Farbanje čeličnih felni

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Farbanje čeličnih felni

Post by Samar-Guja »

ma uzmi kvarcnu pec ako imash cim ofarbash felnu namesti je odozgo na felnu i gotova je za tili cas ! Pricam ovo iz iskustva ! :D
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Hvala probaću :)
Mada jutros sam ih pipkao i čini mi se da počinje da su suši... red je bio nakon dva dana.

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

ma stavi je u rernu na 2 sata...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

bobans
Automobil: lada samara

Post by bobans »

stefanm wrote:ma stavi je u rernu na 2 sata...
na 200 stepeni kao prasetinu i biće reš za manje od 2h :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Ne budi blesav, 200 stepeni... pa da mi se krene ljuštiti farba.
U rerni se peče na nekih između 50-100 stepeni i to ide u hladnu rernu da krene da se sve zagreva manje-više ravnomerno.
Inače, osušila se farba. Mislio sam danas da ih pečem ali nema potrebe, juče naveče odem da ih pipnem i one suve. Još dva dana i montiram.
Pet slojeva farbe (ona dva sprejom brojim kao jedan), sad i da istrunu držaće ih farba na okupu :D

bobans
Automobil: lada samara

Post by bobans »

Misliš i ako napukne felna držaće je farba

sos

Post by sos »

evo da se i ja osvrnem na temu...

ja sam felge ostavio par dana u limunskoj kiselini...zatim bih ih izvadio i ukoliko je limunska kiselina pojela svu koroziju,jos jednom sa glatkim smirglom osmirglao...tada ne red stupa desol koji skida svu nepozeljnu boju

nakon toga temeljna i gore na nju boja srebrna za felge...vidjet cemo kako ce se pokazati

bruyoni

Post by bruyoni »

Trebalo bi biti bolje da si prvo skinuo farbu (skid bojom, desolom... kako ko zove), potom prešao žičanom četkom i tek onda bacio u kiselinu.
Ovako ako slučajno negde ispod farbe ima rđa kiselina ne može da dođe do nje.
Ja sam ove braon, sad su crne :D, dobro odradio žičanom, namazao antirostom (fosforna kiselina) dva puta, sačekao da izreaguje, prebrisao krpom i komplet je namazao u dva sloja osnovne. Potom još dva sloja emajla ili, ako neko baš hoće, auto lak.

Delic9

Post by Delic9 »

Ајд овде да поставим питање.. Наиме решио сам да префарбам бицикл, па јел може неко да ми препоручи шта је најбоље за скидање старе боје? Значи ако има нека хемија, да је то могуће извести у кућној радиности? :)
СРБИЈА
Конвертор

djape1977

Post by djape1977 »

skidboja, skidol, ima nekoliko proizvoda slicnog imena i slicnog sastava. rade bez greske.
j***** auto bez kardana

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

Body 600 ako ne nađeš ove
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Boki78

Post by Boki78 »

Delic9 wrote:Ајд овде да поставим питање.. Наиме решио сам да префарбам бицикл, па јел може неко да ми препоручи шта је најбоље за скидање старе боје? Значи ако има нека хемија, да је то могуће извести у кућној радиности? :)
Stavi na papir cene sredstva za skidanje boje, i materijala za dalje farbanje. Ukoliko se to priblizi ceni od 20e, a da pri tome zelis samo osveziti izgled bicikla, tj ne nameravas raditi neki poseban dizajn, onda ti se cela prica i ne isplati toliko.Za 20e mozes odradtiti peskiranje i plastifikaciju, a da pri tome potrosis onoliko vremena koliko ti treba da ram odneses do firme koja se time bavi.

bruyoni

Post by bruyoni »

Ko što Boki reče batali hemiju za bajs. Suviše je oblo pa ćeš se opet gnjaviti da skineš. Izvodljivo je ali ubija, nas trojica smo smo dva dana radili jedna za rastavljanje i čišćenje drugi za bojenje.
Peskiranje je najbolje dok za plastifikaciju već treba malo paziti jer treba zaštiti šolje i puteve za sajle da im se ne smanji prečnik pa da bužir i sajla ne mogu da prođu.

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote: Peskiranje je najbolje dok za plastifikaciju već treba malo paziti jer treba zaštiti šolje i puteve za sajle da im se ne smanji prečnik pa da bužir i sajla ne mogu da prođu.
Veoma istinito, i ako se Delic9 odluci na za plastifikaciju ovo je vazan i dobar savet.Naime upadanje plastike u navoj patrone pogona unosi komplikcije.To se mora ocistiti, a prirucna sredstva bilo hemijska bilo mehanicka ne rade posao.Onda se treba traziti servis koji ima odgovarajuci alat. E sad kako taj alat kosta nekih 150e+ takvih servisa nema mnogo :D

bruyoni

Post by bruyoni »

Pa kod starijih bicikala se izvade šolje, kod novih sistema se vadi cela patrona pa je dovoljno samo skinuti kurble, izvaditi patronu i zaštiti navoje. Takođe isti sistem je i za glavu kormana.

Post Reply