Pozdrav ljubiteljima Lade,
Ja sam Željko iz Varaždina. Imam Ladu od 15.000 eura i 15.000 problema. Jedan od problema je da kad je auto topao ugasi su u vožnji na benzin, a kada vozim na plin eksplodira u kutiji za zrak filtera, te zbog toga vozim samo na benzin, ali u vožnji mi se nakon nekoliko kilometara motor gasi. Nakon cca petnaestak minuta, kada se motor ohladi, opet ga možeš upaliti i voziti se nekoliko kilometara. Molim da mi se javi netko tko ima takove probleme. Bio bih mu vrlo zahvalan. Hvala.
Problemi sa Ladom Niva 4x4
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
na prvi pogled deluje mi da imas probleme sa palenjem. Pogresan ugao palenja dovodi do detonantnog sagorevanja plina u usisnoj grani, a kod benzina dovodi do izostajanja palenja. Moj stric je imao slican problem i resili smo ga zamenom Hall-ovog davaca u razvodniku palenja, jer kad se hallov davac zagreje gubi svoju funkciju i daje pogresan (slucajan) momenat za varnicu elektronici paljenja. E sad ako imas nesto vise elektronike (kompjuter) problem moze biti slican sa davacima na bregastoj i radilici jer njihov momenat mora se poklapati da bi doslo do varnice na svecicama pa se problem dodatno komplikuje ako motor prezupci za jedan zub na kaisu i dobijas pogresan ugao palenja. Tesko je ovako napamet pomoci kad bas nisam upoznat kakav je sistem palenja primenjen na tvom autu - imas li kompjuter ili ne ?