliko zaljubljeni! Nadam se da sta god izaberes, da ces nam se javiti i predstaviti svoje vozilo kod nas, pa makar bilo i druga marka. :)
Što volim kad naidjem na prave drugare koji će pomoći konkretnim savetom ;)
Marety i tebi hvala.Da li i ti misliš da su stariji modeli kvalitetniji?
Ja nekako mislim ipak Rus je to,napravljena čuda tehnike u vojnoj industriji,pa zašto ne bi i u automobilima :D Samo dal prodavati passat karavan zato što žena ne može da ga vozi i uzeti ladu,daj savet drugarski molim te

skora

Post by skora »

kovač wrote:Mehanika prava je u starijim modelima jel tako?
Ako pricamo o ladama onda je mehanika zakljucna sa samarama.Sve posle nje je pokusaj lade da prati korak sa vremenom,kako u dizajnu tako i u ostalim delovima automobila.......Dakle ako si za mehaniku i klasiku,onda mozemo da pricamo o Ladi,ali ako hoces neki benefit u vidu serva,podizaca,klime u tako nekih stvari koji se danas u 21. veku podrazumevaju TAK NORMALNIM,onda bolje potrazi srecu na drugoj strani,jer ovde ces se opeci provereno.......pazi sta ti kazem ;)
kovač wrote:Ako ću imati solidan auto kad odradim ovo sve onda ću te poslušati.
Vidi druze.......da se ne lazemo......jeftinoca je samo u samari........one starije ,i one novije lade ,sve ti je berba usiju....tako da dobro razmislis sta ces i kako ces ....... ;)
kovač wrote:Samo dal prodavati passat karavan zato što žena ne može da ga vozi i uzeti ladu,daj savet drugarski molim te
Naravno NE .... hebes lade .....dodji dacu ti ja jednu pa se provozaj da vidis koja je to smejurija.......Pasat je ipak auto iako je lubenicar......

kovač

Post by kovač »

skora wrote:
kovač wrote:Mehanika prava je u starijim modelima jel tako?
Ako pricamo o ladama onda je mehanika zakljucna sa samarama.Sve posle nje je pokusaj lade da prati korak sa vremenom,kako u dizajnu tako i u ostalim delovima automobila.......Dakle ako si za mehaniku i klasiku,onda mozemo da pricamo o Ladi,ali ako hoces neki benefit u vidu serva,podizaca,klime u tako nekih stvari koji se danas u 21. veku podrazumevaju TAK NORMALNIM,onda bolje potrazi srecu na drugoj strani,jer ovde ces se opeci provereno.......pazi sta ti kazem ;)
kovač wrote:Ako ću imati solidan auto kad odradim ovo sve onda ću te poslušati.
Vidi druze.......da se ne lazemo......jeftinoca je samo u samari........one starije ,i one novije lade ,sve ti je berba usiju....tako da dobro razmislis sta ces i kako ces ....... ;)
kovač wrote:Samo dal prodavati passat karavan zato što žena ne može da ga vozi i uzeti ladu,daj savet drugarski molim te
Naravno NE .... hebes lade .....dodji dacu ti ja jednu pa se provozaj da vidis koja je to smejurija.......Pasat je ipak auto iako je lubenicar......
Nikakve egzibicije nisam gospodin ja sam čovek sa sela uvek srca vesela :) Što se toga tiče za mene može Samara e sad dal ću ženu terati da uči da vozi passata a da ne nastrada(pasat naravno ko šiša ženu :D ) moram dobro razmisliti.

skora

Post by skora »

kovač wrote:ja sam čovek sa sela uvek srca vesela :)
:D :D :D :D ....i nas Gago je covek sa sela .....zato mu ja stalno vicem da je seljak :lol: :lol: :lol:

P.S.

Mi smo ovde svi vesele naravi ,tako daaaaa....vataj se u kolo sto pre...... :D :D :D.....ovde ti je sou svako vece ....uvek je neko na tapatu :D :D :D

Marety

Post by Marety »

A zasto mislis da ce nastradati? :) Auto je to kao i svaki, mora se prvo navici. :) Ono sa Jugicem moze gore da se strada nego sa passatom

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

punto 2 je dobar auto al mali, astra 1 je dobra al limarija losa, klio opet mali, pezo 306 bi mogao da prodje al limuzina zbog veceg gepeka, japanac neki je dobra prica al opet da je odrzavan, ima drugar fiestu 4, nema servo klimu, podizace 1.3-4 bez plina za 1000e, ja bi da sam na tvom mestu i zbog tvojih potreba uzeo novijeg pasata 93-4 god i pevao.

skora

Post by skora »

Covek ima situaciju da auto NE SME da stane.......iz razloga koji je napisao....dakle nema inprovizacije.Sve mora da prsti od utegnutosti i pouzdanosti.Lada 11x nije takav auto ......KO kaze da jeste ,ja se sa njim kladim po auto.
Marety wrote:A zasto mislis da ce nastradati? :)
Ne mislim - znam!!! Daj mi jedan primer ko nije nastradao sa 11x ???
Last edited by skora on Sun Feb 08, 2015 1:48 am, edited 1 time in total.

Post Reply