Lep pozdrav iz Maribora

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

Boki78

Re: Lep pozdrav iz Maribora

Post by Boki78 »

vazman wrote: Pitam se sad, šta kod nas, na primjer, ovde u SLO kad je prošlo već nekoliko godina od toga da imaš, na žalost, veću šansu da vidiš UFO kao npr. Ladu na putu .. rade sve ove vućne službe???... i imajo posla kako vidim, samo neke skupe mašine prevozikajo levo i desno.. :D
I Srbija ide tim putem. Lada je svakim danom sve manje, a nove se prakticno ni ne uvoze, izuzev Nive u nekim malim kolicinama. Prosle nedelje sam saznao i da jedan od redjih uvoznika lada (Beolada iz Zemuna) ne nabavlja delove za Samare i na stanju imaju samo ono sto je ostalo. AP Sport takodje raspordaje zalihe delova za Lade, Manik je poceo da radi i druge programe, pa cak i auto otpadi specijalizovani za Lade ili nestaju ili sire delatnost na druge brandove.

Na zalost kroz deceniju cemo moci da preimenujemo forum u klub entuzijasta :mrgreen:

vaz_2108
Automobil: lada_samara

Post by vaz_2108 »

Evo nekoliko fotografija, kako kaže Boki78 - entuziasta sa entuziastičkim avtomobilom :D :D

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

extra :)
a zasto nisi ugradio korube ? po meni najbolje joj stoje "Mega locker" jer imaju neke sitne detalje po kojima izgledaju kao saliveno na njoj

Boki78

Post by Boki78 »

Tog megalockera nema nidje :(

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

vaz_2108: 1996 je bila Lada jedna iz najbolje prodajanih u SLO. Na žalost, poslednje Lade 110/1/2 su bile prodate u 2001/2 godini. Sečam se, u 2003/4 kad sam počeo studirati u LJ još su imali na Šmartinskoj nove Nive i još je postojala firma Lada avto. Ovi u LJ koji su bili uvoznici za Lade, koji sad pradajaju Subaru rekli su da su rusi krivi da su skinili Lade sa tržišta.. naprosto ne možeš da prodajaš kola, ako ne znaš kad stigne sledeća pošiljka, i nešto su ove poslednje uvozili preko Grčke šta je bio i razlog da su Lade i dodatno poskupile, ovde je i carina, koja se nije više plačala za aute iz europe i zemalja članica WTO.
Nadam se, da sad kad je Rusija ušla ove godine u WTO, i sa jačanjem veze izmedju Renoja-Nisana i AvtoVAZa, odnosno Lade, bude došlo do nekih značajnih promena, promene već su stvarnost. Sad ćekamo Grantu, sve zavisi od nje.. Za Kalinom, Priorom u biti nije bilo nikakve znaćajne potražnje u europskim zemaljama kdije još postoje zvanićni uvoznici Lada ... Nešto se čuje da bi se Ladu, isto kao Daciju ubacilo u Renojeve salone.. U svakom slučaju... nadam se da bude moj sledeči auto, kad bude trebalo nova Lada..

A da.. i svake godine se uveze koja Niva, ovde ide za sobstveni uvoz, prošle godine su bile registrirane, mislim da 3 nove Nive u SLO.
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

elektronicar

Post by elektronicar »

Boki78 wrote:Tog megalockera nema nidje :(
Mega Locker - Ukrajina, ja sam ga mislim nabavio preko Ruske prodavnice u Pozarevcu, nisam siguran vidi moju dieselku tamo je post

Boki78

Post by Boki78 »

Hocu i hvala! :)

Uskoro donosim malo alternatorskog haosa, jer sam tek juce uspeo da spakujem sto sam hteo :mrgreen: Jos ako nisi napakovao tapacir 5tih i zabice, a ako jesi onda ti se nestrpljivost definitivno ne isplati :P :mrgreen:

elektronicar

Post by elektronicar »

Iz te ruske prodavnice dolaze vikendom na Bubanj potok pa tamo mozes da ih nadjes. Salju robu brzom postom ili ako imas strpljenja da ih cekas sledeci vikend da ti donesu na Bubanj potok.

Boki78

Post by Boki78 »

Znas kako, prosli put sam na Bubnju prosao k'o bos po trnju, trebace mi hrabrosti za jos jedan pokusaj :mrgreen: Ali pokusacu da se snadjem :)

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Dobrodosao Mariborac!

Ja inace radim u NKBM, pa ako me pozovu u centralu na ribanje javljam se da svratimo na po pivo. ;)

Sinisa R
Automobil: Riva 2107

Post by Sinisa R »

Fino izgleda autic, dobrodosao. :hello
Build for Siberia, not for suburbia!

Cika Steva
Automobil: 110

Post by Cika Steva »

Pozdrav! :)

Post Reply