Lada Niva ispada iz 4 brzine
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
Lada Niva ispada iz 4 brzine
Lada je presla 103 000km,kupio je moj deda novu sa 4000km,do sad menjana lamela na oko 70 000km,posle toga promenjen ceo set kvacila na 98 000km,ja sam menjao i vratio sve kako sam i skinuo znaci svaki sraf sve je na svom mestu kako je i bilo pre skidanja i zamene seta kvacila.Od pre nedelju dana pocela je da ispada iz 4te brzine kad pustim gas,dok drzim gas auto lepo ide i cim pustim gas ispadne iz brzine,pritom nema nista cudno kad se ubacuje u 4tu,u sve brzine lepo upada.Generalno menjac mnogo skace nekako i trza kada pustim gas u svakoj brzini,ne znam da li tako kod svih lada ali meni se to desava.Jos nesto,mog dedu konstanto mrzi da menja brzine i muci je na niskim obrtajima,kad treba da presalta u trecu on i dalje vozi u 4toj a auto secka i trese se ceo,par puta sam ga uhvatio dok vozi da nekad krene i drugom jer ga mrzi da salta
.Danas kad sam hteo da proverim ulje u menjacu video sam da ona tri srafa sto drze polugu za menjanje brzina gore na menjacu nisu stegnuta i da je tu izbijalo ulje(nije ni cudo koje vibracije i naprezanja stvara kad nece da salta brzine) i slivalo se spolja po celom menjacu,kada sam odsrafio ta tri srafa falilo je ulja jedva da se videlo ulje odozgo,sipao sam ceo litar,zasrafio sve to lepo,i probao auto.Opet ista prica,opet ispada iz 4te, nije do ulja. Ako je neko imao ovakav problem molim za malu pomoc sta da radim.Nov sam na forumu ne snalazim se bas najbolje,tako da ako sam nesto pogresio ne zamerite. Lada se vozi na plinu od pocetka i ima menjac sa 5 brzina i rikverc naravno,da napomenem to! Hvala unapred pozdrav
Re: Lada Niva ispada iz 4 brzine
rekoh ti i temi sa nivom, nema potrebe da pises po svim rubrikama....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "