Farbanje, Gitovanje...

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Farbanje, Gitovanje...

Post by Alexa »

Jeste dejo samo sto je sam purol jeftin,vec sa kredama investicija se povecava,pogotovu ako bi kupio vise vrsti kreda da izvuce sjaj "kao hrom"

skora

Post by skora »

....ja sam od drugara dobio preporuku za ove ljude http://www.poliranje.rs/proizvodi.html ,a kao sto vidite,oni u svom asortimanu nude razlicite setove,pa izmedju ostalog i te krede....

Imam ideju ove zime da se pozabavim felnama i samarinim poklopcem ventila,tako da se sve kanim da ih pozovem i narucim taj neki set koji mi oni preporuce.Nikada do sada nisam to koristio za tako neke radove...

Purol pastu sam do sada vise puta upotrebljavao,ali to je bilo totalno amatersko rucno poliranje nekih malih detalja ,tako da se efekat postizao lako.......ali verovatno je ovako neki set daleko bolji ako pricamo o felnama i tako nekim delovima koji su vise izlozeni spoljnom uticaju

Alexa

Post by Alexa »

Da,ali isto tako moras i da ulozis dosta vise.
Ne zaboravi da bi za svaku kredu trebao da imas poseban filc-a ne da na jedan filc radis sa tri krede.Kada pricamo o malo "profesionalnijim" radovima.

Sto se linka tice,ja sam ih kontaktirao pre i imaju bas krede (paste) za aluminijum.Ali mi je nekako ovaj oglas vise zapao za oko:
http://www.kupindo.com/Brusni-materijal ... iranje-SET

Alexa

Post by Alexa »

Pogledaj ovo,to ti je jedan od setova za poliranje-samo u hrvatskoj
https://www.youtube.com/watch?v=bmHoYLqCfGA

skora

Post by skora »

Alexa ,aj napisi mi postupak za felne od pocetka do kraja.... :angel

Alexa

Post by Alexa »

-Ako imas farbu na felnama prvo moras da je ukonis hemijski ili mehanicki (smirglom)
-Zatim smirglas prvo smirglom ~400,naravno da bi felna bila ispolirana nigde ne sme da ima pukotinu i slicno
-onda uzimas P600
-Pa predjes na p1000 i to bi otprilike bilo dovoljno sto se pripreme tice
-Onda prelazis na postupak sa pastama i ako koristis one sto sam ti poslao sa kupinda,stavis filc i trljas kredom o filc dok se on malo ne zalepi na filc
-Kreces sa tom prvom kredom tj pastom za predpoliranje i nikako ne smes preko 3000RPM (obrtaja) zato stoonda krece da se zagreva i da pali,a to ne valja za poliranje
-Onda poliras sa pastom za poliranje i koristis novi filc,jer na predhodnom imas krupniji sastav i moze se desiti da ne ispolira lepo
-Nakon toga prelazis na visok sjaj,takodje sa novim filcem.E kod tog za visok sjaj bas moras da se potrudis:
Pre svega mora dugo zavrsni deo da se vrti,isto tako ne mozes na jednom mestu da drzis 2 minuta,a na drugom 2 sekunde,dakle mora da bude kolko tolko uravnotezeno.

Po mom nekom iskustvu,bolje ces ispolirati tako sto nabodes auto u 2 i podignes ga na dizalicu,dok se felna vrti ti takodje poliras sa busilicom i mnogo ravnomernije se radi nego kada ti je felna fiksna.

I cisto da znas,ne moze na brzaka nikako,ja sam sirenu polirao 2 sata,a 6-7x je manja od felne.

Ima ljudi koji su bas profi,oni uspevaju da izvucu i do ove mere:
Image

Alexa

Post by Alexa »

A ti bi u najmanju ruku sa postupkom koji sam ti napisao trebao da dobijes ovako nesto
Image

skora

Post by skora »

Ok ,a kazi mi ovo......aluminijum je eloksiran.....postupkom kao sto si objasnio ,tako ispolirana felna kad vidi kisu,vlagu itd....opet gubi na sjaju.Jel mislis da je pametno bezbojnim prajmerom odraditi na kraju jednu ruku i preko toga bezbojni lak???

Alexa

Post by Alexa »

Ako ne racunas ovu So sto bacaju na put ja mislim da moze da izdrzi oko 2 meseca,vec posle krece da matira.Decko kod moje skole ima ispoliran rub koji nije zasticivan nikakvim lakovima i tek posle 4 meseci je poceo da gubi na sjaju,doduse bilo je leto.

Ne bih znao da ti kazem,ono sto sam ja probao da presvucem slojem laka i cini mi se kao da izgubi onaj cist sjaj,bude sjajna i tad,ali kao da to nije to....Mozes da pokusas i da eksperimentises malo,ja stvarno ne bi mogao tacno da ti kazem.

Alexa

Post by Alexa »

I zaboravio sam da ti kazem,2 meseca od kako sam sirenu ispolirao,jes da stoji ispod haube ali sjaj mrdnuo nije.

skora

Post by skora »

Ok ....fala vi :prvi

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kad sve tako pripremite, onda hromiranje polirane povrsine i mirni vo vjeki vjekov.... ;) to mogu i oni da vam odrade, postupak poliranja je neophodan pre nanosenja hroma ili nikla ali ovako je mnogo jeftinije... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Alexa

Post by Alexa »

Ja sam jurio hromiranje i nisam nasao :D

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

bilo nekada za sitne pare u des-u a onda su sve dobri ljudi iz vrha upropastili sada ne znam da li rade ali vredi pogledati...
http://www.desbeograd.com/sr/page/galvanizacija
a radili su vrhunski...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Alexa

Post by Alexa »

Ja mislim da jos uvek hromiraju.Ja kad sam ih zvao rekli su mi da dodjem do njih i da im objasnim sta sve treba pa ce mi reci cenu.
Inace to je bilo pre skoro 2 godine kad sam zvao.

Post Reply