Pritisak ulja

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

spasoje

Post by spasoje »

Imam isti problem kao Sale, smo meni na leru kazaljka nije na nuli, mada ponekad se na leru polako kreće ka nuli.
Ваз 2103, 1979.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Marko wrote:normalno je da na leru bude 0,8-1
Samo toliko?

spasoje

Post by spasoje »

Inače, normalan pritisak ulja kod ruskih vozila na leru iznosi 0,5...
Ваз 2103, 1979.

Tex

Post by Tex »

Posto vidim da ima ljudi koji su zainteresovani za povecanje pritiska ulja, mogu da napisem (nisam primetio da li je to neko vec pomenuo) da se pumpa za ulje "frizira" isto kao i mnogi drugi delovi na automobilu. Cilj ej postizanje sto stabilnijeg pritiska ulja u sto vecem rasponu broja obrtaja. Kada sam tako sredio svoji pumpu na 2106 nije padao pritisak ispod 2bar ni u leru na zagrejanom motoru.

Ako hocete da maximalni pritisak povecate preko 4bar (na koliko se otprilike otvara rasteretni ventil) treba vam jaca opruga ventila ili podloska ispod stare. Medjutim, nema bas valjanog razloga za ovo - bitno je da pritisak ulja bude sto veci na niskim brojevima obrtaja i visokom optereenju (znaci 2000RPM u V brzini).

djape1977

Post by djape1977 »

a kako postizes 2 bara na leru?
j***** auto bez kardana

Tex

Post by Tex »

Kvalitetnijim zaptivanjem pumpe (uglavnom brusenje i poliranje kontaktnih povrsina) uz minimizaciju aksijalnih zazora izmedju zupcanika i tela. Naravno, pretpostavka je da su svi ostali elementi motora u dobrom stanju.

Post Reply