Plinski sistem i njegovi problemi

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Tesla
Automobil: razna

Re: Plinski sistem i njegovi problemi

Post by Tesla »

Ej aleko polako :!: , ko da je tvoj forum pa biras ko ce da bue a ko nece :mrgreen: . Hteo sam da cujem Vasa razmisljanja i nadam se da u tome nema nista lose :angel . A posto ste bili vredni u davanju raznih zakljucaka :prvi , evo pravog resavanja problema.

Dijagnostika je pokazala da je smesa benzina i plina bogata, pa sam pristupio odvajanju plinskog dela ( mesaca ). Kako bih na taj nacin proverio sagorevanje benzina i kakav cu procenat ugljen monoksida dobit.

Kad sam skinuo crevo koje povezuje klapnu gasa ( u kome je postavljen mesac plina ) i fiter vazduha video sam gresku. Iz plasticnog tela mesaca izasao je aluminijumski deo mesaca. Koji se okrenuo za 90 stepeni i pritvorio dotog cistog vazduha.

Kod strugara je obradjeno telo mesaca i vracen aluminijumski deo mesaca kako treba. Vracen mesac na svoje mesto u crevo kod klapne gasa. Sve pritegnuto kako treba ( kao bih izbegao prolaz fals vazduha ), izbisane greske i upaljen motor automobila.

Dobio sam najnormalniji rad motora na benzinu i posle zagrevanja motor je prebacen da radi na plinu. Uz pomoc analizatora doterao sa pravilno sagorevanje plina na leru i turazi od 3000 O/min.. Provozali vectru, vlasnik prezadovoljan postignutim rezultatima rada motora.

:hello

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

mogu da uticem na desavanja na forumu ;) ja sam i rekan da je smanjen protok ali bez auta mogu da lupam do sutra sta sve moze biti

Tesla
Automobil: razna

Post by Tesla »

Ma ti si car... :roll:

Post Reply