Plinski sistem i njegovi problemi

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Tesla
Automobil: razna

Re: Plinski sistem i njegovi problemi

Post by Tesla »

Dare, bez ljutnje udaljavamo se od teme, pa Vas drugarski molim da se na nju vratimo i da sam forum dignemo na visi tehnicki nivo.

Ako nemate nista protiv, samo da dodam u kratkim crtama ( A ova teorija koju kopiraš po svim auto forumima ), to su moje teme. Kopiram samo teoretski deo koji sam ja licno pisao ( sto bi rekli, moje ruku delo ), ali da se mi vratimo na probleme plinskih sistema.

djape1977

Post by djape1977 »

Dare wrote:Pazi, pitao sam iz čiste radoznalosti, a ispada kao da sam pitao kako radi svemirski brod. Mnogo je bezvezno u današnje vreme skrivati neko znanje i ne podeliti s drugim, osim ako si ti autor. Pošto ne verujem da si ti izumeo multipoint i ostalo, ja ću svoju radoznalost sigurno udovoljiti i bez tebe.
A ova teorija koju kopiraš po svim auto forumima ( <<<klik )malo koga zanima. Ako si stvarno raspoložen da nekome pomogneš, onda bi trebalo da odgovoriš na konkretna pitanja konkretnim odgovorom.

Meni nikad nije bilo teško da dam savet oko Nive ako znam rešenje, a često znam ;) . Ko zna, možda profesionalna deformacija, zavisnost od svakodnevnog transfera znanja... :)

Pozdrav!
auuuu, pa ovo je opasniji manijak nego sto deluje na prvi pogled...
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ako nas strucnjak za ubrizgavanje ne objasni Dare zasto ne moze tako kako si naveo, ja cu ;) a ujedno i da objasnim zasto NE valja da iskljucujete pumpu za benzin iskljucivanje benzina se vrsi iskljucivo emulacijom benzinskih brizgaca...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Tesla

Post by Tesla »

Drago mi je kad ima dosta clanova na forumu koji znaju odredjene stvari u mehanici. Nemam nista protiv da procitamo postove drugih clanova, koji imaju tehnicku tezinu.....

Tesla

Post by Tesla »

Dare evo odgovora na tvoje pitanje:

Kod MPI i SPI sistema ubrizgavanja goriva, kad se da kontakt i na instrumentalnoj tabli upali odredjena signalizacija. Racunar u automobilu iz pasivnog stanja prelazi u aktivno stanje. U svojoj mapi podataka ima prvi zadatak, a to je da ukljuci relej el. pumpe.

Pogresno je shvatanje da, kad se dobije odgovarajuci pritisak goriva u sistemu. El. pumpa sama staje zbog pritiska. Racunar iz svoje mape daje vremensi ( obicno to bude 3 - 4 sec. ) napon releju koji ukljucuje el. pumu. Kad motor proradi, racunar dobija odredjene povratne signale, u vidu el. napona od odredjenih senzora ( senzor obrtaja motora sa radilice ili brgaste, hallo davaca ). Tada racunar daje stalan napon releju el. pumpe, relej je tada stalno aktivan, a el pumpa stalno radi bez prestanka.

U slucaju da izostanu povratni signali pomenutih senzora, racunar ce prekinuti rad releja el. pumpe, a el. pumpa ce stati sa radom. Ovo je objasnjenje za rad sistema na benzinu, kad prebacite rad motora na plin, racunar isto reaguje pa el. pumpa konstantno radi. Zato smatram da se sa odgovarajucim relejima moze prekinuti red releja el. pumpe. I rad el. ventila - dizne ili injectora.

Sto se tice navedenog kopiranja, ja sam autor tog pisanja. Neznam cemu toliko niskih i glupih smicalica, pa ovde smo svi dobrovoljno ljudi. Ako neko zeli da odgovori na postavljeno pitanje, pustite ga da odgovori ako hoce. A ako nece ili u odredjenom momentu nemoze. Nemate razloga da ga na neki nacin vredjate i ponizavate, jer na taj nacin dokazujete ostalim clanovima. Kakvi ste zapravo vi i vama slicni!!!!

:hello

djape1977

Post by djape1977 »

Tesla wrote:...( senzor obrtaja motora sa radilice ili brgaste, hallo davaca ....
za polu pismene, neobrazovane itd, kaže se Holov davač. ime čoveka je Edwin Herbert Hall, u srpskoj transkripciji Edvin Hol. davač je napravljen tako da koristi Holov efekat, pojavu koju je prvi uočio, opisao i objasnio Hol još početkom 20tog veka
j***** auto bez kardana

Tesla

Post by Tesla »

Al mi nadje zamerku :roll: sto propusti to slovo " v ". Ta bas se zdravo jako jedim, :mrgreen: moracu jednu domacu kajsovacu da popijem. Kako bih se smirio. :lol:

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Tesla wrote: kajsovacu
:lol:

travelman

Post by travelman »

Pratio sam čoEka na par foruma, uvek je bio pristojan i kulturan i sa nikim nije ulazio u diskusiju, samoreklamirao se i nudio svoje usluge javno ...

Meni licno ne smeta, meni su ovde dosadniji Skora zvani konzerva i Aleko koji jedva ceka da mu se ptica pokaki na tenak pa da odma okaci sliku i to podeli sa nama ...

djape1977

Post by djape1977 »

u ovom slucaju smetaju mi nepismeni i neobrazovani koji holov senzor zovu halo senzor, silen blokove zovu selen, samo cekam da predje na kalimator, alumanijum, alo felne....
j***** auto bez kardana

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Samo Samara Srbina Spasava

Boki78

Post by Boki78 »

djape1977 wrote:u ovom slucaju smetaju mi nepismeni i neobrazovani koji holov senzor zovu halo senzor, silen blokove zovu selen, samo cekam da predje na kalimator, alumanijum, alo felne....
a jel ti smeta ovo?
djape1977 wrote: !!!!voditi racuna!!!!!!

licno mi se desilo da se na -18*c pri oko 100km/h smrzla tecnost u hladnjaku(naravno pukao je) par dana pre toga merio sam koncentraciju antifriza i pokazivalo je oko -23*c. kako: pa na -18 pri 100km/h realna temp. vazduha na hladnjaku je oko -40 (wind chill factor) prema tome moja preporuka je 50% antifriz
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=20 ... ill#p18293

pazi ima jos "!!!!voditi racuna!!!!!!" ozbiljna ekspertiza fizike 6og osnovne u postu

da se kladim da ti se supa u tanjiru zaledi nakon sto je dobro produvas :mrgreen:

A za ljubitelje opismenjavanja

http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_chill
The effect of wind chill is to increase the rate of heat loss and reduce any warmer objects to the ambient temperature more quickly. It cannot, however, reduce the temperature of these objects below the ambient temperature, no matter how great the wind velocity.

djape1977

Post by djape1977 »

odj*** boki, pre dve godine nisi znao vola u dupe da pogodis, a sad si ti postao majstor koji prodaje pamet po forumu...
da ne pricam da si se prisljamcio mojoj musteriji, pa sad i njenu garazu koristis...
j***** auto bez kardana

Boki78

Post by Boki78 »

djape1977 wrote:odj*** boki, pre dve godine nisi znao vola u dupe da pogodis
I pre dve, a zapravo skoro 4 godine sam fiziku znao solidno bolje od tebe, sasvim dovoljno da ni u snu onakvu glupost ni ne sanjam kamoli napisem.
djape1977 wrote:a sad si ti postao majstor koji prodaje pamet po forumu...
Ne prodajem pamet po forumu nego sa vremena na vreme izreagujem na pro*eravanja, pri tome me zivo zabole ko je taj koji *ere
djape1977 wrote:da ne pricam da si se prisljamcio mojoj musteriji, pa sad i njenu garazu koristis...
Pricaj slobodno, zapravo bi mi bilo zadovoljstvo da mi malo pojasnis nacin na koji sam se to prisljamcio :)

skora

Post by skora »

djape1977 wrote:odj*** boki, pre dve godine nisi znao vola u dupe da pogodis, a sad si ti postao majstor koji prodaje pamet po forumu...
Image....e ako si mu rekao :!: .....imas pice od mene kad se vidimo za ovo ;)
djape1977 wrote:da ne pricam da si se prisljamcio mojoj musteriji, pa sad i njenu garazu koristis...
:mrgreen:

Post Reply