Olovni dodatak
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
- matrix357
- Automobil: lada njiva
Olovni dodatak
Dali znate ima li kod vas olovnog aditiva jos za kupiti?
Re: Olovni dodatak
Kada budes radio remont masine, promjenis sjedista ispusnih ventila i miran si, tj. netreba ti nikakav dodatak benzinu.
- matrix357
nevezano za ladu,imam old timere kojima aditiv zivot znaci a kod nas ga vise nema.major wrote:Kada budes radio remont masine, promjenis sjedista ispusnih ventila i miran si, tj. netreba ti nikakav dodatak benzinu.
Pa bome imam i ja...da i? napravis ovak kak sam rekao, u strojnoj obradi su obradeni sicevi ventila, originalne gizane zamjenis sa onima od sinter materijala-Metelli MD02. Jer nema vise na ini VIG-a...niti ikakvog drugog zamjenskog...
- matrix357
Imam stare kawasakije KH400,KH500 oba 74g,mercedesa 230c 72g i capri 77g čeka na motor i getribu,napravljen za street race.ako ce biti paprike ide small motor 4,3 Amerikanac a ako ne 3,0 pa turbina.to ce malo pricekati.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- matrix357
Smanjio sam u zadnjih 3-4g jer to vise nije imalo smisla.nisam sve mogao garazirati a to je onda grehota.sve sto napravis pod vedrim nebom propadne i onda iz pocetka.kad sam slagao KH400 samo sam osnovne dijelove platio cca 900eura jer mi je obruce i žice Pojela hrda.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Meni se čini da bi u te kawine trojke trebao ići bezolovni tj da su dizajnirani da primaju bezolovni jer su zbog buma u USA i zakona od '71 maltene sve mašine osposobili da rade sa njihovim gorivom koje je em bilo bezolovno em puno etanola radi povećanja oktanskog broja.
U najboljem slučaju ako otvaraš bilo koji motor skini glavu i odnesi da ti ugrade hrom-vanadijumske siceve izduvnih ventila i onda možeš slobodno sipati bezolovni.
U najboljem slučaju ako otvaraš bilo koji motor skini glavu i odnesi da ti ugrade hrom-vanadijumske siceve izduvnih ventila i onda možeš slobodno sipati bezolovni.
imas kod motula dodatak za stare motore kaoi ostale aditive (za duga stajanja i odrzavanje goriva itd) pronjuskaj malo po njihovom sajtu...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "