Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Akumulatori

Post by aleko-2141 »

Na oba auta imam energizer

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Varta, energizer, bosch, optima... sve iz iste fabrike izlazi tj. Johnson control

Ps: midac jos mogu da preporucim

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Za vartu i energizer znam i zato sam ga i uzeo pošto plaćaš više samo ime, još jedan je iz iste priče al ne mogu da se setim da me ubiješ i njega preporučuju za starija vozila bez elektronike

masan_motor

Post by masan_motor »

Meni nijedna varta nije izgurala dalje od garancije, svaka je crkla bukvalno par meseci posle garancije. Očekujem od akumulatora da radi barem 4 zime.

masan_motor

Post by masan_motor »

O kakvoj ti to elektronici pričaš molim lepo? :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Podizace, klime itd, za yuga, stare lade, fiate, golfa 2 itd

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa klima tj kompresor klime se vrti na motor direktno preko tpk kaiša i jedino digitalna klima ima male motoriće koji mrdaju klapne i troše beznačajno struje. Podizači postoje već 30 godina i ne verujem da iko u vožnji otvara i zatvara neprekidno prozore dok vozi :D

Još jedna priča da se narodu prodaju muda za bubrege. Generalno su akumulatori nikad veće sranje i nekvalitet. Daj ti meni onaj akumulator sto se nekada prodavao duplo veći od danasnje gluposti sa velikom udarnom snagom (rešetka koja se raspadne za godinu dana i izgubi 50% snage)

Akumulatori nikad lošiji a nikad skuplji. Trend je proizvodnja đubreta a tehnologija se vraća u kameno doba.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Topla Top, jos malo sljaka trecu godinu bez greske. ne pokazuje znake umora.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

black horse... stavljen februara 2011... pa ti vidi.. u principu, kad je alternator ok, ili ne sjebes akumulator do nule preteranim verglanjem ili recimo zaboravljenim svetlima, onda svaki gura 5-6 god bez problema
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

Topla akumulatori su dobri.. jedan mi je trajao 6 godina a ovaj sad sto je u autu iduci mjesec puni 5 godina I sto je najbitnije nemas s njim nikakvih problema. Black hors sam imao jedan I ne bih vise njih uzimao jer nije ni garanciju ispostovao do kraja.. I to je jedini akumulator koji sam video da je skroz crkao a to znaci da nakon vise od sata voznje I pauze od par minuta, dok se nasulo gorivo na pumpi, nije mogao zaverglati a tad je bio star nesto preko 3 godine.
Ove fensi akumulatore, Bosh I Varta, nisam nikad koristio..

masan_motor

Post by masan_motor »

Čuj blek hors tri godine, meni je posle godinu ipo u sred leta, jedno jutro samo zakucao. Crkla ćelija kako su rekli, dobio nov koji je isto jedva godinu ipo sastavio. Uopšte ne znam ko kupuje to đubre danas, kako ne pocrkaju od gladi?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Black Horse ne postoji vec par godina, ne rade vise, mislim da je zadnja serija 2013 ili 2014 napravljena.
Inace bilo je kako se zalomi, neki crkne posle 3 meseca, neki radi po 6-7 godina, meni jedan radio 7, jedan 5 godina, jedan crkao u garanciji posle par meseci, pa uzet drugi koji je isto zezao, ali otisao sa autom. Ranije su bili dobri, posle 2005-6 jako losi.
Exide djubre nevidjeno sa naduvanom cenom kao da je pozlacen, uvoznik prevarant kakav ne postoji na svetu, pisao sam cini mi se ovde o problemima koje sam imao sa njim.

Varta sedma godina jos uvek radi kao da je sad kupljen, punjac nijednom nije video, ja sam odusevljen tim akumulatorom.

masan_motor

Post by masan_motor »

Čudi me baš za taj exide da su teški prevaranti, i mene je taj akumulator zezao od prvog dana u novom autu.

angler
Automobil: Lada Niva 1.7i 4x4

Post by angler »

Odluka pala na Toplu, jutros kupljen i ugradjen u njihovom ovlascenom servisu akumulatora. Naravno uz proveru instalacije, ali i starog akumulatora.
55Ah, 550A, 32 meseca garancija, proizveden u 35 sedmici 2017te. Uz ostavljanje starog akumulatora izasao me 6600rsd.
Vergla i pali kao luda, radio se ne resetuje prilikom verglanja. Ja za sada zadovoljan.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo

masan_motor

Post by masan_motor »

50 i kusur evra plus ostavljanje starog (oko 5 evra) za "moderan" nov akumulator koji jedva sastavi u proseku 3 (tri) godine upotrebe. Zanimljivo.

Pod moderan mislim na pojačanu udarnu snagu zarad koje se akumulator ubrzano raspada zahvaljujući tim izbušenim pločama. Genijalno.

Post Reply