Kugle prednjeg trapa
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
Re: Kugle prednjeg trapa
jbg, ja moja kola vozim.
da mi stoje u garazi kao tvoja ni meni ne bi nikad nista crklo
da mi stoje u garazi kao tvoja ni meni ne bi nikad nista crklo
j***** auto bez kardana
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Nema veze, ne kazem ja za sebe posto ne vozim mnogo, ali odrzavam druga kola koja se voze mnogo vise i nema takvih problema, kod drugara npr. na 60000km su jos svi delovi trapa fabricki FAD.
Imam i ja malo iskustva sa Fadom,pa cu ga preneti,na staroj Samari kugle su izdrzale oko 30 000 km,zamenjene isto Fadom,koji polako pocinje ponovo da lupa.
Krajevi spone-originalni ruski zamenjeni Fadom-na jednom je posle 5000 km pukla zastitna gumica,a video sam na jos Samara isti slucaj sa Fad-ovim krajem spone,tako da ako neko kaze da je to dobro,grdno se vara.
Kod 2101-2107 je dobra stvar sto mogu da se koriste italijanski delovi trapa,sa Samarom je vec muka,prilicno je slab izbor,a kada sam hteo da menjam kugle drugi put trazio sam nesto bolje tipa Delfi i tome slicno,ali mrka kapa,pa je na kraju morao Fad ponovo.
Krajevi spone-originalni ruski zamenjeni Fadom-na jednom je posle 5000 km pukla zastitna gumica,a video sam na jos Samara isti slucaj sa Fad-ovim krajem spone,tako da ako neko kaze da je to dobro,grdno se vara.
Kod 2101-2107 je dobra stvar sto mogu da se koriste italijanski delovi trapa,sa Samarom je vec muka,prilicno je slab izbor,a kada sam hteo da menjam kugle drugi put trazio sam nesto bolje tipa Delfi i tome slicno,ali mrka kapa,pa je na kraju morao Fad ponovo.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Da se i ja ukljucim u temu. Prosle godine sam menjao kugle na Samari i kupio samo OCAP u Gazela komercu. To je bilo najkvalitetnije sto sam mogao da nadjem u Beogradu.
Sto se tice FAD-a, nemam bas najbolja iskustva. Pre pet-sest godina FAD kugla je otisla nakon par hiljada km. Pre tri godine sam takodje ugradio istu kuglu ali je ovaj put izdrzala oko 20.000 km.
Sa krajevima spona od FAD-a sam imao vise srece nego sa istoimenim kuglama, trajale su mi oko 30.000 km.
Sto se tice FAD-a, nemam bas najbolja iskustva. Pre pet-sest godina FAD kugla je otisla nakon par hiljada km. Pre tri godine sam takodje ugradio istu kuglu ali je ovaj put izdrzala oko 20.000 km.
Sa krajevima spona od FAD-a sam imao vise srece nego sa istoimenim kuglama, trajale su mi oko 30.000 km.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
sta se skida da se zamene kugle?
jel se skida i i disk i to ili samo nmotas volan pa odsrafis ona 3 srafa i onaj malo vec mislim da je 24 ili 22 kljuc ? 
ne skida se disk, prvo se odvije taj veci sraf (ako se nevaram kljuc 22), zatim izbijes iz glavcine i posle toga ta tri srafa, sklapanje obrnutim redom.. 

budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
danas cu da probam pa cu posle samo na optiku da idem...a krajve spona to samo odvijem izavijem drugi i stavim maticu?
kad se menjaju samo kugle tj jabucice (ako sam te dobro razumeo), krajevi spona se ne diraju...
ma menjam kugle i spone tj krajeve spona
kugle sam uspeo da promenim sve 4
bilo je dosta zezancije xD odma sam promenio i kociono crevo bilo naprslo.
[quote="svabazr"]ma menjam kugle i spone tj krajeve spona
kugle sam uspeo da promenim sve 4
bilo je dosta zezancije xD odma sam promenio i kociono crevo bilo naprslo.[/quote

zamenio sam sve kugle i krajeve spona ali otisi mi nosac spona to cu sutra onaj aluminijumski sto je sasiju zasrafljen...i tako
da sad nisam bio pod kolima ne bi znao da i to postoji kod specialke ja mislio samo kod rive xd
novi nosaci su lezajevima... nemoj da ti uvale neki od pre 10 god sa plasticnim caurama
ma imam tih gluposti koliko oces
naso sam 3 dobra ne polomljena 2 imaju lezajeve a 1 ima neke caure nisu plasticni xD
3 dobra, "ne polomljena"...svabazr wrote:ma imam tih gluposti koliko ocesnaso sam 3 dobra ne polomljena 2 imaju lezajeve a 1 ima neke caure nisu plasticni xD
he he he salim se, jos reglazu da odradis... ima da "spava" lajka