Kugle prednjeg trapa

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

djape1977

Re: Kugle prednjeg trapa

Post by djape1977 »

jbg, ja moja kola vozim.
da mi stoje u garazi kao tvoja ni meni ne bi nikad nista crklo
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nema veze, ne kazem ja za sebe posto ne vozim mnogo, ali odrzavam druga kola koja se voze mnogo vise i nema takvih problema, kod drugara npr. na 60000km su jos svi delovi trapa fabricki FAD.

Pera

Post by Pera »

Imam i ja malo iskustva sa Fadom,pa cu ga preneti,na staroj Samari kugle su izdrzale oko 30 000 km,zamenjene isto Fadom,koji polako pocinje ponovo da lupa.
Krajevi spone-originalni ruski zamenjeni Fadom-na jednom je posle 5000 km pukla zastitna gumica,a video sam na jos Samara isti slucaj sa Fad-ovim krajem spone,tako da ako neko kaze da je to dobro,grdno se vara.
Kod 2101-2107 je dobra stvar sto mogu da se koriste italijanski delovi trapa,sa Samarom je vec muka,prilicno je slab izbor,a kada sam hteo da menjam kugle drugi put trazio sam nesto bolje tipa Delfi i tome slicno,ali mrka kapa,pa je na kraju morao Fad ponovo.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Da se i ja ukljucim u temu. Prosle godine sam menjao kugle na Samari i kupio samo OCAP u Gazela komercu. To je bilo najkvalitetnije sto sam mogao da nadjem u Beogradu.
Sto se tice FAD-a, nemam bas najbolja iskustva. Pre pet-sest godina FAD kugla je otisla nakon par hiljada km. Pre tri godine sam takodje ugradio istu kuglu ali je ovaj put izdrzala oko 20.000 km.
Sa krajevima spona od FAD-a sam imao vise srece nego sa istoimenim kuglama, trajale su mi oko 30.000 km.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

:D E pa jbg sad ...kuda je sve moja Riva prosla...koliko, kako je i kuda vozena......pa po seoskom putu skoro ne dodiruje tockovima zemlju koliko skace i cima ,terao je milion puta 70/80kmh sitan kamen toliko da ne moze tocak i amortizer da ga progutaju nego trese i vibrira..i izmedju ostalog i sa takvim nacinom voznje 100000 sam vozio fadove kugle i prodao je sa istim ni jedna nije ni malo lupkala......Ili sam ja pogodio extra turu kugli ili ponegde uvaljuju falsoke-nesto jeste.... Velika je razlika...moje iskustvo sa Fadom je upravo ovako...A da napomenem kod mene je ta ista Riva presla oko 150000,kupljena je sa upravo zamenjenim kompletnim upravljackim sponama(FAD-ovim)....Ja sam je prodao i nisam oko toga nista pipnuo.....

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

sta se skida da se zamene kugle? :D jel se skida i i disk i to ili samo nmotas volan pa odsrafis ona 3 srafa i onaj malo vec mislim da je 24 ili 22 kljuc ? :D

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

ne skida se disk, prvo se odvije taj veci sraf (ako se nevaram kljuc 22), zatim izbijes iz glavcine i posle toga ta tri srafa, sklapanje obrnutim redom.. :twisted:
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

svabazr

Post by svabazr »

danas cu da probam pa cu posle samo na optiku da idem...a krajve spona to samo odvijem izavijem drugi i stavim maticu?

stefanm

Post by stefanm »

kad se menjaju samo kugle tj jabucice (ako sam te dobro razumeo), krajevi spona se ne diraju...

svabazr

Post by svabazr »

ma menjam kugle i spone tj krajeve spona :D kugle sam uspeo da promenim sve 4 :D bilo je dosta zezancije xD odma sam promenio i kociono crevo bilo naprslo.

stefanm

Post by stefanm »

[quote="svabazr"]ma menjam kugle i spone tj krajeve spona :D kugle sam uspeo da promenim sve 4 :D bilo je dosta zezancije xD odma sam promenio i kociono crevo bilo naprslo.[/quote
:prvi

svabazr

Post by svabazr »

zamenio sam sve kugle i krajeve spona ali otisi mi nosac spona to cu sutra onaj aluminijumski sto je sasiju zasrafljen...i tako :D da sad nisam bio pod kolima ne bi znao da i to postoji kod specialke ja mislio samo kod rive xd

stefanm

Post by stefanm »

novi nosaci su lezajevima... nemoj da ti uvale neki od pre 10 god sa plasticnim caurama

svabazr

Post by svabazr »

ma imam tih gluposti koliko oces :D naso sam 3 dobra ne polomljena 2 imaju lezajeve a 1 ima neke caure nisu plasticni xD

stefanm

Post by stefanm »

svabazr wrote:ma imam tih gluposti koliko oces :D naso sam 3 dobra ne polomljena 2 imaju lezajeve a 1 ima neke caure nisu plasticni xD
3 dobra, "ne polomljena"... :D , kompletiraces jedan?????? :P
he he he salim se, jos reglazu da odradis... ima da "spava" lajka :xixi :angel

Post Reply