Kako ovi stariji clanovi sve fore znajujeronimo wrote:bilo nekada za sitne pare u des-u
Farbanje, Gitovanje...
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
Re: Farbanje, Gitovanje...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
pitacu moje na poslu da li oni znaju gde jos ima, desi se neka usluga da posel ode na cinkovanje al ne znam gde
sta da se radi, kad se nakupilo vremena....skora wrote:Kako ovi stariji clanovi sve fore znajujeronimo wrote:bilo nekada za sitne pare u des-u
aleko, cinkovanje jeste zastita ali nije ni priblizno estetski efektno kao hromiranje(vecita zastita) ili niklovanje (delimicno vecita zastita, ali ubedljivo najatraktivnije)
koristi se uglavnom za limove i srafove(i ponesto sto je posle farba kao dodatni vid zastite). sve od mehanickih komponenti koje su izlozene agresivnoj sredini ide u ovu drugu obradu...koja je dosta kompleksnija ...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Imaš cinkaru u Inđiji, makar moji tamo šalju kada treba zaštiti nešto od crnog materijala poput platformi i ogradaaleko-2141 wrote:pitacu moje na poslu da li oni znaju gde jos ima, desi se neka usluga da posel ode na cinkovanje al ne znam gde
- aleko-2141
u ds salju.
- bruyoni
Da li je neko sa 3u1 farbao felne ali da kaže utiske sa neke duže vremenske instance. Čisto da vidim da li se vredi zezati pošto na poljoprivrednom forumu čitam da su neki farbali delove mašinerije i da farba matira za manje godinu dana a kod nekih se čak počelo javljati ljušćenje.
Čak i sa 3u1 bih prvo napao felne brusilicom pa onda farbao, ne verujem u priče o direktnom nanošenju na rđu.
Reference radi felne koje sam farbao uobičajnim postupkom (osnovna+obična zaršna) nakon više od dve godine i dalje imaju sjaj.
Čak i sa 3u1 bih prvo napao felne brusilicom pa onda farbao, ne verujem u priče o direktnom nanošenju na rđu.
Reference radi felne koje sam farbao uobičajnim postupkom (osnovna+obična zaršna) nakon više od dve godine i dalje imaju sjaj.
- aleko-2141
pa sa 3u1 farbaju ograde, izdrze nekoliko godina, kupis antikt pa lakiras 
Naravno da ne ide direktno na rdju ..... em je aljkavo ,em sto u bilo kom hemiskom procesu te rdje i sredstva iz boje - dolazi do ljuspanja....dakle prvo ciscenje kao sto si rekao....bruyoni wrote: Čak i sa 3u1 bih prvo napao felne brusilicom pa onda farbao, ne verujem u priče o direktnom nanošenju na rđu.
Kad kazes brusilicom,predpostavljam da mislis na cetku za brusilicu??? Ako sam te dobro razumeo odgovor je DA.
3 u 1 imas raznih boja.... ima recimo i crna mat i crna sjaj....pa sta ti je volja......ali bez podloge u spric gitu nema efekta - NOVO.Sa tim se moras pomiriti....bruyoni wrote:Reference radi felne koje sam farbao uobičajnim postupkom (osnovna+obična zaršna) nakon više od dve godine i dalje imaju sjaj.
Ne razumem zasto spric git navodite kao podlogu kad je on namenjen popunjavanju rupica,pa mi stvarno nije jasno kako to mozete da koristite kao osnovu.
A sto se tice farbe 3u1 ja tu mogu da ti pomognem tako sto cu ti reci kako se ponasa na mojim stubovima(metalnim) od ograde.
Dakle koristio sam 3u1 IRKOM sjajnu crnu,e sad nisu stubovi vise onako sjajni kao nekad (a farbano pre sigurno 4-5godina),s tim sto nisam probao da ispoliram,a rdju nisu pustili.
Za felne stvarno ne znam kako bi se ponasalo,ali opet i ovo je izlozeno vremenskim prilikama/neprilikama.
A sto se tice farbe 3u1 ja tu mogu da ti pomognem tako sto cu ti reci kako se ponasa na mojim stubovima(metalnim) od ograde.
Dakle koristio sam 3u1 IRKOM sjajnu crnu,e sad nisu stubovi vise onako sjajni kao nekad (a farbano pre sigurno 4-5godina),s tim sto nisam probao da ispoliram,a rdju nisu pustili.
Za felne stvarno ne znam kako bi se ponasalo,ali opet i ovo je izlozeno vremenskim prilikama/neprilikama.
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Pa sta tu ne razumes ???? Ne kapiram ??? Kazes cemu sluzi ,a pocinjes izlaganje sa ne razumemAlexa wrote:Ne razumem zasto spric git navodite kao podlogu kad je on namenjen popunjavanju rupica
Pa cekaj - jel razumes ili ne razumes
E lepo sam napisao!.Nije mi jasno zasto BAS TI kazes da je on dobar kao podloga kad mu nije namena za podlogu za farbu vec za popunjavanje rupica i mozda cak jos vise za popunjavanje neravnina nakon gitovanja,isti taj spric git se smirgla i ako osmirglas kako treba nece ostati na celoj povrsini vec samo na delovima gde si imao riseve itd ?
Ajde objasni mi,zasto baz spric git kad ima toliko prajmera,jel si ti to probao u realnom svetu ili vadis podatke sa drugih foruma pa samo pises ovde ?
Prosvetli me,pazljivo te slusam
Kakve veze ima spric git sa smirglanjem i podlogom za felne,zasto bi on uopste uticao da felne izgledaju kao nove ?
Ajde objasni mi,zasto baz spric git kad ima toliko prajmera,jel si ti to probao u realnom svetu ili vadis podatke sa drugih foruma pa samo pises ovde ?
Prosvetli me,pazljivo te slusam
Kakve veze ima spric git sa smirglanjem i podlogom za felne,zasto bi on uopste uticao da felne izgledaju kao nove ?
Stay cool
Da ,sa audijevog .....al sad si me provalio i vise nije foraAlexa wrote:.... ili vadis podatke sa drugih foruma pa samo pises ovde ?
Pa probaj .....kako ja sad da ti nacrtam !!!!???Alexa wrote:zasto bi on uopste uticao da felne izgledaju kao nove ?
JEL KAZE COVEK DA HOCE BRUSILICOM da ih izcetka???? JEL KAZE ?????
Cime ce da POPUNI RISEVE I NERAVNINE u staroj boji koji su nastali od CELICNE cetke ,i cime ce da IZJEDNACI PRELAZE na povrsinama gde IMA i gde NEMA stare boje?????
Sta ce da popuni SITNA ostecena u felnama ????
JEL PRAJMER ?????
Aj dobro
- bruyoni
Da ravnam riseve od četke... da sređujem prelaze... na čeličnoj felni?! HAHAHAH Ala si ti podilkanio hahahah
Ako bude imala sreće, pada sneg a ja ga nemam, dobiće jedan tretman antirostom a u svakom slučaju ima da dobije dva sloja uljane osnovne kakvi risevi kakvo šmirglanje kakvi bakrači!
Farbam ih da se voze a ne da se slikaju po forumima!
Ako bude imala sreće, pada sneg a ja ga nemam, dobiće jedan tretman antirostom a u svakom slučaju ima da dobije dva sloja uljane osnovne kakvi risevi kakvo šmirglanje kakvi bakrači!
Farbam ih da se voze a ne da se slikaju po forumima!
Eeee to je druga stvar.....ja sam mislio ..ono....kao nove ...pa instagram ....pa lajkovi i te fore ....bruyoni wrote:Farbam ih da se voze a ne da se slikaju po forumima!
Vidi dal je guma na felni ili nije to uopste nije bitno.Sustina je da na kraju niste upravu i da meni to ispadne savrseno.
Drugo mogao bi malo da radis oko toga pa onda stvarno da mi pises iskustva itd,i onda VERUJ MI necu uopste da se bunim,a te fore procitao sam zasta sluzi spric git pa cu sad da prispam muda batali me toga.
Pokazi mi bilo koji tvoj rad sa farbom?
Ja sam moje celicne felne na ladi gulio sa celicnom cetkom,nakon toga sam se ubio smirglajuci i ofrabao je najjeftinijom srebrnom bojom,i zastitio lakom za DRVO !
Zato sto je to bilo pre 4-5godina i nisam imao pare da kupim bolje,a lak za drvo sam imao.I evo nakon toliko godina ima pojedinih mesta na kojima je lak popustio sto me i ne cudi jer nije za to namenjen,pomalo ima i rdje.
Spric gita uopste nisam nanosio,samo smirgla i osnovna boja.
A ako covek oce da ih radi samo brusilicom tu ni spric git nece pomoci,jer ce i njega morati da osmirgla a to nece moci da uradi sa celicnom cetkom,vec sa finom vodenom smirglom.
Eto sad si sve lepo rekao bruyoni.Vamo skaces i meni pricas o nekakvom ljustenju oko ventila,a sad kad radis za sebe pricas o tome da je premija ako je budes ogulio celcinom cetkom.Izvini ali-ser*em ti se u takvog "majistora"
Jos razmatras da li moze na rdju direktno da se nanese.HAHAHAHAHAHAH pa sad si me odusevio
A jeli,kazi ti meni zasto je ne odneses na peskiranje kao sto meni predlazes ?
Uostalomz asto je uopste farbas,moze ona i sa rdjom da se vozi,ipak je to celicara.
Drugo mogao bi malo da radis oko toga pa onda stvarno da mi pises iskustva itd,i onda VERUJ MI necu uopste da se bunim,a te fore procitao sam zasta sluzi spric git pa cu sad da prispam muda batali me toga.
Pokazi mi bilo koji tvoj rad sa farbom?
Ja sam moje celicne felne na ladi gulio sa celicnom cetkom,nakon toga sam se ubio smirglajuci i ofrabao je najjeftinijom srebrnom bojom,i zastitio lakom za DRVO !
Zato sto je to bilo pre 4-5godina i nisam imao pare da kupim bolje,a lak za drvo sam imao.I evo nakon toliko godina ima pojedinih mesta na kojima je lak popustio sto me i ne cudi jer nije za to namenjen,pomalo ima i rdje.
Spric gita uopste nisam nanosio,samo smirgla i osnovna boja.
A ako covek oce da ih radi samo brusilicom tu ni spric git nece pomoci,jer ce i njega morati da osmirgla a to nece moci da uradi sa celicnom cetkom,vec sa finom vodenom smirglom.
Eto sad si sve lepo rekao bruyoni.Vamo skaces i meni pricas o nekakvom ljustenju oko ventila,a sad kad radis za sebe pricas o tome da je premija ako je budes ogulio celcinom cetkom.Izvini ali-ser*em ti se u takvog "majistora"
Jos razmatras da li moze na rdju direktno da se nanese.HAHAHAHAHAHAH pa sad si me odusevio
A jeli,kazi ti meni zasto je ne odneses na peskiranje kao sto meni predlazes ?
Uostalomz asto je uopste farbas,moze ona i sa rdjom da se vozi,ipak je to celicara.
Stay cool