Elektrcni podizaci stakla-kako ih srediti

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

finaldesign

Post by finaldesign »

altinjanin wrote:Malo da se vratim na temu famoznih podizca,elem prednji desni poceo cudno da se cuje,jako cudan zvuk,nije me mrzelo,rasturim sve kad ona casica gde je magnet puna puncata vode!Obrisao sam,ocistio,podmazao,sad je ok,ima li neko ideju kako da sprecim ulazak vode,posto gledam vremensku prognozu pa izgleda da ce bas,bas biti i kise i vode...
e to im je glavni problem... u biti zato i crkavaju - od vode. premda ja sam svoje dobro podmazao tovatnom mašću i od onda nema problema, vec preko 2 godine... a lajka mi je iz 2001 :)

također ono što često radim je da otvorim i zatvorim tu i tamo - sva četiri prozora.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Da,da otvaram i ja,non stop,i takodje sam ih dobro nalio mascu,ali...mozda kad bi neki najlon stavili,i zastitili,ne znam,tema za razmisljanje..inace sam se izvestio,cas posla skinem i jos brze vratim motor,vezba cini svoje :)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Pera

Post by Pera »

Stavis najlon i onda ti upetlja motor isti,i onda kupujes novi motor u najgorem slucaju :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Stavili su fabricki neku crnu foliju,ili sta li je vec pojma nemam,ali to je toliko los materijal,da je em istrulilo,em se sve iskrivilo,zguzvalo,ma sacuvaj boze,pa sam mislio jedan najlon da lepo izmerim i da ga montiram ispod stakla da lepo prekrije motor,posto sva voda se niz staklo sliva i kaplje pravo na motor,tako bi onda kapalo i klizi niz najlon.Mislim da ne moze da upetlja posto je motor zakacen na plasticni kolotur sa sajlom,ima samo jedna osovina koja ulazi u taj kolotur... :?

Pera

Post by Pera »

Znam sve kako to izgleda,na jednoj 110 od koje sam uzimao motor podizaca se upravo ta crna folija umotala u motor,a i njena funkcija nije da stiti motor od vode.
Mislim da bi samo mogao da izazoves potencijalnu stetu.
Moja teorija je da voda-vlaga prolazi na spojevima gde su oni papirni zaptivaci,mislim da kada bi se tu naneo neki silikon ili slicno zaptivno sredstvo,da voda vise ne bi ulazila.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ima li još neko zainteresovan za uređaj koji omogućava automatsko spuštanje i podizanje stakala, znate ono kao u nekim drugim kolima gde kad jednom pritisnete prekidac prozor se sam spusti do kraja, naravno ponovnim pritiskom se prozor zaustavlja, isti princip se može primeniti i za podizanje.

Kontaktirao sam čoveka koji pravi ovaj uređaj http://www.filefactory.com/file/af2f0ef ... nje_SR_pdf
i pravi ih za Dacie i on kaže da ne postoji razlog što ne bi radilo i u Ladi s tim da sam mu za svaki slučaj poslao sheme elektronike, a i ponudio se da ako zatreba da oteram auto do njega pošto je u blizini NS. Takođe je rekao da bi na količine veće od dva komada mogli da se dogovorimo za cenu koja sada iznosi 25€.

Aksentije

Post by Aksentije »

25e po prozoru?

bruyoni

Post by bruyoni »

da... jbg malo skupo ne znam kolko bi spustio ako bi više ljudi uzelo.
Pazi sigurno to može jeftinije ali ja to ne znam da radim pa mi zato i deljuje povoljno, u mehaniku se razumem i shvatam je ali elektroniku jok

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ma i ja sam zainteresovan za dva komada ali prvo neka kaze cenu, mislim neka tacno kaze sta znaci veca kolicina, minimum koliko, i manja cena za koju kolicinu koja cena???
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni

Post by bruyoni »

Ako si ozbiljan ja mogu da kažem čoveku pa da mi on ondkaže cenu. Pitaću ga pa šta on kaže, ne sumnjam da što se više porući niža će da bude cena.

altinjanin

Re: Elektrcni podizaci stakla-kako ih srediti

Post by altinjanin »

Da vratim temu,ko bude kupovao nov motor podizaca stakla,obavezno neka ga otvori,i lepo podmaze tovatnom mascu,slobodno lepo staviti na onaj plasticni zupcanik i onu osovinu koja ga pokrece,jer ima jako malo masti da posle par meseci,da ne kazem dana pocne da struze itd,moj prijatelj uzeo nov i poceo da struze,otvorili zajedno,kad imamo sta da vidimo,na vrh nokta stavljeno masti,tako da obavezno ako zelite da traje podmazati i stvar resena.

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

jel neko ugradjivao rucice obicne? i kako to izgleda? jel ima neko slike? i sta da kupim,kako da trazim? sta mi sve treba za vrata koja imaju elektro podizac da prebacim na rucni....i dali ce rucni da bude lagan na rucicu kao na daciu i ostala kola,ili tezak kao i na stare lade???

altinjanin

Post by altinjanin »

Moras kupiti ceo mehanizam/ZA MEHANICKO/otvaranje prozora,znaci skida se postojeci koji je predvidjen kao elektro-podizac,i stavlja se mehanicki,cena je oko 20e,mora se i tapacirung busiti da bi legla rucica za otvaranje.

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

moze slika kako kod tebe izgleda? i na koliko si vrata to stavio? jel lagano na rucicu kad se spusta i dize staklo?

altinjanin

Post by altinjanin »

Nisam je to stavio kod sebe,trebalo je,medjutim nisam,ali razmisljam na zadnje da stavim..probao sam kod prijatelja,spusta je ok,a i dize :) :) ,isto pravilo vazi,da je sve dobro podmazano.

Post Reply