Samaru ili neku koju vi predlozite
Moderators: dejca, Shone89, stalker92
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: Samaru ili neku koju vi predlozite
mislim da ti 1.6 16v motori ispunjavaju euro 4 norme. tako da je lada 2004 ili 2005. godiste u najgorem slucaju.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
tako je,mislim da su od 2005 poceli sa 1.6 motorima,mozda gresim,neka me isprave,ali to je pun pogodak,cekamo goldeneye sa vise informacija. 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Evo, tu sam………stigle neke informacije!altinjanin wrote:tako je,mislim da su od 2005 poceli sa 1.6 motorima,mozda gresim,neka me isprave,ali to je pun pogodak,cekamo goldeneye sa vise informacija.
Dakle ovako.Lada se nalazi u Belgiji kod nekog dilera polovnih automobila.Isteklo joj je osiguranje pre 5-6 meseci ,sto znaci da toliko stoji ne vozena .Uzeta je u racun za neki drugi auto od prvog vlasnika(firma neka).Po recima komsijinog drugara,dobro je sto stoji malo duze(to je olaksavajuce za kupovinu) a lose je –to sto se nalazi kod dilera od koga NE uzima ovaj nas kola,pa ce sad morati ovaj Belgijanac(koji prodaje ovom nasem) da trguje sa ovim dilerom(gde je lada) I tako je dobaci na svoj plac.Posto ce oni trgovati putem kompenzacije(kola za kola) tako ce se izbeci kupovina za kes od strane komsijinog prijatelja.
VALJDA STE ME RAZUMELI !!!
Pazite sad dalje……..(I vicite ako nesto ne valja)
Posto je prvi vlasnik lade u saobracajnoj-firma,onda je ovom nasem trgovcu(komsijinom drugaru) mnogo lako da uradi “povracaj poreza”.Sta to znaci ,ja nemam pojma-objasnjavali mi, ali je sustina sledeca-tako ce biti jeftinija.Celu tu zahebanciju oko tog poreza ,ovaj nas,radi sa njegovim Belgijancem(od koga godinama uzima kola)pa je zato cilj prebaciti je kod njega izmedju ostalog.U suprotnom je klasicna varijanta-koliko-toliko,izvolte,dovidjenja I to je to.Posto ta varijanta NE bi odgovarala ovom nasem(ja nagadjam-ne znam)I on sad pokusava da prodje sto jeftinije,jel kad vraca tu neku uslugu ovom mom komsiji(nemam pojma koju-verovatno neku ozbiljnu),predpostavljam da tu nikada nece biti potrazivanja love od mog komsije.Bice (opet nagadjam) varijanta-to ti je za “ono”I da smo zdravo.U suprotnom,ne vidim razlog sto bi se nas diler mucio da prodje jeftinije,kad ga cekaju pare kad dotera auto.Slazete se…….????
Ove sve MOJE zakljucke sam sam izvukao izmedju redova(juce komsija kaze-opusti se ne placam je ja iz svog dzepa,danas stizu ove informacije) I bez obzira sto se ne razumem u lade ipak znam da su 2 I 2 uvek 4.Komsijin drugar(nas diler)dolazi sutra,uvek ide na utovar kamiona tamo kad kupuje vozila pa cu mozda dobiti sutra I neku sliku ako se setio.
Sve ste ovo valjda skapirali sta vam napisah a sad malo o ladi.Ovako kazu:
Lada je model 112 1.6i 16v.Boja silver metakik,godina proizvodnje 10ti mesec 2006te a u saobracaju(to je valjda prva registracija) od 2gog 2007me.Presla je 16.700km imala jednog vlasnika(firmu) I kazu da izgleda sjajno(bez ogrebotina I havarija).Od oprema ima dosta ali na ceduljici koju je komsija doneo pise ovako:servo volan,centralna brava,stakla na struju,stereo sa cetiri zvucnika,servo volan,maglenke u prednjem braniku,spojler na petim vratima,air-bag,euro kuka I dva seta tockova- letnji I zimski.Servisna knjiga postoji I sta bi u njoj trebalo da pise na ovoj kilometrazi ja ne znam,ali uglavnom kazu ovako.Da li je ovo sve ili ima jos nesto od opreme, stvarno nemam pojma.
Eto ,tako stvari stoje za danas,komsa I ja sabili po ladno,on ode kuci a ja vamo da vam napisem ovo.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
ja bi posle svega ovoga zaboravio na Samaru, realno...
neka ti kazu neku cifru, stavi na papir, preracunaj se i vidi kako stoje stvari i da li to mozes finansijski da pokrijes. ako napravis matematiku, zaboravi Samaru i zgrabi ovu priliku bez razmisljanja.
neka ti kazu neku cifru, stavi na papir, preracunaj se i vidi kako stoje stvari i da li to mozes finansijski da pokrijes. ako napravis matematiku, zaboravi Samaru i zgrabi ovu priliku bez razmisljanja.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
- altinjanin
pa covece to je novo,nije se ni razradila jos,ako mozes,skrpi se i uzimaj,nemoj propustiti,vredi svaki euro,zaista. rekao sam ti ja odmah da je ili 2005 ili mladje.
.....uh,veruj mi nije mi lako.Voli i moja guza mekano i lepo ali......
Moj komsija(prvi) je mnogo imucniji od mene.Surovo je reci da nikada tu gde jeste ne bi napravio svoj "dvorac"da mu ja nisam pomogao.Od mene(mog dede) je kupio plac.To je bilo pre 10tak godina.U to vreme je gradnja po Beogradu cvetala ali problemi oko vode i struje i jos nekih sitnica,ali jako bitnih(put/prilaz) su i tad bili ko i sad -neresivi.On ih je prebrodio zahvaljujuci mojoj dobroj volji.Od tad pa sve do danas mi imamo stvarno (nesmem da gresim dusu) EXTRA odnos,ali u par navrata u zivotu je pokusao da mi se revansira poput ovog njegovog prijatelja uvoznika.Ja to nisam dozvoljavao,zato sto sam ja to uradio iz ljudskosti a ne iz koristi.Ovim desavanjem sa ladom,ja bi prakticno bio namiren i mogu da je uzmem i nikad da je ne platim jel imam utisak da se tako nesto kuva sa njegove strane(mozda lupam-ne znam) ali veruj mi ,meni to ne prija.Moze to da izadje i na lose,nikad ne znas sta nosi dan a sta noc.Posvadjaju se dva brata rodjena a ne dvoje komsija.......pusti me tih varijanti.
Do god ne budm cuo cifru,auto me ne zanima.Ustupak nacina placanja -mogu da prihvatim ali za dzabe nikako.Videcemo,strava jeste sve kad gledas sa strane ali nije to bas tako lako.Majke mi.....
Moj komsija(prvi) je mnogo imucniji od mene.Surovo je reci da nikada tu gde jeste ne bi napravio svoj "dvorac"da mu ja nisam pomogao.Od mene(mog dede) je kupio plac.To je bilo pre 10tak godina.U to vreme je gradnja po Beogradu cvetala ali problemi oko vode i struje i jos nekih sitnica,ali jako bitnih(put/prilaz) su i tad bili ko i sad -neresivi.On ih je prebrodio zahvaljujuci mojoj dobroj volji.Od tad pa sve do danas mi imamo stvarno (nesmem da gresim dusu) EXTRA odnos,ali u par navrata u zivotu je pokusao da mi se revansira poput ovog njegovog prijatelja uvoznika.Ja to nisam dozvoljavao,zato sto sam ja to uradio iz ljudskosti a ne iz koristi.Ovim desavanjem sa ladom,ja bi prakticno bio namiren i mogu da je uzmem i nikad da je ne platim jel imam utisak da se tako nesto kuva sa njegove strane(mozda lupam-ne znam) ali veruj mi ,meni to ne prija.Moze to da izadje i na lose,nikad ne znas sta nosi dan a sta noc.Posvadjaju se dva brata rodjena a ne dvoje komsija.......pusti me tih varijanti.
Do god ne budm cuo cifru,auto me ne zanima.Ustupak nacina placanja -mogu da prihvatim ali za dzabe nikako.Videcemo,strava jeste sve kad gledas sa strane ali nije to bas tako lako.Majke mi.....
za 5 god presla samo 16.700km, pa jos firma....hm cudno
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- altinjanin
Dobro,sve to stoji,pitaj za cenu,pa se nadite i tebi da odgovara,i njemu,ako nece onda jbg,ili neka je uveze,ako nece pare ti reci dobro,lepo uveze kola,e onda mu das pare i zdravo,mora da uzme.
Kazu da je u bela pitanju neka privatna klinika.Cenim da s obzirom da se radi o inostranstvu i o ladi,verovatno im je sluzila da kadkad neko ode da zabode neku inekciju ili tako nesto.Slazem se i ja da je mala kilometraza ali 16hkm je nov auto-ne moz to da se sakrije.Dok ne vidimo,ne znamo......stefanm wrote:za 5 god presla samo 16.700km, pa jos firma....hm cudno
Samo da se vidim ja sa uvoznikom(kad dodje) i cujem iz prve ruke sve sto me zanima,pa cemo lako.....altinjanin wrote:Dobro,sve to stoji,pitaj za cenu,pa se nadite i tebi da odgovara,i njemu,ako nece onda jbg,ili neka je uveze,ako nece pare ti reci dobro,lepo uveze kola,e onda mu das pare i zdravo,mora da uzme.
- altinjanin
Sto se tice kilometraze siguran sam da je tacna,ipak je to inostranstvo,ali prvenstveno lada,cisto sumnjam da ce neko da vraca kilometar sam za 20 000 ili vise na ladi,to rade na audiju,bmw,mecki itd,pa ih uvoze da bi debelo zaradili,a sta moze na nasim ladama da zaradi,pa ne moze je za 10 000e prodati
Kad vec spomenu kiometrazu,posto sad imam dosta podataka oko auta malo sam vrteo spediterske firme ne bi li naucio nesto i oko tog dela-mislim na uvoz.
Svi do jednog kazu,da ukoliko se odlucim za saradnju sa njima,da ce kilometrazu korigovati sa 16.700 na 106.700
da ce to kostati par desetina eura i da to treba da prati servisna knjizica koju ce oni zavrsiti isto za par desetina eura.U kom vremenu ja zivim jeeeeee 
Tako spakovana prica bi dala rezultat da osnovica za carinjenje bude 1050e na koju bi isle sve te neke dazbine 33%.Njihove usluge variraju od 150e do 300e kako kod kog speditera.
Eto, to sam malo istrazivao dok cekam nove vesti........
Svi do jednog kazu,da ukoliko se odlucim za saradnju sa njima,da ce kilometrazu korigovati sa 16.700 na 106.700
Tako spakovana prica bi dala rezultat da osnovica za carinjenje bude 1050e na koju bi isle sve te neke dazbine 33%.Njihove usluge variraju od 150e do 300e kako kod kog speditera.
Eto, to sam malo istrazivao dok cekam nove vesti........
- altinjanin
samo polako,stpljen-spasen!
da dodam i ovo,ako budes uzeo,ako sve prodje u najboljem mogucem redu,lepo uzmi lajku,pa ugradi gas i nakrivi kapu. ima da se navozas njome k'o dete sa trotinetom 
....ne smem da vam kazem,ja se NAPALIO kao malo dete.......
Samo guglam i istrazujem.
Posto kosta plin za nju-to je onaj moderni ,jel tako?
Samo guglam i istrazujem.
Posto kosta plin za nju-to je onaj moderni ,jel tako?
- altinjanin
ja kad se vratim sa odmora ugradjujem,imas od 460e pa navise,ali mora sequent uredjaj.