Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

Post Reply
vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Sto se tice Black Horse-moj stav je da ga vise nikada necu kupiti!Daju garanciju na napon ali ne na struju koju akumulator daje...zamislite!U samari je calu 90-ih godina jedan Black Horse trajao 7 zima...ja uzmem isti u moju 2105 2004 godine pred zimu...on radio jedno mesec dana i posle ostavim sva cetiri treptaca na Ladi odem na tri minuta,vratim se u auto on ne moze ni da zavergla(ako je sve iskljuceno ujutro nekako upali ali mi zakuca voltmetar u kraj crvenog na tabli)....majstor kaze da akumulator daje napon od 13,8V ali ne daje dovoljnu jacinu struje u Amperima....odnesem u prodavnicu(posto je pod garancijom normalno) radnik premeri i kaze ,,dobar ti je napon,, ja ga pitam ,,a STRUJA?!?,, kaze ne dajemo garanciju na davanje struje akumulatora.....Od tada je za mene BLACK HORSE zavrsio-I sada cujem od nekih ljudi da im je kvalitet dosta opao.Nakon toga sam u istu Ladu ubacio Vesna akulmulator 55A/h i prodao sam je sa njim pocetkom ove godine...U 110-ci imam takodje Vesna 66A/h koji je bio u njoj,proslu zimu je bio super... Kad je jak mraz Vesna akumulator malo sporije vergla(dobrih 15-ak posto)ali postojano...

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

ilija90 wrote:Video sam kod nas u prod prodaju baterije za auto neznam sta je ali kostaju 20.000
imaju 10 god garancije :?
Litijum-jonske :D

svabazr
Automobil: lada 2106

Re: Akumulatori

Post by svabazr »

ja sam imao neki italijanski (donesen iz italije ) i taj je trajo 8-9 god...i sad traje samo kad je velik minus ako ne upalis iz prve mora punjenje xD
pa sam uzeo black hors 55Ah oko 4800din 2 god garancije na ceo akumulator i struja i amperaza.....a i na kamionu imam njihov akumulator od 160Ah i radi svoj posao i kad kamion stoji po 2 nedelje upali na pola zuba...ne znam dali je to do kamiona posto je ispravan skroz preso 25000km ko nov je motor menjac nikad otvarani...ali uzeo sam njihov jer sam uzeo vartu i trajala mi mesec dana i crkla pa sam je vratio i uzeo blak hors i dobio jos 500din xD posto je toliko jeftinija....

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re:

Post by jeronimo »

nemanya wrote:
ilija90 wrote:Video sam kod nas u prod prodaju baterije za auto neznam sta je ali kostaju 20.000
imaju 10 god garancije :?
Litijum-jonske :D
znas i sam koliku struju mogu da povuku terenci(vitlo 5t,kompresori,daljinska dodatna svetla, itd)
tako da dodatne struje nikad dosta,bilo je u likosu cini mi se bas takvih nesto kao
http://www.batterycentar.rs/products/OP ... pid/781096
sva sreca da nivka se zadovoljava sa obicnim putnickim akumulatorom... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Meni pre neki dan na Ladi crk'o konj (Black Horse) sreca pa je u garanciji zezao me pre jedno mesec dana odneo ga u servis oni napunili kazu savrsen akumulator kad ono pre neki dan mrtav i dali mi ljudi nov sad koliko ce ovaj da traje videcemo izgleda da je Black Horse postao tesko sranje!

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

nikad nije ni valjao
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Moj BH 5,5 god star, ubijam ga sa muzikom, radi bez greske, nikad stucnuo nije, po najvecem minusu vergla ko lud.

Sto se tice Exide-a, ne znam sta su mu radili ovi, ali posle zadnjeg nosenja u servis, vise od dve godine radi bez greske, a nisu ga zamenili, vidim da je serijski broj isti, pre nije mogao da izdrzi tri nedelje stajanja van auta, isprazni se sam, jedino ako nije imao na dnu talog koji je prespajao celije, pa da su ga isprali i zamenili elektrolit, ali radi ko lud od tad.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

meni na ladi crkne fabricki. ja ga skinem, stavim drugi koji sam imao. ovaj prezimi u podrumu i posle ga stavim iz radoznalosti, kad, on radi, i radi, i radi.... i tako godinu dana :) pojma nemam kako, ali eto. A bio je načisto mrtav.

Posle kupim vartu, hermeticki, najbolji, najskuplji, ovo-ono... Garancija 2 godine i on crkne mesec dana po isteku. I pošto piše da ne sme da se puni van auta, ja ga bacim :) i kupim najjeftiniji Black Horse koji još radi :D

Smisko 87
Automobil: Lada Samara

Post by Smisko 87 »

Monbat 55A star 4godine posle nedelju dana koriscenja morao u servis, posle toga radio je bez problema do jutros. Izgleda da cu morati da kupujem novi. Inace nisam bas zadovoljan ima on napon ali kao da mu je kapacitet smanjen, a i pitanje ovi u servisu kako su ga sredili. Necu vise uzimao tu marku.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ove danas temperature bi sjebale i mnogo bolje akumulatore.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

-22 Pozega sada u ovo vreme 22:31 ! Ja moj Akumulator izvadio i stavio unutar auta ! :D
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Smisko 87
Automobil: Lada Samara

Post by Smisko 87 »

Ma meni spoljna temperatura nije problem jutros u Nisu -15, a u mojoj garazi -3 sto je podnosljivo. To je prvi put ove zime da mi je temperatura u garazi ispod nule. Nego je Monbat otpeavao svoje :) Sta mislite o Banner akumulatorima?

djape1977

Post by djape1977 »

kupi energizer. kod mene evo radi vec trecu zimu bez greske a ne unosim ga unutra
j***** auto bez kardana

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Varta, Bosch i Energizer se prave u istoj fabrici. Sva tri proizvodi Johnson controls problem je taj što je Bosch ubedljivo najviše falsifikovan.

tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Post by tomo 110 »

Zdravo !
Crko mi akumulator pre neki dan.Posto zivim u Skoplju MK.Pri ruku mi dosao mnogo jeftini akumulator 55 ah iz Srbije potocno i Sabca.Koncern Farmakom MB Sabac-Fabrika Akumulatora .Posto prvi put cujem za ovu firmu akumulatora dali vredi da ga uzmem ili da kupilm neki drugi.Cena je 2450 den. 61.5 den=1e
Toes za 39.83 evra.
BLACK HORSE ja od 2700 do 3000 den.
VESNA SAP je od 2700 do 2900 den.
PERON 3200 den.
MONBAT 3000 den.
ISKRA 3000 do 3200 den.
Jeftinije od ovo nema,ocekjem vase savete Akumulator je BLACK EAGLE 55 AH SABAC.

:angel

Post Reply