Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

Post Reply
Zoran666

Post by Zoran666 »

Evo, 2 dana me zeza akumulator. U pitanju je black horse 55 Ah. Stvarno, kao da znaju kad im istice garancija (neko je vec spomenuo). Star je 2 godine i 1 mjesec. Izmjerim napon - 12.3 V. dam kontakt 12.1 V. dok verglam (jedva okrece, nekad i zastane) - 10.5 V. kad upali - 13.5 V, nakon par minuta rada dodje do 13.9 V. Imam neki koristeni iskrin akumulator u garazi, malo je bolji od ovoga, stavicu ga ili cu kupiti novi.
e, sta sad da kupim, bosch ili varta? nekako mi djeluju da su bolji od iskre i black horse-a
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

Zoran666

Post by Zoran666 »

Zoran666 wrote:Evo, 2 dana me zeza akumulator. U pitanju je black horse 55 Ah. Stvarno, kao da znaju kad im istice garancija (neko je vec spomenuo). Star je 2 godine i 1 mjesec. Izmjerim napon - 12.3 V. dam kontakt 12.1 V. dok verglam (jedva okrece, nekad i zastane) - 10.5 V. kad upali - 13.5 V, nakon par minuta rada dodje do 13.9 V. Imam neki koristeni iskrin akumulator u garazi, malo je bolji od ovoga, stavicu ga ili cu kupiti novi.
e, sta sad da kupim, bosch ili varta? nekako mi djeluju da su bolji od iskre i black horse-a
jedna ispravka: nije iskra nego je munja

djape1977

Post by djape1977 »

imao sam renije magneti marelli akumulator. radio je perfektno 5 godina dok nije crko ladin anlaser i napravio kratak spoj koji je upropastio akumulator. :x :evil:

ako mozes da nadjes kupi taj. nije mnogo poznata marka pa kontam da nema laznjaka
j***** auto bez kardana

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Magneti marelli nije poznata marka???

Cuvena Italijanska fabrika, nekada sponzor na svim vecim svetskim auto takmicenjima.

Nije poznata??? :lol:

djape1977

Post by djape1977 »

poznata je naravno ali ne po akumulatorima... poznatiji su po elektro komponentama za kola. mislio sam da kazem da nisu mnogo zastupljeni na trzistu akumulatora i da zato verovatno nema laznjaka.
uostalom iscitaj moje postove, pominjao sam marelli 1000 puta
j***** auto bez kardana

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

OK. Tacno.

Zoran666

Post by Zoran666 »

nisam jos nista kupovao, stavio sam koristenu munju, za sad nema problema

Beagle

Post by Beagle »

djape1977 wrote:poznata je naravno ali ne po akumulatorima... poznatiji su po elektro komponentama za kola. mislio sam da kazem da nisu mnogo zastupljeni na trzistu akumulatora i da zato verovatno nema laznjaka.
uostalom iscitaj moje postove, pominjao sam marelli 1000 puta
Magneti Marelli se fabrichki ugradjuje u Fiat-a. Komsija ima Stila dizel, 2005 godiste, i skoro mu je crkao akumulator. Izdrzao je skoro 4 godine.
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Evo jutros posle 3.5 god. varta počela da zeza, mada ga nisam vozio 15 dana (palio sam ga malo da radi u mestu ali izgleda nedovoljno), sad je na punjaču ali sam počeo da se spremam za zamenu. Inače bitno napomenuti da je auto vožen svaki dan i paljen najmanje 5-6 puta dnevno tako da nisam nezadovoljan ali topla u ženinoj lajki i na -15 radi bez problema (pu pu da je ne ureknem).
savke wrote:U mojoj Samari je Top-La akumulator 55A stavljen u januaru 2002 God.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Ja sam imao toplu kod mene 3god,zatim sam prodao auto kolegi,a on i dalje koristi isti...Sta da kazem odusevljen sam ni jedan mi nije toliko trajao....

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

E sad crkao mi akumulator vishe-godisnji Black Konj :) Shta da kupim odonosno koji ?
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

sad, na trzistu balkana jedini sigurni izbor je slovenacki TAB (topla). mozda se crni konjo popravio, kako se prica, ali sto bi eksperimentisao?
varta, bosch - ako nisu kopije, vrlo vjerovatno su skart.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

moja varta se pokazala dovoljno dobro da je vise nikada ne kupim :x

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Kupio sam akumulator ali za 1000 din :lol:
-pozvao me drug ciji komsija drzi otpad mercedesa pa sam tamo kupio neki boshov !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Posle zezanja sa anlaserom, došao sam do zaključka da je vartin akumulatgor izgubio snagu. Neznam kako drugačije da kažem, ima onu kontrolnu lampicu i ona pokazuje da je ok,kad ga spojim na instrument pokazuje da je pun, ali nema snage da zavrti. Kad stavim drugi (toplu) pali ko mina. Da li je moguće da pokazuje voltažu a da nema snage da zavrti???

Post Reply