P:Americki Univerzalni Krovni Nosac

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Post Reply
skora

P:Americki Univerzalni Krovni Nosac

Post by skora »

Krovni nosaci su novi. Namenski su montirani na vozila ''Zastave Kragujevac" prilikom izvoza u Ameriku. Nosac je univerzalan tj moze da se montira na vecinu vozila bez obzira na godiste, dimenzije i zakrivljenost krova.
Dobija se i originalno uputstvo za montiranje na srpskom i engleskom jeziku sa grafickim prikazom... kao i svi potrebni vijci, podloske, srafovi, matice, navrtke...

VAZNO:
2 sine krovnog nosaca se trajno fiksiraju kroz krov;
preostale 4 sine su montazno-demontazne i lako se postavljaju i klize tj pricvrscuju na 2 fiksirane sine.
Duzina 2 sine koje se fiksiraju kroz krov je 116 cm a duzina 4 sine koje se postavljaju izmedju fiksnih sina iznosi 98 cm.

Na montiran krovni nosac se mogu montirati sve vrste krovnih kofera za zimovanja, letovanja, izlete...
Univerzalni Krovni Nosaci su proizvedeni u SAD; drzava Micigen (Michigan), grad Jakson.

ZA VECE PORUDZBINE SVAKI 10ti IDE NA POKLON !!! (dakle kupite 9 - dobijete 10) ;)

Image

Image

Image

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: P:Americki Univerzalni Krovni Nosac

Post by bruyoni »

Pa sada da su za sve krivine krova (uzdužno) ne bih rekao.
Recimo ja se na 112 ne bih baš usudio da stavim. Jeste da svaku uzdužnu drže 4 šrafa ali bi onaj bliži šoferki uvek bio pod solidnim opterećenjem.

PS: Videh ih i lepo i kvalitetno su odrađene tako da ako imate ravniji krov, samo napred.

skora

Post by skora »

bruyoni wrote:Pa sada da su za sve krivine krova (uzdužno) ne bih rekao.
Napisao sam ovako ;)

Nosac je univerzalan tj moze da se montira na vecinu vozila bez obzira na godiste, dimenzije i zakrivljenost krova.
bruyoni wrote:Recimo ja se na 112 ne bih baš usudio da stavim. Jeste da svaku uzdužnu drže 4 šrafa ali bi onaj bliži šoferki uvek bio pod solidnim opterećenjem.
Mislis da postoji mogucnost da srafovi blize soferci imaju tendenciju odvrtanja zbog sile koju prouzrokuje zakosenost krova/sine?????
Pa kako ??? Na koju foru kad ima i sajbnu i maticu i aluminijumsku biksnu!!!

Image

Nema bojaznosti oko toga !!!!!PROVERENO NA 1000 ZAKRIVLJENIH KROVOVA koji su montirali ove nosace....Ta zakrivljenost krova prati ugao od par stepeni a to je smesno gledano kroz prizmu sile otpora.........recimo krov na Z10/Puntu ima vecu ili istu zakrivljenost kao 112ca.Evo pogledaj koliki je to ugao ....

Image

....evo kod 112ice koliki je ugao krova blize soferci

Image

Nema tu greske ;) ...... ipak je to neki tim inzinjera ,masinaca,osmislio i proracunao ,pa im dao naziv UNIVERZALNI (a ne tipski).......

P.S.

Video si da su na dzipu isti fazon kacenja samo gabaritno 5x veci.Pa jesi video koji je tamo ugao krova???
Minimum 45stepeni zakrivljenost !!!! ......pa kako oni smeju da naprave milionsku proizvodnju sa opterecenjem blize soferci???

Nema greske tu ......samo je u pitanju stvar ukusa ....inace tehnicki je sve TIP-TOP ;)
bruyoni wrote:PS: Videh ih i lepo i kvalitetno su odrađene
Odlican je kvalitet..... :prvi

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Koji džip, onaj tvoj čiroki? Zaista nisam video
Kod 112 krov pada i ka zadnjem staklu i ka šoferci i to prouzrokuje ne odvrtanje nego čupanje, bojim se da ne deformiše krov. Stavljao ja kod mene na krov i gledao i uopšte mi se nije dopalo koliko bi trebalo iskriviti šinu da legne na krov.

skora

Post by skora »

Setih se da imamo i ove slike ....

Image Image Image Image

travelman

Post by travelman »

Image

Post Reply